web analytics
Reisplannen 2018 Backpacken - DailyDazzle.nl
Persoonlijk Reizen Global-Writings.com  

UPDATE | Mijn reisplannen in 2018 – Backpacken!

Een tijdje geleden plaatste ik een artikel met daarin de aankondiging dat ik een paar maanden zou gaan backpacken in Australië en Nieuw-Zeeland. Heb je deze nog niet gelezen? Klik dan hier. In de tussentijd heb ik niet stilgezeten en ben ik volop begonnen met het plannen van mijn reis. In deze blogpost zal ik jullie even een update geven over de reisplannen.

Allereerst: HET TICKET IS GEBOEKT. IK HERHAAL: HET TICKET IS GEBOEKT.

Nu kan ik er natuurlijk niet meer onderuit. Op 8 maart vertrek ik naar Australië en Nieuw-Zeeland. In het eerst artikel waarbij ik jullie op de hoogte bracht van mijn plannen, gaf ik aan dat ik eerst naar Nieuw-Zeeland zou reizen. Deze plannen zijn verandert waardoor ik toch heb besloten om eerst naar Australië te gaan.

Nu vraag je je misschien af: Hoe gaat ze dat allemaal doen in haar eentje? Ik heb eigenlijk nog geen idee. Voor de eerste drie dagen heb ik sowieso een aantal overnachtingen alvast geregeld. Want ook zei ik in het vorige artikel hierover dat ik gewoon zou gaan en wel zou kijken waar ik belandde. Natuurlijk heb ik wel een lijstje met plekken die ik wil zien en dingen die ik wil doen, maar de overnachtingen en dergelijke leg ik nog niet vast.

De eerste drie nachten breng ik door in een hostel van Australian Backpackers. Australian Backpackers is een hostel in Sydney met Nederlandse begeleiders, speciaal voor mensen die besluiten te gaan backpacken in Australië. Op deze website heb ik een Startpakket gekocht voor €450,- met daarin drie overnachtingen in de Hostel. En het leuke is dat deze maar een paar meter van het strand af ligt(?!), een OV-kaart voor in Sydney, een SIM-kaart en nog heel veel meer. Wat me eigenlijk het meest bevalt aan dit pakket is dat je gewoon het hele jaar hulp krijgt als er iets is. Je mag altijd contact opnemen als er iets is en zij proberen het samen met jou op te lossen. Dat is eigenlijk een stukje zekerheid dat er toch altijd hulp is voor als er iets gebeurt. Je ouders kunnen namelijk niet zomaar even naar je toe komen.

Nieuw-Zeeland

Wanneer ik precies naar Nieuw-Zeeland ga, weet ik nog niet. Die ticket ga ik ook pas boeken als ik zin heb om naar Nieuw-Zeeland te gaan. En misschien vind ik het in Australië veel te leuk dat ik besluit daar niet heen te gaan. Maar het idee is dat ik de ticket pas boek als ik in Australië zit. Zoals ik eerder al zei vind ik het niet fijn om dingen al lang van tevoren vast te leggen. Want dat betekent dus ook dat je op een bepaalde dag, op een bepaalde plek moet zijn. En het is natuurlijk moeilijk te zeggen hoeveel dagen ik overal wil blijven.
Een flexibele ticket

Omdat het helaas niet mogelijk is om alleen de heenvlucht te boeken, heb ik besloten om een flexibele ticket te kopen. Dat betekent dat je een ticket hebt waarvan je de terugvlucht nog mag wijzigen. Mijn terugvlucht staat nu op 25 juli gepland, dus heb ik in principe 5 maanden de tijd om een uitgebreid bezoek te brengen aan Australië en Nieuw-Zeeland. Maar stel, ik besluit om eerder naar huis te gaan omdat het geld op is of om wat voor reden dan ook, dan is er altijd de mogelijkheid om de datum van mijn terugvlucht te wijzigen. Of juist andersom: ik heb het zo goed naar mijn zin dat ik besluit nog een paar maanden te blijven en om te gaan werken in één van deze landen, dan is er altijd nog de mogelijkheid om de vlucht uit te stellen. Ideaal dus!

De route

Ik heb ondertussen al een hele waslijst met plekken die ik wil zien en dingen die ik wil doen als ik eenmaal in Australië of Nieuw-Zeeland aan het backpacken ben! En dus heb ik ook meteen een route uitgestippeld met daarin alle plekken die ik wil zien. Wil je weten hoe deze route eruit ziet en welke plekken ik zeker wil zien als ik in Australië en Nieuw-Zeeland zit? Als ik nog genoeg tijd heb voordat ik dan eindelijk vertrek dan zal ik hierover zeker nog een artikel online zetten!

Bedankt voor het lezen!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.