web analytics
The girl on the train - Paula Hawkins | DailyDazzle.nl
Recensies Thrillers Global-Writings.com  

Recensie | The girl on the train – Paula Hawkins

Titel: The girl on the train

Auteur: Paula Hawkins

Genre: Thriller

Pagina’s: 316

Verschenen: 2015

Uitgever: Bruna

Over het boek

Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Mijn mening

Voordat ik dit boek kocht had ik er zoveel goede dingen over gehoord, dat ik besloot het boek toch te kopen. Normaal gesproken geef ik niet snel geld uit aan boeken maar bij deze wilde ik toch de gok wagen. Ik kocht hem dan ook in het Engels.

Toch viel hij voor mij wat tegen. De reden hiervan is omdat ik vond dat je moeilijk écht in het verhaal kwam. En ik kon me niet zo goed inleven in Rachel, de hoofdpersoon wat wel een must is bij het lezen van een boek. Er werd veel gebruik gemaakt van moeilijke worden en het duurde me veel te lang voordat het verhaal echt op gang kwam, voordat het spannend werd. Sommige gedeeltes in het boek vond ik juist verwarrend. Daarnaast waren er drie verschillende vertellers in het boek en ook dit was soms verwarrend omdat je niet altijd wist wie er aan het woord was, ook al stond er bovenaan het nieuwe hoofdstuk wel om wie het ging. Het jammere is vooral dat het tegen het eind aan juist wel heel spannend werd maar dat had vanaf het begin zo moeten zijn, niet tegen het eind van het boek.

Helaas vond ik dit boek echt een tegenvaller en daarom zou ik dit boek ook niet aanraden.

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

The girl on the train van Paula Hawkins is verkrijgbaar in zowel het Engels, als het Nederlands. Ik las dit boek zelf in het Engels en die kost €11,99. Heb je interesse in dit boek, dan kun je deze hier vinden. Lees je liever in het Nederlands, dan snap ik dat uiteraard ook. Het meisje in de trein is verkrijgbaar in e-book (€4,99), luisterboek (€10,99) of paperback (€10,99). Klik op de gewenste soort om naar de juiste website te gaan!

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.