web analytics
Prins & de lijfwacht - De selectie serie - Kiera Cass | DailyDazzle.nl
Recensies Young Adult Global-Writings.com  

Recensie | De prins & de lijfwacht – Kiera Cass

Titel: De prins & de lijfwacht

Oorspronkelijke titel: The prince & the guard

Auteur: Kiera Cass

Genre: Young Adult

Aantal Pagina’s: 160

Verschenen: 2015

Uitgeverij: Uitgeverij Unieboek

Over het boek

Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie. 

Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie. Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.

Mijn mening

Ik was erg enthousiast over de drie boeken uit de selectie serie (De selectie, de elite & de one) en ik was erg blij toen ik zag dat er nog een toevoeging was op deze reeks. Ik wist niet wat ik moest verwachten van de prins & de lijfwacht. Eerst dacht ik dat het om een heel nieuw verhaal ging maar achteraf bleek dat je de door het lezen van dit boek achter de gevoelens en gedachtes van Aspen en Maxon komt. Het was leuk om te lezen maar eigenlijk werden de momenten die America had met de twee gewoon herhaalt. Maar hierbij werden wel de acties van Aspen en Maxon duidelijk. Wáárom deed Aspen dit en wáárom zei Maxon dat.

Leuke toevoeging op de andere boeken maar zoals ik al zei valt het wel een beetje in herhaling. En hoewel de schrijfstijl van Kiera Cass hetzelfde is als in de andere boeken, en me deze ook goed bevalt, is dit niet een boek wat je echt gelezen moét hebben. Het is eigenlijk een boek dat je (als je hem toch besluit te lezen) tegelijkertijd moet lezen met de gewone Selectie boekenreeks, niet naderhand. Want de hoofdstukken sluiten wel goed aan, maar het maakt het dus ook weer een stuk moeilijker om twee boeken door elkaar heen te lezen en telkens te moeten switchen.

Zoals ik al zei is het leuk om te lezen maar het is geen must.

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

De prins & de lijfwacht is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€7,99).

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.