web analytics
In het water - Paula Hawkins | DailyDazzle.nl
Recensies Thrillers Global-Writings.com  

Recensie | In het water – Paula Hawkins

Titel: In het water

Oorspronkelijke titel: Into the water

Auteur: Paula Hawkins

Genre: Literaire thriller

Aantal Pagina’s: 360

Verschenen: Mei 2017

Uitgeverij: Bruna Uitgevers

Over het boek

Nel, een alleenstaande moeder, wordt dood aangetroffen in de lokale rivier. Eerder die zomer sprong een tienermeisje op dezelfde plek haar dood tegemoet. Ze zijn niet de eerste vrouwen die ten prooi vallen aan deze donkere wateren, en hun dood veroorzaakt een golf van onrust over de rivier en zijn geschiedenis.

De vijftienjarige dochter van Nel blijft alleen achter. Daarom moet Nels zus, Jules, terugkeren naar het stadje dat ze jaren geleden de rug heeft toegekeerd. Voorgoed, dacht ze toen. In dezelfde hypnotiserende stijl als ‘Het meisje in de trein’, waarmee Paula Hawkins miljoenen lezers wereldwijd wist te raken, ontspint zich een verbluffend en gelaagd verhaal dat zich afspeelt in een kleine gemeenschap, waar pijnlijk duidelijk wordt dat herinneringen niet te vertrouwen zijn…

“Kijk uit voor diepe wateren, je weet nooit wat zich onder de oppervlakte bevindt.”

Mijn mening

Bij veel recensies zag ik dat mensen dit boek tegen vonden vallen omdat Paula Hawkins’ bestselling boek The Girl on the Train zo spetterend was. Toch wilde ik het tweede boek, In het water, alsnog lezen. En maar goed ook! Want voor mij is dat helemaal het omgekeerde. Dit boek vond ik zelfs stukken beter dan The girl on the Train. Ik had het boek binnen twee dagen uit! Dat kan natuurlijk ook komen omdat ik dit boek in het Nederlands heb gelezen, terwijl ik Paula Hawkins’ andere boek in het Engels heb gelezen. Heb je mijn recensie van The girl on the trian nog niet gelezen? Klik dan hier.

In het water was op het begin wat onduidelijk en mysterieus en eigenlijk bleef dat het gehele boek wel zo. Iedereen in het stadje genaamd Beckford heeft geheimen en achter sommige geheimen zal je nooit komen. Alle verwachtingen werden overtroffen en niets was wat ik van tevoren had gedacht. Het verhaal en alle mogelijkheden van wat er gebeurd kon zijn bleven maar door mijn hoofd spoken. Er gebeuren heftige dingen in en rondom de rivier en je komt steeds dichter bij de waarheid.

Je probeert bij iedere bladzijde mee te denken wat er gebeurd zou kunnen zijn. Steeds kom je iets meer te weten maar je blijft je afvragen wat er nou écht is gebeurd. Want klopt het wel wat iedereen beweert? En zelfs al denk je het hele verhaal te kennen, in het laatste hoofdstuk valt je mond alsnog open van verbazing.

Een voor mij spannend, origineel en steengoed boek. Fijne en duidelijke schrijfstijl waarbij de personages goed en duidelijk worden neergezet, met natuurlijk dat tikkeltje mysterie. Hoewel The Girl on the Train voor mij echt heel erg tegenviel, heeft Paula Hawkins bewezen dat ze een super goede schrijfster is! Al wisten sommigen dit al voordat dit boek uitkwam.

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

In het water is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€9,49), Luisterboek (€10,99) en Paperback (€21,99). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.