web analytics
HelloFresh box | DailyDazzle.nl
Recepten Global-Writings.com  

Waarom ik niets meer bij HelloFresh bestel

Zoals je zelf misschien al hebt gezien heb ik een hele tijd geleden een review geschreven over HelloFresh. Als je dit artikel hebt gelezen dan heb je waarschijnlijk ook gezien dat ik super enthousiast was over zowel het merk, als de producten. In de tussentijd is er een heleboel gebeurd waardoor ik helemaal van mening bent veranderd. In het artikel van vandaag vertel ik het hele verhaal en waarom ik dus nóóit meer iets bij HelloFresh ga bestellen.

Het begin

Een hele tijd geleden ben ik een kleine samenwerking aangegaan met HelloFresh waarin zij mij een box lieten proberen en waarover ik vervolgens een eerlijke review zou schrijven. Het contact met een van de medewerkers was goed, er was genoeg keus en de recepten waren overheerlijk. Ik dacht: Nou, daar zou ik wel vaker een box willen bestellen! Ik kon eigenlijk geen minpuntje bedenken omdat het allemaal zo lekker was, al was het dan wel wat aan de duurdere kant maar het was het allemaal waard. En als je zou gaan berekenen hoeveel je zelf kwijt zou zijn aan boodschappen, dan zou het ongeveer even duur zijn. Helemaal blij mee dus!

Zoals je misschien wel of niet weet, is dat ik momenteel nog wel op hetzelfde adres woon als mijn ouders, maar dat ik mijn eigen huisje heb. De HelloFresh box die ik ontving was voor mijzelf maar de rest van het gezin at wel met mij mee nadat ik alles voor hen had gekookt. Nu was mijn moeder zelf zo enthousiast door het lekkere eten en door het besef hoe handig zo’n box eigenlijk wel niet was omdat het je veel tijd scheelt, dat ook zij besloot een box te stellen. Geen probleem, denk je dan. Nou, mijn moeder maakte een account aan en op de website stond: 50% korting op je eerste box! Mijn moeder was daar natuurlijk erg blij mee omdat het toch nog altijd wel wat prijzig is. We hadden een box besteld met wat lekkere toetjes en al snel zou de box geleverd worden

Op de dag van levering kregen we een sms’je dat de box rond half 6 ’s avond geleverd zou worden. Dat was ideaal want zo konden we die avond al van de box genieten. Wij eten meestal laat dus dan zouden we gewoon op die box wachten. Ondertussen was het later op de middag toen we een sms’s kregen dat de box rond half 8 geleverd zou worden. Nouja, jammer maar geen probleem. Dan eten we wel gewoon wat anders. De hele avond zaten we te wachten totdat de box geleverd zou worden maar er verscheen maar geen box. Rond een uur of half 11 besloten we maar te gaan bellen of de box er bijna was want we zaten al zo lang te wachten terwijl er in het sms’je stond dat de bezorgtijd een half uur kan afwijken. Nu waren dat er drie. 

Toch maar even bellen

Eenmaal aan de telefoon gaven ze aan dat de box was geannuleerd. We hadden namelijk al eens een box besteld en daarom kregen wij geen 50% korting op de box. Wel hadden we gewoon voor de box betaald. We kregen zelfs gewoon het sms’je van levering, maar de box was wel geannuleerd. Want ja, het systeem zou de box dan vanzelf annuleren.

Wij baalden natuurlijk al want we hadden nog nooit echt eerder een box besteld. Ja, ik had er voor op mijn website natuurlijk wel een toegestuurd gekregen maar dat was een samenwerking. Dat had hier helemaal niets mee te maken. Ik vind dus niet dat dat als “je eerste box” geldt. Daarbij was de eerste box voor mij en de tweede voor mijn ouders. De medewerker aan de telefoon begreep ons ook en zou alles heel even gaan checken. Zij zou ons binnen een dag terugbellen om te kijken of zij nog iets voor ons kon doen.

De volgende ochtend werden we gebeld door HelloFresh met de vraag hoe de box ons was bevallen. Wij waren natuurlijk helemaal verbaasd en dachten dat hij een grapje maakte, maar dit was niet het geval. Mijn moeder gaf aan de box nooit te hebben ontvangen omdat deze geannuleerd zou zijn. Maar de medewerker aan de telefoon zag niet in het systeem dat de box was geannuleerd. Mijn moeder had het verhaal opnieuw aan hem uitgelegd en ook hij vond het erg vervelend hoe het gelopen was. Ook hij beloofde navraag te doen. Hij zou ons zo spoedig mogelijk terugbellen om te kijken wat ze voor ons konden doen.

Een hele tijd hoorden we niks. Nu besloten we maar weer zelf te gaan bellen. Een van de redenen daarvan was dat het geld wel van de rekening was afgeschreven maar niet meer was teruggestort. We zouden dan betalen voor een box die we nooit hebben ontvangen. Zij beloofde ons dat het geld teruggestort zou worden. En ze gaf ook aan dat er geld op ons account zou worden gezet voor 5 maaltijden voor 5 personen als excuses voor het ongemak. Dat zou dus voor ongeveer €100,- zijn. Wij vonden het super fijn dat er eindelijk een oplossing was. Nu was het opgelost en we dachten nu eindelijk van al dat gedoe af te zijn. Little did we know..

Het geld was niet teruggestort

De €50,- euro die we hadden betaald voor de box was ondertussen teruggestort. Maar de €18,95 die we hadden betaald voor de toetjes en luxere maaltijden was tot op heden nog niet teruggestort. Deze waren er ook niet in één keer afgehaald maar beiden apart. Eerst de €50,- en op een later tijdstip de €18,95. We besloten het nog heel even af te wachten maar na een paar dagen was het nog niet teruggestort. Dus belden we nogmaals. Ondertussen moeten ze wel gek van ons worden maar we lieten het er niet bij zitten. We hadden ondertussen al zoveel gedoe gehad met HelloFresh dat we gewoon ons geld terugwilden. Beloftes dat ze ons terug zouden bellen (tot 2 keer toe), een hele avond wachten op een box die zonder ons weten was geannuleerd en geld dat niet werd teruggestort.

De medewerker aan de telefoon zag dat het geld inderdaad nog niet was teruggestort en zou dit meteen voor ons doen. Hij gaf wel aan dat het een paar dagen zou duren voordat het op mijn rekening zou staan. Ondertussen zijn we weer twee weken verder en het geld is nog steeds niet teruggestort op mijn rekening.

Dit keer leek het me slim om de man met wie ik voor de samenwerking voor mijn blog contact had, opnieuw te contacteren. Ik legde alles uit via de mail en hoopte dat hij dit misschien op kon lossen. Of dat hij ons zou kunnen doorsturen naar de juiste persoon omdat we dit graag opgelost wilden hebben. Hij gaf aan dat hij hier niet over ging dus dat we naar de klantenservice moesten bellen. Zij moesten dit maar regelen. Gelukkig hadden we hier zelf nog niet aan gedacht? Erg jammer dat er zo weinig moeite werd gedaan om te helpen.

Dus besloten we wéér te gaan bellen. De man die we aan de telefoon kregen was erg onaardig. Hij praatte ook de hele tijd door mijn moeder heen terwijl zij het probeerde uit te leggen. De hele tijd zei hij dat het geld al was teruggestort en dat het al op mijn rekening moest staan. Ik zat erbij en had mijn rekening al drie keer doorlopen maar het geld was écht niet terugbetaald. Na een paar minuten discussiëren ging hij het nog eens checken. En ja hoorr, toen zag hij inderdaad dat het geld helemaal niet was teruggestort. Hij zei dat hij het nu ging terugstorten en hing op. Zonder excuus voor zijn lompe gedrag, zonder excuus voor het feit dat hij ons telkens onderbrak en zonder excuus voor het feit dat hij ongelijk had.

Na een paar dagen was dan EIN-DE-LIJK het geld teruggestort. Nu dachten we weer klaar te zijn met het hele HelloFresh gebeuren.

Automatische leveringen

Binnen een paar dagen kreeg mijn moeder een sms’je dat er een box geleverd zou worden. Deze hadden wij helemaal niet besteld en we hadden ook niet aangegeven welke gerechten we in de box wilden hebben. We belden dus weer direct naar HelloFresh waar ze gelukkig voor ons de box annuleerden. Ook dit keer was er weer geld van de rekening afgehaald voor de box maar dit bedrag werd gelukkig de volgende dag gewoon weer netjes teruggestort. Wat wel het geval was, was dat we erachter kwamen dat we maar voor €50,- op het account hadden staan. We vroegen om uitleg tijdens datzelfde telefoontje en zij gaf aan dat je tegenwoordig een tweede box ook met 50% kon bestellen. Op die manier had je dus maar 50 euro op je account nodig om voor €100,- een box te bestellen. Prima, goed om te weten!

Omdat we niet iedere maand een box wilden ontvangen, besloot ik de box een paar maanden te annuleren. Dit had ik via mijn eigen account gedaan omdat we nog even wilden afwachten met het bestellen van een nieuwe box. Ik was een aantal dagen geleden vergeten om weer voor een tijdje verder te annuleren (dit moet per maand en toen ik dit in december deed had ik t/m begin maart geannuleerd). Nu en kregen we een sms’je dat er op 6 maart wordt geleverd.

Wij hadden nog helemaal geen maaltijden uitgezocht en we wilden deze box eigenlijk nog helemaal niet. Ja, we hadden dit moeten annuleren maar een abonnement is gewoon erg onhandig als het de hele tijd vanzelf doorloopt. Je krijgt ook geen melding dat ze een box gaan leveren. Als je dit op tijd weet, kun je ook op tijd maaltijden kiezen of de box annuleren als je deze nog niet wilt hebben. Ook dit is niet gedaan.

Nog maar weer een keertje bellen

Wederom belden we naar HelloFresh met de vraag of ze de box voor ons konden annuleren. We hoefden deze namelijk nog niet (dit kon de vorige keer overigens ook, dus waarom dit keer niet?) We hadden ook nog helemaal geen maaltijden uitgezocht. De man aan de telefoon wilde ons hier niet bij helpen. We hadden hem zelf maar op tijd moeten annuleren want hij ging dat niet voor ons doen. Daarbij gaf hij ook nog even aan dat we €50 euro moesten bijbetalen voor onze box. Ook dat was helemaal niet wat we hadden afgesproken! Op de tweede box zouden we €50% korting krijgen waardoor die box gratis zou zijn. Dat komt omdat we we nog voor €50,- op ons account hadden staan. Nee, hij zei dat dat helemaal niet zo was. Het geld wordt hoe dan ook afgeschreven van onze rekening.

Wilden we deze box nou annuleren, dan moesten we alsnog €25,- betalen. Plus het geld dat op ons account stond zou helemaal weg zijn. Dan zou de box naar de voedselbank gaan. Hoe dan ook, het zou ons altijd geld kosten. Nu haalden ze dus zomaar het geld van mijn rekening en we krijgen een box bezorgd die we helemaal niet willen.

Via de mail hebben we nog contact opgenomen met HelloFresh waarin we het hele verhaal nog een keer uitlegden. Hier krijgen we antwoorden op die gewoonweg nergens op slaan en waar we niks aan hebben. Zij snappen het hele verhaal niet. Mijn moeder wilde alles (voor de zoveelste keer) nog wel een keer uitleggen. Zo zouden ze ook snappen waar wij vandaan komen en zouden ze ons niet alleen maar zien als die vervelende klanten. Maar goed, dat doen ze waarschijnlijk toch wel. Ze bellen ons maar niet terug en met een leidinggevende spreken kon om de een of andere reden ook niet.

Conclusie

Kortom: wij zijn helemaal klaar met HelloFresh. En ik zou je dan ook zeker afraden om er ook maar iets te kopen. Ja, de maaltijden zijn lekker maar de rest van het bedrijf is helemaal waardeloos. Nu zijn we €50,- kwijt en een heleboel frustratie rijker. Nee, bij HelloFresh bestel ik nóóit meer iets.

Bedankt voor het lezen!

1 Comment

  1. Nicole

    Misschien niet helemaal leuk, maar wel goed om ook de andere kant van het bedrijf te zien. Bij samenwerkingen proberen ze misschien hele goede feedback te krijgen, maar dan krijg je niet met dit soort zaken te maken.

    HelloFresh klinkt ideaal, maar dan ga ik toch liever even naar de supermarkt.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.