web analytics
Piep zei de muis - M.J. Arlidge | DailyDazzle.nl
Recensies Thrillers Global-Writings.com  

Recensie | Piep zei de muis – M.J. Arlidge

Titel: Piep zei de muis

Oorspronkelijke titel: Pop goes the weasel

Auteur: M.J. Arlidge

Genre: Thriller

Aantal Pagina’s: 368

Verschenen: 2016

Uitgeverij: De Boekerij

Over het boek

In een leegstaand huis wordt een vermoorde man gevonden. Niet veel later wordt zijn hart bij zijn vrouw en kinderen bezorgd. Inspecteur Helen Grace weet dat hij niet het laatste slachtoffer zal zijn. Maar waarom is een gelukkig getrouwde man midden in de nacht zo ver van huis? De media hebben het over de omgekeerde Jack de Ripper: een seriemoordenaar die aast op vaders met dubbele agenda’s. Helen ziet de woede die uit de moorden spreekt. Wat ze niet voorziet is hoe labiel de dader is – of wat haar tijdens het werk aan deze zaak allemaal nog te wachten staat.

Mijn mening

Piep zei de Muis is het tweede deel van de Helen Grace serie. Nog niet zo lang geleden las ik het eerste boek, Iene miene mutte, en die vond ik absoluut geweldig. Dit deel vind ik net wat minder boeiend en spannend dan het eerste deel maar ik moet zeggen dat ik hem nog steeds erg goed vind. Het is en blijft gewoon het hele boek door spannend, daar hou ik van. Je leest er makkelijk doorheen en omdat je in het eerste boek al goed bent voorgesteld aan alle personages, is dit boek een stuk makkelijker te begrijpen. Ik moet toegeven; het einde had ik niet verwacht.

Regelmatig verander je van perspectief, waardoor je een goed beeld krijgt van de gedachtegang van iedereen. Dan heb ik het over zowel Helen, Charlie en zelfs de dader. En hoewel je vaak ziet dat het eerste boek helemaal geweldig is, en het tweede daardoor vaak erg tegenvalt, vind ik dat hier niet het geval. Zoals ik al zei is het eerste boek wel beter maar is het niet zo dat het tweede onwijs tegenvalt.

Ik ben erg benieuwd naar het derde deel (en natuurlijk alle andere delen) van deze boekenreeks. Pluk een roos is de opvolger van Piep zei de muis en hopelijk wordt dit boek net zo goed als de andere twee uit de reeks. Dit boek, Piep zei de muis, is in ieder geval zeker een aanrader! Maar lees dan natuurlijk wel eerst het eerste deel uit de Helen Grace serie!

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

Piep zei de muis is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€7,99), Luisterboek (€14,99) en Paperback (€10,99). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

Bedankt voor het lezen!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.