web analytics
Ik weet een geheim - Tess Gerritsen | DailyDazzle.nl
Recensies Thrillers Global-Writings.com  

Recensie | Ik weet een geheim – Tess Gerritsen

Titel: Ik weet een geheim

Oorspronkelijke titel: Rizzoli & Isles: I know a secret

Auteur: Tess Gerritsen

Taal: Nederlands

Genre: Thriller

Aantal Pagina’s: 271

Verschenen: 2017

Uitgeverij: The house of books

Over het boek

Rizzoli en Isles onderzoeken een van de meest bizarre moorden die ze ooit hebben gezien: een jonge vrouw ligt op haar bed, haar ogen uit hun kassen gehaald en in haar handen gelegd. Is het een hint naar de horrorfilms die de vrouw heeft gemaakt? Als er een tweede slachtoffer valt, weten Rizzoli en Isles dat ze snel moeten zijn. Vreemd genoeg is er iemand die denkt dat zijzelf de volgende is, want ze is op de hoogte van een geheim. Dat ze nooit aan iemand zal vertellen.

Mijn mening

Dit boek uit de Rizzoli & isles boekenreeks is het eerste boek wat ik heb gelezen uit deze serie en de reden dat ik dit boek graag wilde lezen is omdat de cover van het boek me erg aanspreekt. Ook de titel van het boek roept meteen vragen op: wat voor geheim draagt deze persoon met zich mee? Loopt deze persoon gevaar? Waarom spreekt deze persoon zijn/haar geheim niet uit? ZOVEEL VRAGEN.

Maar zoals ik al zei is dit het eerste boek dat ik lees uit deze serie. Ik heb dus ook geen idee wat zich in de andere delen heeft afgespeeld en het was allemaal nieuw voor me. Daarbij is dit ook het eerste boek van Tess Gerritsen dat ik heb gelezen! Maar ja, is het me ook goed bevallen?

– Schrijfstijl

Ik moet zeggen dat ik goed door het verhaal heen kwam. Het leest leuk en makkelijk weg alleen vond ik het wel wat langdradig. De meeste thrillers wil ik in een ruk uitlezen omdat ze zo spannend zijn, dat vond ik bij dit boek helaas niet het geval. Het duurde wat langer voordat het op gang kwam, het was redelijk onduidelijk op het begin en ook het middenstuk was gewoonweg wat saai. Er gebeurde geen super spannende dingen waardoor ik het boek zo snel mogelijk uit wilde lezen. Het einde vond ik wel weer erg goed, al liep het niet af zoals ik had gehoopt. Maar ook hier vond ik het niet zo spannend als de meeste thrillers. Als je veel boeken leest weet je denk ik wel wat ik bedoel als ik zeg dat ik zelf niet de angst van de hoofdpersonen voelde. En daarbij vond ik het verhaal niet echt om Rizzoli & Isles draaien. Ik heb niet het idee dat ik hen nou echt ken, aangezien ze niet zo duidelijk naar voren kwamen. Jammer! Want ik was graag meer over hen te weten gekomen.

– Het verhaal

“Ik weet een geheim” vond ik een erg spannend en origineel boek. Vooral het begin vond ik erg interessant en toen merkte ik dat ik het boek zo snel mogelijk uit wilde lezen omdat het zo spannend was. Helaas viel dit al snel weg door het feit dat het wat langdradig was. Daarbij vond ik dat sommige delen in het boek wat onlogisch waren. Delen sloten niet goed op elkaar aan en waren soms dan ook wat onduidelijk. Het boek zat we goed in elkaar qua opbouw en het was een verhaallijn dat me erg interesseerde, maar zoals ik al zei: sommige dingen klopte naar mijn mening gewoon niet. Deels kan dat ook komen doordat ik de eerste delen van deze boekenreeks niet heb gelezen. Maar dan vind ik nog steeds dat het niet helemaal klopte en op elkaar aansloot. Ik vind ook dat je een verhaal gewoon moet kunnen lezen al heb je de andere delen van de reeks niet gelezen. Al maakt het een boek natuurlijk wel snel leuker wanneer je de vorige delen gewoon hebt gelezen en dus de hoofdpersonen beter kent. Maar goed, al met al viel het me toch wat tegen. Jammer, want het boek had makkelijk een betere beoordeling kunnen krijgen als alles gewoon op elkaar aansloot.

Het is overigens niet zo dat ik geen boeken meer wil lezen van Tess Gerritsen. De manier van schrijven vond ik namelijk wel gewoon fijn. Misschien was dit gewoon niet haar beste boek dus ik ga zeker even verder kijken naar andere boeken van Tess Gerritsen. En zodra ik een leuk boek vind zal er zeker een recensie over online komen! Dit boek was het gewoon net niet..

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

Ik weet een geheim is onder anderen te verkrijgen bij Bol.com. Voor een paperback betaal je momenteel €12,50 en het ebook kost €5,99! Ook is hij verkrijgbaar als luisterboek, welke €12,99 kost. Ik raad je wel aan om eerst de andere boeken uit de Rizzoli & Isles boekenreeks te lezen als je dat nog niet hebt gedaan. Anders heb je hetzelfde probleem als dat ik had, namelijk dat je helemaal niet weet wie de hoofdpersonen nou eigenlijk zijn. Daarbij verwijzen ze ook weleens terug naar vorige boeken en dan weet je helemaal niet waar ze het over hebben. Dus vandaar!

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.