web analytics
Wacht op mij - Gayle Forman | DailyDazzle.nl
Recensies Romans Global-Writings.com  

Recensie | Wacht op mij – Gayle Forman

Titel: Wacht op mij

Oorspronkelijke titel: Where she went

Auteur: Gayle Forman

Taal: Nederlands

Genre: Roman, Muziek

Aantal Pagina’s: 256

Verschenen: Maart 2017

Uitgeverij: Moon, Amsterdam

Over het boek

‘Ik moest iemand haten. En jij bent degene van wie ik het meest hou, dus was die taak voor jou.’

Adam en Mia zijn sinds de middelbare school een stelletje. Hun leven draait volledig om muziek. Adam is gitarist in een rockband en Mia is celliste. Na een ernstig auto-ongeluk van Mia hebben ze elkaar uit het oog verloren en leiden ieder hun eigen leven. Adam en zijn band zijn inmiddels doorgebroken. Aan de vooravond van hun wereldtournee is Adam in New York, eenzaam en ongelukkig. Sommige mensen denken dat roem alles oplost, maar Adam kan zijn succes niet aan. Om door te kunnen gaan met zijn leven, zal hij eerst zijn verleden moeten accepteren. Zal de onverwachte ontmoeting met Mia in New York hierbij helpen?

Mijn mening

Een hele tijd geleden heb ik de verfilming van dit boek al gezien en daar was ik helemaal fan van. Daarom leek het me leuk om ook het boek nog te lezen. Het vorige boek van Gayle Forman vond ik zo interessant, romantisch en fijn geschreven dat ik niet kon wachten om dit boek te lezen. Volgens mij had ik Wacht op mij al een keer eerder gelezen maar ik kon me niet meer helemaal herinneren wat er precies ging gebeuren. Daarom vond ik het tijd om me nogmaals aan dit boek te wagen! Een van de vele fijne dingen vond ik dat het niet zo’n heel dik boek is maar dat je toch het gevoel hebt dat je alles te weten bent gekomen wat je hoorde te weten.

– Schrijfstijl

Zoals ik hierboven al zei ben ik fan van de schrijfstijl van Gayle Forman. Duidelijk, vlot maar tegelijkertijd ook wat mysterieus. Een hele mooie combi voor een goed boek. Het vorige deel van deze serie, Als ik blijf, vond ik ook al fijn geschreven. Dat heeft Gayle Forman goed vastgehouden en ik wil eigenlijk nog meer boeken van deze schrijfster lezen. De boeken zijn geen van allen heel dik en je komt er goed doorheen, wat het gewoon heel plezierig maakt om te lezen. Je weet bij het zien van een redelijk dun boekje ook meteen dat het niet te langdradig gaat worden. Je hebt het idee dat je een groot deel van het leven van Adam en Mia hebt gezien, terwijl je eigenlijk maar een paar dagen mee mag kijken. Ik vind dit boek zeer zeker een dikke aanrader!

– Het verhaal 

In dit boek zijn Adam en Mia niet meer bij elkaar. En hoewel Mia eigenlijk heeft laten merken geen interesse meer te hebben in Adam, aangezien ze niets meer van zich liet horen nadat ze naar New York was verhuisd, is Adam nog steeds niet over haar heen. De band van Adam doet het goed, geven veel optredens en verdienen veel geld, maar toch is Adam niet gelukkig. En het feit dat Mia niet meer in zijn leven is speelt daar een grote rol in.  Maar dan ziet hij Mia’s naam in grote letters op de gevel van Carnegie Hall staan..

Ik vind dit dus echt een top boek. Het is romantisch maar tegelijkertijd ook een tikkeltje verdrietig. Dit is eigenlijk alles wat een goede roman nodig heeft. Want daarbij is het eigenlijk zelfs een beetje spannend. Komt Adam óóit te weten waarom Mia niets meer van zich heeft laten horen? Want jij als lezer wilt zo graag dat het allemaal gaat werken tussen die twee. Maar gaat dat ook gebeuren?

Het is een top verhaal en misschien vind ik dit deel nog wel beter dan het vorige deel, Als ik blijf. Moet je het vorige deel gelezen hebben voordat je dit boek kunt lezen? Ja en nee. Ja, het boek is beter en duidelijker wanneer je het vorige boek ook gelezen hebt. Dan ken je de hoofdpersonen, Adam en Mia, een stuk beter en wordt het verhaal ook interessanter. Je weet dan beter wat er aan dit boek vooraf is gegaan. Maar het hoeft ook weer niet perse omdat er in het boek ook een aantal terugblikken komen over wat er zich in het vorige boek heeft afgespeeld. Je krijgt genoeg informatie om het boek te kunnen volgen en het allemaal te begrijpen. Maar zoals ik al zei: ik raad je alsnog aan om het eerste deel ook te lezen omdat ook dit een erg goed boek was.

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

Wacht op mij is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€9,99), Luisterboek (€14,99) en Paperback (€15,00). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.