web analytics
Ik volg je - Marelle Boersma | DailyDazzle.nl
Recensies Thrillers Global-Writings.com  

Recensie | Ik volg je – Marelle Boersma

Titel: Ik volg je

Auteur: Marelle Boersm

Taal: Nederlands

Genre: Psychologische thriller

Aantal Pagina’s: 304

Verschenen: 12 november 2013

Uitgeverij: De crime compagnie

Over het boek

Stel je voor: je woont samen met je vijfjarige dochter in een klein dorp waar niemand je accepteert. Je bent eenzaam, dus als een aardige collega je uitnodigt voor een etentje, neem je het aanbod graag aan. Maar wat als deze collega je niet meer met rust laat? Hij volgt je, overal…

Het overkomt Pien. Een op het oog onschuldig etentje met haar collega Theo mondt uit in een serie huiveringwekkende gebeurtenissen, waarbij Pien haar leven niet meer zeker is.

Mijn mening

Allereerst vind ik dat de cover van Ik volg je er erg goed uitziet. Dat is dan ook één van de hoofdzakelijke redenen dat ik dit boek graag wilde lezen. Het is ook een cover dat goed bij het verhaal past. Vaak zie je dat een cover helemaal niets heeft met het daadwerkelijke verhaal. Dat vond ik dan ook een pluspunt aan dit boek! Ook het onderwerp stalken is iets wat me erg aanspreekt en dit was dan ook het eerste boek dat ik als over dit onderwerp.

– Schrijfstijl

Ik ben zeker fan van de manier waarop Marelle Boersma schrijft. Ze neemt je mee in het verhaal en weet de spanning zo ontzettend goed over te brengen. Je leest er makkelijk doorheen door de vlotte schrijfstijl. Oh en geloof me, er zitten een heleboel spannende gedeeltes in dit boek. Vooral op het laatste, want dan weet je niet meer wie nou eigenlijk de echte vijand is. Het hele verhaal denk je dat het de ene persoon is terwijl op het laatst juist alles omslaat op een manier dat je het niet verwacht. Ik hield het op het laatst echt niet meer! Ik moest mijn adem gewoon inhouden van de spanning en ik ging steeds sneller lezen! Het is knap dat je zoiets als schrijver kunt doen.

– Het verhaal

Persoonlijk vind ik dat het idee achter Ik volg je erg goed is. Het is een interessant maar heftig onderwerp wat veel mensen aan zal spreken. Er waren alleen een aantal dingen die voor mijn gevoel niet helemaal klopte of logisch waren. Maar zoals ik al zei heb ik het boek wel met plezier gelezen. Het is iets wat in werkelijkheid ook voorkomt, eigenlijk veel te vaak als je het mij vraagt. Nou is het waarschijnlijk niet zo heftig als dat er in dit boek gebeurd, maar het gebeurd wel.

(Heb je dit boek nog niet gelezen, lees dit stukje van de review dan niet.) Het feit dat Pien wordt verkracht, niet naar de politie stapt, dat niemand naar haar wil luisteren (zelfs haar eigen moeder niet) en dat er niet één maar twee bedreigingen rondlopen, je kind dat zomaar ineens verdwijnt, is allemaal wel een beetje vergezocht. Dat maakt het boek naar mijn mening helaas wat minder geloofwaardig. Zo gebeuren er dingen in het verhaal die gewoonweg niet door de beugel kunnen maar Pien schakelt nooit de politie in. Ze heeft haar telefoon altijd bij, maar belt nooit op het moment dat haar iets overkomt. Ik vond ook dat het wel wat lang duurde voordat het boek echt goed op gang kwam.

Dan heb je nog het gedeelte waarbij Pien uit een gevaarlijke situatie ontsnapt met hulp van een personage die zich ooit in dezelfde situatie als Pien bevond. Maar nadat deze persoon Pien heeft gered, zet ze haar gewoon ergens af en gaat door met haar leven, terwijl het kind van Pien misschien wel in levensgevaar is. Dat was ook een puntje dat ik niet zo goed begreep. Maar dat betekent zeer zeker niet dat ik geen boeken meer wil lezen van Marelle Boersma. Want het is ook weer niet zo dat ik het een verschrikkelijk boek vond.

Ik heb het wel met plezier gelezen, alleen vond ik het gewoon opvallend dat Pien in een situatie op een bepaalde manier reageerde, een manier die ik niet had verwacht en wat soms nogal onlogisch is. Maar dat betekent niet dat ik geen boeken meer wil lezen van Marelle Boersma. Ik vind de manier van schrijven namelijk wel erg fijn en ik wil dan ook zeker nog meer boeken van haar lezen. De boeken die hoog op mijn lijstje staan zijn Vals Alarm en Chateau de Provence. Ik heb goede hoop dat dit toffe boeken gaan zijn!

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

Ik volg je is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€6,99), Luisterboek (€9,99) en als (tweedehands) Paperback (€6,00). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.