web analytics
Non-stop - Garcella Dings | DailyDazzle.nl
Recensies Romans Global-Writings.com  

Recensie | Non-Stop – Garcella Dings

Titel: Non-Stop

Auteur: Garcella Dings

Taal: Nederlands

Genre: Psychologische roman

Aantal Pagina’s: 115

Verschenen: Juli 2017

Uitgeverij: Pumbo

Over het boek

De achttienjarige Emily lijkt aan de buitenkant een vrolijke meid, maar vanbinnen worstelt ze met de grootste onzekerheid van haar leven. Haar geaardheid roept vragen op en het verleden keert terug in de vorm van angststoornissen. Langzaam raakt ze in een depressie en sluit zich af voor de mensen die het meest van haar houden.

Ze verwaarloost zichzelf en het liefst wil ze dat het allemaal voorbij is, maar wat is de juiste beslissing?

Mijn mening

“Non-Stop: Een realistisch, droevig en indrukwekkend verhaal dat je niet zomaar koud laat.”

Een van de vele redenen dat ik dit boek graag wilde lezen, is omdat de cover van het boek er zo prachtig uitziet. Minimalistisch, donker en interessant. Aan de cover van Non-Stop kun je ook al meteen zien dat het geen leuke, blije roman gaat worden. Maar dat is juist wat me zo aanstaat aan de buitenkant van het boek. En dan hebben we het nog niets eens gehad over het verhaal!

– Schrijfstijl

Ik kan niet anders zeggen dan dat Non-Stop een prachtig boek is. De manier waarop dit heftige onderwerp wordt neergezet raakte me echt. Hoe de gevoelens van Emily op papier staan vind ik echt heel erg knap gedaan want het is zo verschrikkelijk moeilijk om een heftig onderwerp als depressie op te schrijven. Ik had dit boek in maar liefst 2 a 3 uur uit! Dat komt omdat het onderwerp me interesseert en omdat ik Non-Stop gewoon niet eerder weg wilde leggen. Je wordt echt meegenomen in het verhaal.

Het verhaal lees je makkelijk weg, ook al is het zo’n heftig onderwerp, doordat het tegelijkertijd op een luchtige manier geschreven is. Er staan niet te veel moeilijke woorden in waardoor je er makkelijk doorheen leest.

– Het verhaal

Zoals ik hierboven al zei is het een heftig onderwerp waarover wordt geschreven, namelijk depressie. Het raakte me ook echt want ik zat aan het einde van het boek toch wel met tranen in mijn ogen. En dat heb ik niet snel, dus dan doe je toch wel iets goed doen als schrijfster! Depressie wordt nog steeds niet zo open besproken als dat eigenlijk zou moeten, iets wat je zowel in dit boek, als in werkelijkheid terugziet. Het feit dat zo’n heftig verhaal op zo’n goede manier is neergezet, zegt echt iets over de kwaliteit van Garcella Dings als schrijfster. 

Het enige jammere aan dit boek vond ik eigenlijk dat het niet meer pagina’s had. Ik hoop daarom ook zeker dat deze toffe chick (die ik overigens ook ken) nogmaals een boek uit gaat brengen. Ik zal dan als eerste in de rij staan om hem aan te schaffen!

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

Wi jij dit boek aanschaffen? Klik dan hier om direct naar de website te gaan. Non-Stop van Garcella Dings kost momenteel €15,- en dat is je geld meer dan waard!

Bedankt voor het lezen!

8 thoughts on “Recensie | Non-Stop – Garcella Dings

 1. Lindsey Beljaars

  Ik ken dit boek en zelfs de schrijver niet. Je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt!

 2. maaike

  Klinkt als een heftig verhaal! Je hebt mij nieuwsgierig gemaakt.

 3. Manon

  De cover trekt mij ook. Misschien ga ik

 4. Blog & Beauty

  Ik ken iemand in mijn nabije omgeving die een depressie heeft, daarom lijkt het boek mij ook wel erg interessant.

 5. Laura

  Lijkt me een heel interessant, maar heftig boek te zijn! Ik ben in mijn nabije omgeving ook al eens geconfronteerd met depressie, dus het onderwerp is me zeker niet onbekend.

 6. Yousra Yasmine

  Jeetje wat een heftig verhaal! De cover ziet er heel spannend uit maar het verhaal lijkt mij wel heel intressant!

 7. Nicole Orri

  De cover spreekt mij dan weer niet zo erg aan. Wel dat het maar weinig pagina’s heeft : ) Dat lijkt me dan weer makkelijk.

 8. MC Kleuver

  De cover en met die tranen, wat goed gekozen/gemaakt. Ik ben heel erg benieuwd en heb van jou recensie genoten.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.