web analytics
Lion - Mijn lange weg naar huis - Saroo Brierley | DailyDazzle.nl
Non-fictie Recensies Global-Writings.com  

Recensie | Mijn lange weg naar huis – Saroo Brierley

Titel: Mijn lange weg naar huis

Oorspronkelijke titel: A long way home

Auteur: Saroo Brierley

Genre: literaire non-fictie

Aantal Pagina’s: 240

Verschenen: 2015

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij bv.

Over het boek

Op een klein station in India is de vijfjarige Saroo zijn broer kwijtgeraakt. Hij klimt in een treinstel om hem te zoeken, maar raakt per ongeluk opgesloten en komt helemaal alleen aan de andere kant van India in Calcutta terecht. Zonder zijn familie en zonder te weten uit welk dorpje hij komt, zwerft hij wekenlang door de straten van de grote stad tot hij wordt opgenomen door een weeshuis. Ook daar weten ze zijn familie niet op te sporen en uiteindelijk wordt Saroo geadopteerd door een Australisch echtpaar bij wie hij gelukkig opgroeit. Als hij bijna dertig is, en de technologie zo veel verder is dan toen, gaat Saroo met behulp van Google Earth op zoek naar het station waar hij al die jaren geleden zijn familie kwijtraakte. Elke avond bekijkt hij urenlang de spoorlijnen die naar Calcutta leiden, tot hij na een jaar dat ene station denkt te herkennen. Hij vertrekt naar India om te kijken of hij zijn familie weer terug kan vinden…

Mijn mening

Nadat ik al een hele tijd geleden de film Lion heb gezien, besloot ik dat het tijd werd om me ook aan het boek Mijn lange weg naar huis te wagen. In dit boek vertelt Saroo Brierley zijn eigen verhaal, over alles wat hij heeft meegemaakt en hoe hij de man geworden is die hij nu is.

Persoonlijk vind ik dat het boek zich goed aansluit op de film. Sommige dingen krijg je in de film niet te zien, maar worden wel in het boek verteld. En sommige dingen worden in het boek wat verder naar voren gebracht, en andere dingen juist in de film. Maar de twee versterken elkaar zeker.

Misschien dat je, wanneer je alleen het boek leest, wat minder enthousiast bent dan wanneer je de film al van tevoren hebt gezien. Daarom zou ik zeker aanraden om de film te bekijken, dat maakt het allemaal net wat duidelijker. Maar in principe is het lezen van het boek alleen ook genoeg.

Je leest veel over de dingen die Saroo heeft gezien toen hij nog jong was en wordt zijn levensverhaal vertelt, waarin hij duidelijk veel geluk heeft gehad. Een echt feel-good boek!

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

Mijn lange weg naar huis is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€9,99) en als Paperback (€12,99). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.