web analytics
Project bigfoot - Jonas de Bruycker | DailyDazzle.nl
Recensies Science Fiction & Fantasy Global-Writings.com  

Recensie | Project Bigfoot – Jonas De Bruycker

Titel: Project Bigfoot

Auteur: Jonas De Bruycker

Taal: Nederlands

Genre: Science fiction

Aantal Pagina’s: 151

Verschenen: Oktober 2018

Uitgeverij: Sweek

Over het boek

Thomas en Fred, twee Belgische tienerjongens, gaan naar Amerika om daar het bestaan van het mythologische wezen “bigfoot’ te bewijzen. Bij aankomst ontdekken ze echter dat het bos afgesloten is voor toeristen en dat enkel nog soldaten naar binnen mogen, maar zonder te weten waar ze aan beginnen gaan ze toch naar binnen. Wanneer de hoeveelheid soldaten, enkele vreemde geluiden en een samenloop van omstandigheden hen dan toch aanzet om terug naar de bewoonde wereld te vertrekken, loopt alles mis. Gevangen in een dilemma van vriendschap en moraal moeten ze beslissen wat hun volgende stappen zijn, maar hoe ver willen ze gaan, en wat is belangrijker? Goede mensen zijn, of levend terug naar huis gaan? Een verhaal over bigfoot zoals er nog nooit één geschreven werd.

Mijn mening

Normaal gesproken lees ik niet vaak science fiction, maar dit keer wilde ik eens iets anders proberen dan dat ik normaal gesproken lees. En dat beviel me eigenlijk wel goed! Allereerst vind ik dat de cover van het boek er goed uitziet. Simpel, maar wel leuk. En als je later het verhaal leest past de cover hier ook goed bij. De schrijver van dit boek, Jonas de Bruycker (2000) is twee jaar jonger dan dat ik ben dus ik vind het alleen al super knap dat hij op deze leeftijd al zelf een boek heeft geschreven. Petje af!

De schrijfstijl

Project Bigfoot leest makkelijk weg. Er staan niet te veel moeilijke woorden in maar bij sommige woorden en zinnen wist ik niet zeker of het klopte. Dat kan natuurlijk ook een verschil zijn tussen Nederlands en Vlaams, dus of het echt fouten zijn durf ik niet met 100% zekerheid te zeggen. Wat ik wel erg goed vond is dat je echt in het verhaal wordt getrokken. De angst en paniek die de jongens, Thomas en Fred, soms voelden werden echt goed overgebracht. Ik raakte soms zelf gewoon in paniek, haha! En je schrijft goed als je zoiets goed over kunt brengen. Wat ik wel wat minder fijn vond was dat de hoofdstukken niet genummerd waren. Persoonlijk vind ik een boek een stuk overzichtelijker en fijner te lezen, wanneer ieder hoofdstuk een nummer heeft zodat je ook in de inhoudsopgave kunt zien hoeveel hoofdstukken er zijn, etc. Maar goed, al met al was het dus een fijn boek om te lezen!

De verhaallijn

Het onderwerp Bigfoot was voor mij niet onbekend. Ik heb er regelmatig iets over gelezen (al was het niet vaak) en daarom leek het me leuk om hier eens een boek over te lezen! Ik wist er over het algemeen nog steeds niet veel over, dus dit boek was verder ook een complete verrassing. En ik moet zeggen dat het me erg goed beviel! Het verhaal was interessant, vlot verteld en verrassend. Drie elementen die nodig zijn om een goed boek te schrijven. Ook kon ik een goed beeld vormen tijdens het lezen van een boek, wat ook een groot pluspunt is. En elke keer wanneer je het één verwachtte, gebeurde er iets totaal anders. Het verhaal is origineel en Jonas De Bruycker heeft een eigen draai gegeven aan deze mythe. Ik ben erg benieuwd naar nieuw werk van Jonas, als dit er nog gaat komen. Maar zoals op de achterkant van het boek staat aangegeven gaat hij beginnen aan een schrijfopleiding. Ik verwacht dan ook zeker dat er meer werk van hem gaat verschijnen!

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

Project Bigfoot is te verkrijgen bij de Bruna. Klik hier voor de link naar het boek. Hij kost hier momenteel €17,99. Ook zag ik het boek hier voor dezelfde prijs.

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.