web analytics
Verblind - Mary K. Franklin | DailyDazzle.nl
Recensies Young Adult Global-Writings.com  

Recensie | Verblind – Mary K. Franklin

Titel: Verblind

Auteur: Mary K. Franklin

Taal: Nederlands

Genre: Young Adult

Aantal Pagina’s: 250

Verschenen: April 2019

Uitgeverij: Nimisa Publishing House

Over het boek

Melissa Jansen moet keihard knokken om zich staande te houden in de veeleisende wereld van zang, dans en drama op de musicalopleiding. Haar leven is een mix van pijn, zenuwen en genieten van haar grote passie. Wanneer ze wordt gevraagd voor een prestigieus afstudeerproject moet ze nog harder werken om haar talent om te zetten in vaardigheid. Daarbij ontmoet ze rijzende musicalster en fulltime flirt Nathan de Wilde, die haar leven laat sprankelen.

Ondertussen blijft het verleden dat ze achter zich wilde laten aan haar trekken, in de persoon van haar jeugdliefde Rick van der Woude. Gevangen tussen twee vuren bouwt de spanning op. De grens tussen acteren en werkelijkheid vervaagt. Kan Melissa haart hart vertrouwen, of is liefde als theater: een prachtige illusie?

Mijn mening

De cover van het boek Verblind ziet er prachtig uit. De kleur is helemaal mijn ding en de cover past ook goed bij het verhaal. Maarja, daar kom je natuurlijk pas achter als je het verhaal hebt gelezen. Ook de titel is heel toepasselijk voor de zowel de cover, als het verhaal en dat zorgt ervoor dat het hele plaatje compleet is en op elkaar is afgestemd. Erg mooi!

Verder wil ik nog wel even zeggen dat ik het super tof vind dat ik dit boek heb mogen ontvangen om hem te lezen en er een recensie over te schrijven. Ik doe namelijk mee aan een blogtour (mijn eerste!) en vandaar dat ik dit boek opgestuurd heb gekregen. Wat ik wel nog even gezegd wil hebben is dat het feit dat, ook al krijg ik producten opgestuurd, ik mijn mening hier nooit door laat beïnvloeden! Maar goed, nu door naar wat ik nu eigenlijk van het boek vond!

– Schrijfstijl

Mary K. Franklin heeft een fijne schrijfstijl waardoor je het boek binnen no-time uit hebt. Het valt me wel op dat er af en toe wat termen worden gebruikt die ik niet ken maar het leuke aan dit boek is dat er een goodiebox bij komt! Er worden via de mail per hoofdstuk een aantal leuke weetjes en feitjes opgestuurd. Ook worden hierin eventuele moeilijke termen uitgelegd zodat het allemaal wat beter te volgen is. Dat zorgt ervoor dat dit boek niet alleen leuk, maar ook nog eens leerzaam is. Ik vind deze mailtjes ook echt wel een toevoeging hebben aan het boek. Wat dan wel weer is, is dat als je lekker in de ‘leesflow’ zit, je na elk hoofdstuk even moet pauzeren om de bijbehorende mail te lezen. Niet iedereen is daar natuurlijk fan van maar dan is de keus aan jou of dat je dit doet of niet. Zoals ik al zei is het boek hierdoor wel wat beter te begrijpen, en dus leuker.

– Het verhaal

Ik moet zeggen dat ik normaal niet zo thuis ben in onderwerpen als deze, namelijk zang, dans en acteren, en daarom was het soms wat moeilijk om het te volgen. Dat kwam dan weer omdat ik de termen gewoonweg niet kende. Daarom was het super handig om na het lezen van een hoofdstuk het desbetreffende mailtje erbij te pakken om alsnog wat meer uitleg te krijgen over bepaalde woorden. Zoals ik hiervoor al zei is het alleen niet altijd even ideaal maar wel leuk! Ook omdat je erachter komt waar Mary K. Franklin haar inspiratie vandaan heeft gehaald voor het schrijven van dit boek.

Verblind is een interessant boek en ik had moeite om het boek weg te leggen. Ik vloog er echt doorheen en had het boek binnen de kortste keren uit. Hoewel het wel een tikkeltje voorspelbaar was hoe het zou aflopen, moet ik wel zeggen dat de weg daar naartoe vol met plottwists zat die me keer op keer bleven verrassen. Dat vond ik dan ook een groot pluspunt aan dit boek.

Al met al heb ik dit boek met veel plezier gelezen. Daarom zou ik je ook zeker aanraden om het boek te lezen omdat het anders is op een leuke manier. Maar ga het bijvoorbeeld niet vergelijken met bijvoorbeeld Nooit meer van Colleen Hoover. Verblind is wel echt gericht op jongeren want ik denk dat het voor ouderen misschien iets te vlak is, als in; er wordt niet heel diep op bepaalde dingen ingegaan. Ik verwacht dat ouderen toch wel iets meer spanning willen in een boek. Ik geef het boek daarom drie en een halve ster!

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

Dit boek is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com. Deze kost hier €17,95 voor de paperback variant en €10,- voor het ebook!

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen. Lees voor meer informatie de disclaimer.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.