web analytics
Nodig - Joelle Charbonneau | DailyDazzle.nl
Recensies Young Adult Global-Writings.com  

Recensie | Nodig – Joelle Charbonneau

Titel: Nodig

Oorspronkelijke titel: NEED

Auteur: Joelle Charbonneau

Genre: Young Adult

Aantal Pagina’s: 320

Verschenen: 2015

Uitgeverij: Karakter Uitgevers b.v.

Over het boek

Noodzakelijk? Onontbeerlijk? Vereist? Essentieel? Geboden? Onmisbaar?

Wat heb je nodig?

Realiseer je wel… niets is voor niets…

Er is een groot verschil tussen iets graag willen en iets echt nodig hebben…

Er is een social medium, nieuw en hip, je kunt je erbij aansluiten. Je hoeft maar één vraag te beantwoorden:

Wat heb je NODIG?

Iedereen doet het. Dus waarom zou jij het niet doen?

Eén voor één sluiten de tieners in Nottawa, Wisconsin, zich aan bij het nieuwste en hipste sociale medium, NODIG. Om toegang te krijgen moeten ze een op het oog eenvoudige vraag beantwoorden: wat heb je nodig? Een nieuwe iPhone? Een backstagekaartje voor een concert? In ruil voor een schijnbaar simpele taak, zal NODIG het verzoek inwilligen.

Iedereen doet het. Dus waarom zou jij het niet doen?

Kaylee Dunham weet wat ze nodig heeft – een nier voor haar zieke broer. Ze gelooft niet dat een sociaal netwerk zou kunnen helpen, maar ze heeft niks te verliezen

Mijn mening

Vooral op het begin stond het boek me erg aan. Het idee van NODIG is erg leuk en onschuldig. Totdat de website steeds meer gaat vragen. Het dingetje is dat de personages een beetje onduidelijk zijn, op Kaylee en Nate na. Maar dat haalt niet weg dat ik het eerste deel goed vond en er snel doorheen las. Er staan geen moeilijke woorden in, waardoor je het boek snel uit hebt.

Voor mij viel het tweede deel van het boek wat tegen. Ja, het is spannend, maar voor mijn gevoel gaat het allemaal een beetje te ver. Het is namelijk een beetje ongeloofwaardig. Kinderen op de middelbare school die zomaar tot zo’n soort dingen in staat zijn? Moorden en mishandelen? Dat lijkt me niet. Verder vind ik dat einde iets uitgebreider had gemogen. Wat zei Kaylees moeder nadat ze erachter kwam dat haar dochter al die tijd gelijk had? Hoe is het afgelopen met Hannah? Wordt er verder niets gedaan nu de dader bekend is? Dat zijn vragen waarop veel lezers het antwoord willen weten maar waar niets meer over wordt gezegd in het boek. Voor mijn gevoel is het boek dan niet helemaal compleet.

Het is niet zo dat het boek niet interessant is, ik had hem namelijk binnen een dag uit, maar het is zoals ik al zei gewoon wat ongeloofwaardig en incompleet. Zonde! 

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

Nodig van Joelle Charbonneau is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€7,99) en Paperback (€10,00). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

Bedankt voor het lezen!

1 Comment

  1. Leslie

    Ik had hem op mijn lijst staan om te lezen, maar nog niet toe gekomen. Ben nu wel benieuwd wat ik ervan ga vinden.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.