web analytics
Ragdoll - Daniel Cole | DailyDazzle.nl
Recensies Thrillers Global-Writings.com  

Recensie | Ragdoll – Daniel Cole

Titel: Ragdoll

Oorspronkelijke titel: Ragdoll

Auteur: Daniel Cole

Genre: Thriller

Aantal Pagina’s: 400

Verschenen: Februari 2017

Uitgeverij: Uitgeverij Luitingh-Slijthoff

Over het boek

Voor liefhebbers van Samuel Bjørk komt nu het ijzingwekkende debuut Ragdoll van Daniel Cole. Laat je meenemen in dit razend spannende verhaal. Maar pas op voor de wolf in schaapskleren…

Een lichaam van zes verschillende aan elkaar genaaide lichaamsdelen wordt in het appartement tegenover dat van rechercheur Wolf gevonden. Wie heeft deze gruwelijke lappenpop gecreëerd? Terwijl Wolf samen met zijn collega’s Baxter en Edmunds achter de identiteiten van de zes slachtoffers probeert te komen, krijgt Wolfs ex-vrouw een lijst toegestuurd met zes namen en de zes data waarop deze mensen zullen worden vermoord. En Wolfs naam staat erop, als laatste. De Lappenpopmoordenaar heeft het vonnis bepaald. Wolf zal sterven op 14 juli. Zullen de rechercheurs Wolfs leven kunnen redden?

Mijn mening

Tijdens het lezen van Ragdoll was ik vooral op het begin zeer onder de indruk. Het soort moord wat is gepleegd is indrukwekkend en je wil uiteraard graag weten wie de schuldige is. Je gaat iedereen verdenken en je wil natuurlijk ook weten van wie de lichamen zijn. Een voor een vallen de puzzelstukjes in elkaar.

Het is een interessant boek maar soms gebeurt er te veel tegelijkertijd. Politie-agenten met hun eigen problemen die ruziën en elkaar uitfoeteren, dat alles maakte het boek soms wat saai. Het heeft me ook wel even geduurd voordat ik alle personages uit elkaar kon houden. Verder is het een supersterk verhaal en was ik zeer onder de indruk over de manier waarop de dader werd gevonden. Het boek is makkelijk leesbaar maar doordat je zoveel informatie en zoveel namen te lezen krijgt, is het soms moeilijk bij te houden wie nou wie is.

Al met al is het een erg gaaf boek maar zoals ik al zei was het soms wat langdradig en zijn er zoveel namen die op elkaar lijken dat het soms moeilijk is om ze te onderscheiden. Wel een erg indrukwekkende en interessante verhaallijn.

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

Ragdoll is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€7,99), dwarsligger (€13,99) en Paperback (€10,00). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat producten die ik ter review heb ontvangen. Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.