web analytics
Watergraf - Simon Beckett | DailyDazzle.nl
Recensies Thrillers Global-Writings.com  

Recensie | Watergraf – Simon Beckett

Titel: Watergraf

Oorspronkelijke titel: The Restless Dead

Auteur: Simon Beckett

Genre: Thriller

Aantal Pagina’s: 368

Verschenen: Mei 2017

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Over het boek

Op een dood punt in zijn carrière en persoonlijke leven wordt forensisch antropoloog David Hunter gevraagd aanwezig te zijn bij de berging en het onderzoek van een menselijk lichaam dat is aangespoeld in het brakke kustgebied van Essex in Engeland. Snel wordt duidelijk dat persoonlijke agenda’s, drama’s en vetes een belangrijke rol spelen naast het meedogenloze getijdenspel van eb en vloed. Hunter bijt zich vast in het onderzoek dat meerdere vermisten en al snel ook meerdere lichamen omvat. Ook raakt hij op persoonlijk betrokken.

Mijn mening

Het is echt een top boek met een super interessante en verrassende verhaallijn. Hoewel het boek moeilijk is weg te leggen, vond ik Watergraf daarentegen wel wat langdradig. Je wilt het boek zo graag lezen maar op een gegeven moment duurde het gewoon allemaal te lang. En dan niet op het gebied dat het verhaal niet op gang lijkt te komen maar dat de tussenstukken tussen die spannende gedeeltes te lang duren. En ja, je moet deze tussenstukken wel lezen omdat je anders natuurlijk niet het gehele verhaal begrijpt, maar naar mijn mening had dit allemaal wat korter gemogen door er niet al te diep op in te gaan.

Maar doordat de spanning langzaam maar zeker wordt opgebouwd en wat er allemaal gebeurde telkens als een totale shock kwam, maakt dat het toch wel weer goed. Zoals ik al zei waren de tussenstukken iedere keer net wat te lang maar dan gebeurde er weer iets waardoor je helemaal mindblown was.

De manier van schrijven van Simon Beckett is soms ietwat onduidelijk en soms worden dingen moeilijker omschreven dan dat ze zijn. Maar al met al heb ik erg genoten van het lezen van dit boek. En daarom zou ik Watergraf van Simon Beckett ook zeker aanraden om eens te lezen!

Ikzelf wist niet dat er meerdere delen waren waarin je het leven volgt van David Hunter en ik heb er tijdens het lezen van (blijkbaar) het vijfde boek ook niets van gemerkt. Het is dus niet zo dat je de andere delen gelezen moet hebben om dit deel beter te begrijpen. Er wordt af en toe wel terugverwezen naar de dingen die David Hunter heeft meegemaakt en wordt ook niet echt diep op ingegaan, maar er wordt wel af en toe verteld wat er in de vorige delen is gebeurd.

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

Watergraf is momenteel alleen te verkrijgen als e-book. Deze kun je hier vinden en kost €9,99.

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

2 thoughts on “Recensie | Watergraf – Simon Beckett

  1. Heidi

    Lijk me een goed boek te zijn..!

  2. Anne's plek

    Klinkt als een goed boek! Ik kijk uit naar verdere reviews :).

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.