web analytics
Vind haar - Lisa Gardner | DailyDazzle.nl
Recensies Thrillers Global-Writings.com  

Recensie | Vind haar – Lisa Gardner

Titel: Vind haar

Oorspronkelijke titel: Find her

Auteur: Lisa Gardner

Taal: Nederlands

Genre: Thriller

Aantal Pagina’s: 432

Verschenen: 18 mei 2017

Uitgeverij: Uitgeverij De Bezige Bij b.v.

Over het boek

Vijf jaar nadat Flora Dane bevrijd is uit handen van de man die haar maandenlang in een kist gevangen hield, wordt ze beschuldigd van moord.

D.D. Warren doet onderzoek naar de zaak en komt erachter dat Flora al eerder wraak heeft genomen op potentiële verkrachters en aanranders. Is ze slachtoffer of dader, en hoe kan het dat ze zo goed op de hoogte is van andere ontvoeringszaken en overlevingstechnieken? Wanneer Flora plotseling zelf verdwijnt, komt D.D. Warren op het spoor van een dader die er alles aan zal doen om Flora deze keer niet te laten ontsnappen.

Nadat Flora 472 gevangen was gehouden, waarvan ze het grootste deel van de tijd doorbracht in een doodskist, was ze toen ze bevrijd werd niet meer de persoon die ze was toen ze net verdween. Toen ze enigszins was bijgekomen, besloot ze aan één iemand haar verhaal te doen. Dat is dan ook de enige persoon aan wie ze ooit het verhaal zou vertellen. Maar ze verteld niet alles, en dat heeft gevaarlijke gevolgen..  

Mijn mening

Toen ik aan dit boek begon had ik eerlijk gezegd nog nooit van deze schrijfster (Lisa Gardner) gehoord. Het boek in het algemeen had ik nooit eerder gezien en ik wist dus ook niet waar het boek over zou gaan. Op de een of andere manier sprak de cover van het boek me heel erg aan, plus ik wilde graag een aantal nieuwe auteurs leren kennen. En ik ben blij dat ik in dit geval een goede keus heb gemaakt met Lisa Gardner!

– Schrijfstijl

Lisa Gardner heeft een schrijfstijl die anders is dan die van de meeste schrijvers waarvan ik ooit een boek heb gelezen. Ze maakt gebruik van korte maar duidelijke zinnen. Ze draait er niet omheen en maakt alles gewoon direct duidelijk, geen geheimzinnig gedoe. Op het begin moest ik erg aan deze stijl wennen omdat ik het, zoals ik al zei, nog niet eerder zo overduidelijk had opgemerkt.

Ik vond het een fijn boek om te lezen en kwam gewoon goed doorheen. Wat ik knap vind is de manier waarop Lisa Gardner deze ontvoering heeft beschreven. Zo levensecht en het lijkt alsof ze aan alle details heeft gedacht. Het is lang geleden dat ik zo’n goed beeld kon vormen van het verhaal tijdens het lezen van een boek. Er wordt namelijk niet alleen gekeken naar het slachtoffer maar ook naar familieleden.

Er wordt gewisseld van het nu naar zes jaar geleden en op die manier komen we er langzaam maar zeker achter wat er precies met Flora Dane is gebeurd. En ik vertel je vast: Dat is geen rozengeur en maneschijn.

– Het verhaal

Het onderwerp was iets wat me super erg aansprak aan dit boek, gewoon om het feit dat dit soort dingen ook daadwerkelijk gebeuren. Daardoor raakt het me toch op een manier om dit soort boeken te lezen. Vrouwen (en mannen) moeten dit echt doorstaan en dat is gewoonweg schokkend. Al was dat wel een van de redenen dat ik van dit boek heb genoten.

“Niemand wil een monster zijn”

Wat ik dan wel weer wat jammer vond, was dat het af en toe wat langdradig was. Sommige dingen worden in het boek naar mijn mening iets té uitgebreid omschreven en dat had ook wat korter gekund. Dan zou ik het boek sneller uit hebben gehad omdat het me dan zou blijven interesseren. Nu viel mijn interesse soms wat weg, juist door het feit dat het allemaal wat langer duurde.

Verder wordt er ook bijna niets verteld over D.D. Warren, de rechercheur die op deze zaak werd gezet. Graag had ik wat meer informatie gehad over haar omdat een deel van het boek toch ook over háár gaat. En er werd ook gesproken over een aantal dingen die er eerder in haar carrière gebeurd zijn maar mij is niet duidelijk waar het dan precies over gaat. Dat vind ik dan weer zonde want anders had ik het boek denk ik wel interessanter gevonden.

“Wees voorzichtig met wat je wenst, vooral als je niets anders bent dan een dom meisje dat gevangenzit in een kist met de afmetingen van een doodkist.”

Al vanaf pagina één vond ik het boek super interessant en wilde ik het boek niet meer wegleggen. En het goede nieuws was dan ook dat ik aan het genieten was op vakantie. Zo kon ik lekker met mijn boek aan het zwembad liggen. Daardoor heb ik hem in maar liefst twee dagen uitgelezen! Wel vond ik dat de spanning en de drang om verder te lezen iets wegviel in het middenstuk. De reden hiervan is, wat ik hierboven al zei, dat het allemaal iets te lang duurde en het te uitgebreid werd verteld.

Op het begin is alles dan ook nog een beetje onduidelijk maar uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes gelukkig wel mooi in elkaar. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het einde.. Daar heb ik echt heel erg van genoten! Ik kon wel nagelbijten van de spanning, haha! Ik begon steeds maar sneller en sneller te lezen omdat ik gewoon zo snel mogelijk moést weten wat er ging gebeuren. Dat heeft Lisa Gardner echt top geschreven!

Hoewel dit niet mijn meest favoriete boek was van de boeken die ik dit jaar heb gelezen, heb ik er toch zeker van genoten. Dit was dan ook niet het laatste boek dat ik van Lisa Gardner ga lezen! Heb jij al eerder een boek van Lisa Gardner gelezen waarover je helemaal enthousiast bent? Laat het me dan zeker even weten in de comments!

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

Dit boek is onder anderen te verkrijgen bij Bol.com. Voor de paperback betaal je momenteel €9,00. Heb je, net als ik, een e-reader, dan is het boek ook te verkrijgen in e-book. Deze kost €6,99! Heb je liever een luisterboek? Deze kost €12,99. Het boek is daarnaast ook te verkrijgen bij Bruna.

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.