web analytics
Man overboord - Maggie Alderson | DailyDazzle.nl
Recensies Romans Global-Writings.com  

Recensie | Man overboord – Maggie Alderson

Titel: Man overboord

Oorspronkelijke titel: Mad About The Boy

Auteur: Maggie Alderson

Genre: Roman

Aantal Pagina’s: 336

Verschenen: Juni 2005

Uitgeverij: Uitgeverij Arena

Over het boek

Antonia ziet het even niet meer zitten. Vlak nadat ze met haar man Hugo vanuit Londen naar Sydney is verhuisd, meldt hij aan de ontbijttafel dat hij met zijn vriend gaat samenwonen…

In eerste instantie reageert Antonia zoals alle vrouwen dat zouden doen: ze stort zich, samen met haar 6-jarige zoontje Tom, op grote bakken vol troostend roomijs en enorme hoeveelheden heerlijke chocoladetaart. Maar al snel beseft ze dat dit niet de oplossing is voor haar problemen (en bovendien krijgt ze haar broeken niet meer dicht). Vol overgave pakt Antonia haar leven weer op. Ze ontmoet nieuwe vrienden, begint een eigen antiekzaakje en gaat naar de sportschool om al die chocoladekilo’s er weer af te trainen. In mannen en al dat gedoe eromheen heeft ze helemaal geen zin meer, tot ze de mysterieuze James ontmoet, en haar leven weer op zijn kop staat…

Mijn mening

Wat een ontzettend leuk boek! De reden dat ik dit boek in de eerste instantie wilde lezen, kwam door de titel. Man overboord kan je op verschillende manieren opvatten, dus wilde ik erachter komen waar de titel vandaan kwam. Ik was aangenaam verrast!

Het boek is vlot geschreven waardoor je er makkelijk doorheen komt. Ik wil niet zeggen dat de dingen die in het boek gebeuren (je man die uit het niets verteld dat hij op mannen valt) herkenbaar is voor veel mensen, maar de dingen die eromheen gebeuren zijn dat juist weer wel. Dat maakt het ook nog eens een stuk leuker om te lezen. Hoe Antonia hierop reageert, hoe ze alleen achterblijft met haar zoontje, haar rare familie, ik denk dat iedereen daar wel iets van herkent! 

Er zit veel humor in het verhaal, wat ervoor zorgde dat ik soms gewoon hardop begon te lachen. Zie je het al voor je? Ik, in mijn eentje op de bank, die in een keer superhard begint te lachen? Dit is echt een boek die je leest om wat te ontspannen. Niet te moeilijk, gewoon humoristisch en romantisch tegelijkertijd. Isn’t that all us women need?

Als je zin hebt in een luchtig verhaal waarbij je gewoon niet te veel na hoeft te denken en rustig aan kunt doen, dan is dit boek zeker een aanrader voor jou. Neig je toch maar naar wat actie en spanning, dan zal dit boek niet zo goed bij je passen. Ik hou van die afwisseling en ik kan niet anders zeggen dan dat Maggie Alderson een leuk boek heeft geschreven!

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

Man Overboord van Maggie Alderson is momenteel alleen nog maar tweedehands verkrijgbaar. Heb je hier interesse in, dan kun je het boek hier vinden voor €7,49!

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.