web analytics
Van wie hou je? - Jennifer Weiner | DailyDazzle.nl
Recensies Romans Global-Writings.com  

Recensie | Van wie hou je? – Jennifer Weiner

Titel: Van wie hou je?

Oorspronkelijke titel: Who do you love

Auteur: Jennifer Weiner

Genre: Roman

Aantal pagina’s: 379

Verschenen: Augustus 2016

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij bv

Over het boek

Rachel Blum en Andy Landis zijn acht jaar oud als ze elkaar ontmoeten op de Eerste Hulp van het ziekenhuis. Rachel, door haar aangeboren hartafwijking al een ziekenhuisveteraan, is meteen geïntrigeerd door de jongen die daar helemaal alleen in de wachtkamer zit met een gebroken arm. Hij vertelt haar zijn naam. Zij vertelt hem een verhaal. Als Andy wordt meegenomen door een dokter en Rachel teruggaat naar haar ziekenhuisbed, denken ze dat ze elkaar nooit meer zullen zien.

De twee hebben niets gemeen: Rachel groeit op in een keurige buitenwijk, de populaire en beschermd opgevoede dochter van twee liefhebbende ouders; Andy woont alleen met zijn regelmatig afwezige moeder en heeft een bijzonder talent voor hardlopen. Maar gedurende de dertig jaar die volgen zullen Andy en Rachel elkaar keer op keer ontmoeten – voor altijd verbonden door toeval, geschiedenis en de herinnering aan de eerste keer dat ze elkaar zagen, een nacht die hun beider levensloop ingrijpend veranderde.

Mijn mening

Ik moet zeggen dat ik het uiteindelijk wel een mooi boek vind. Naarmate het boek vordert wordt het steeds interessanter maar persoonlijk kwam ik er niet altijd even makkelijk doorheen. Het heeft best een tijdje geduurd voordat ik het boek uit had. Dat om het feit dat ik niet echt naar het boek werd toegetrokken en omdat het niet interessant genoeg was om het te blijven lezen.

Toen ik de cover van het boek zag was ik erg enthousiast en kon ik niet wachten om het boek te lezen. Maar eenmaal begonnen vond ik het, zoals ik al zei, toch moeilijk om geïnteresseerd te blijven in het boek. Het eind van ”Van wie hou je?” is daarnaast ook zoals je verwacht. Dus al met al is het boek niet heel onvoorspelbaar en had ik er zelf meer van verwacht.

Hoewel het boek een goede verhaallijn heeft, duurt het allemaal, voor mij persoonlijk, te lang voordat het echt op gang komt. Er zitten ook een heleboel tijdsprongen in het verhaal en daardoor wordt het er allemaal iets onduidelijker op. Maar daar tegenover staat wel de schrijfstijl van Jennifer Weiner wel erg prettig en helder is. Zou ik ”Van wie hou je?” aanraden? Nee, dat niet. Dit is geen boek waarvan ik zeg: Die moét je lezen! En ik kan een heel lijstje opnoemen van boeken waarbij ik dat wel heb. Vandaar dat ik dit boek een rating geef van 3 sterren. Het is namelijk niet zo dat het boek verschrikkelijk saai is maar tegelijkertijd is het ook geen waanzinnig goed boek.

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

Van wie hou je? van Jennifer Weiner is onder anderen verkrijgbaar als paperback of als e-book. Het e-book kun je hier vinden en kost momenteel €11,99, de paperback kost €17,50 en kun je hier vinden!

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.