web analytics
Recensie The Gilded king | DailyDazzle.nl
Engelstalig Recensies Romans Global-Writings.com  

Recensie | The Gilded King

Titel: The Gilded King

Serie: Sovereign Book 1

Taal: Engels

Auteur: Josie Jaffrey

Genre: Romantiek, Fantasie

Aantal pagina’s: 285

Verschenen: 25 juni 2018

Over het boek

Nederlands:

In het Blauw, ’s werelds laatste stad, gaat niets zoals het hoort.

Julia zit vast binnen Blauw’s muren. Ze dient de adel op afstand totdat ze Lucas ontmoet, een jongen die gelooft in sprookjes die Julia in deze wereld niet kent. Het Blauw is haar gevangenis, niet haar kasteel, en ze zou in de bomen ontsnappen als ze niet wist dat besmetting en dood de mensheid buiten de deuren opwachtte.

Maar niet iedereen in het Blauw is menselijk en niet iedereen kan worden gevangengehouden.

Buiten de stadsgrenzen, in de wilde bossen van het Rood, heeft Cameron nog maar heel weinig te verliezen. Terwijl hij naar een verloren koningin zoekt, vindt hij een vijand die de macht probeert over te nemen. Een vijand waarvan de mensen niet weten hoe ze hem moeten bestrijden.

De muren van het Blauw komen hoe dan ook naar beneden. De enige vraag is aan welke kant je staat als ze dat doen.

Engels:

In the Blue, the world’s last city, all is not well.

Julia is stuck within its walls. She serves the nobility from a distance until she meets Lucas, a boy who believes in fairytales that Julia’s world can’t accommodate. The Blue is her prison, not her castle, and she’d escape into the trees if she didn’t know that contamination and death awaited humanity outside.

But not everyone in the Blue is human, and not everyone can be contained.

Beyond the city’s boundaries, in the wild forests of the Red, Cameron has precious little humanity left to lose. As he searches for a lost queen, he finds an enemy rising that he thought long dead. An enemy that the humans have forgotten how to fight.

One way or another, the walls of the Blue are coming down. The only question is what side you’ll be on when they do.

Mijn mening

Dit boek, The Gilded King, ontving ik van Josie Jaffrey haarzelf. De enige voorwaarde was dat ik een eerlijke review zou schrijven over het boek. En dat is dus ook precies wat ik nu ga doen!

Het was lang geleden dat ik een Engels boek heb gelezen en dat was ook de reden dat ik er wel een beetje tegenop zag. Maar ik moet zeggen dat het me allemaal is meegevallen! Het boek is makkelijk te lezen en te begrijpen, er staan geen al te moeilijk woorden in waardoor je het verhaal niet helemaal begrijpt. Alles was helemaal duidelijk, wat een Engels boek lezen natuurlijk ook een stuk leuker maakt.

Vanaf het begin ben ik al fan van Julia. En ja, wat is een boek nou zonder een beetje romantiek? Josie heeft dat in dit boek écht goed neergezet. Respect hoe deze toffe auteur dit boek heeft geschreven. Julia woont in het Blauw, waar ze eigenlijk graag weg wilt. Maar het zou gevaarlijk zijn in het Rood, waardoor ze niet durft te gaan. En je leest over Cam, hij komt uit het Rood en hij is al lang op zoek naar Emmy. Gaat hij haar dan eindelijk vinden?

Je krijgt wel wat weinig informatie over alle andere personen in het boek. Namen worden genoemd maar van een groot deel weet ik eigenlijk nog steeds niet wie ze zijn. Nu weet ik wel dat Josie Jaffrey nog een aantal andere boeken heeft geschreven, een andere boekenreeks genaamd de Solis Invicti serie, en ik denk ook dat daar meer duidelijkheid wordt gegeven over alle andere personen in dit boek.

Zo gaat Cam bijvoorbeeld op zoek naar een persoon, Emmy, terwijl ik verder niet weet wie deze persoon is of waarom hij haar terug wilt halen. Ik denk dat ook dat allemaal verder aan bod komt in de Solis Invicti boekenreeks. Het is niet zo dat ik het idee heb dat ik veel heb gemist. Je hoeft die reeks ook niet gelezen te hebben om The Gilded King te snappen. Alles is verder helemaal duidelijk!

Je leest eigenlijk twee aparte verhalen door elkaar heen. In het ene hoofdstuk wordt geschreven over Cam, in het andere hoofdstuk over Julia. Maar wat ik had verwacht was eigenlijk dat de verhalen meer naar elkaar toe zouden komen. Dat doet het uiteindelijk ook wel maar niet op de manier zoals ik had verwacht. Ik wil natuurlijk niet te veel weggeven van het verhaal, voor het geval je dit boek nog wilt lezen, maar ik had verwacht dat Cam en Julia elkaar op zijn minst zouden leren kennen. Maar daarbij is het ook niet zo dat een van de twee verhalen weggelaten konden worden, ze sluiten namelijk wel goed op elkaar aan. Het mooie geheel zou niet meer kloppen wanneer je een van de twee weg zou laten.

Tijdens het lezen van dit boek heb ik toch wel een aantal keer met open mond zitten lezen. Josie weet precies hoe ze je moet laten verrassen want voor mij kwam het eigenlijk allemaal onverwacht, wat natuurlijk het leukst is om te lezen. Zoals ik al aangaf is het leuk en duidelijk geschreven waardoor ik, ook al was het een Engels boek, alles gewoon goed begreep. Een origineel boek dat ik moeilijk weggelegd kon krijgen. Het tweede boek uit de Sovereign serie, The Silver Queen, ligt ondertussen al op me te wachten en ik kan ook niet wachten om verder te lezen!

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

The Gilded King is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€2,99) en Paperback (€11,14). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. Let op! Dit boek is momenteel alleen verkrijgbaar in het Engels!

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.