web analytics
De ijzeren prinses - Cassandra Clare | DailyDazzle.nl
Recensies Science Fiction & Fantasy Global-Writings.com  

Recensie | De ijzeren prinses – Cassandra Clare

Titel: De ijzeren prinses

Oorspronkelijke titel: Infernal Devices – Clockwork Princess

Auteur: Cassandra Clare

Genre: Fantasy

Aantal Pagina’s: 512

Verschenen: November 2015

Uitgeverij: Moon uitgeverij

Over het boek

Axel Mortmain wil De Helse Creaties, een leger van meedogenloze wezens, inzetten om de schaduwjagers te vernietigen. Om zijn plannen ten uitvoer te kunnen brengen, heeft hij echter nog één iemand nodig: Tessa Gray.

Als Mortmain Tessa ontvoert, doen Jem en Will – de twee jongens die het meest van haar houden – er alles aan om haar te redden. Ondertussen realiseert Tessa zich dat zijzelf de enige is die haar kan redden. Maar kan één meisje alleen een heel leger overwinnen?

Mijn mening

Wederom heeft Cassandra Clare een prachtig boek gepubliceerd. Hoewel ik het eerste boek van De Helse Creaties iets minder vond, waren het tweede en het derde boek ontzettend goed. Ook in dit deel zijn de personages duidelijk neergezet. Je kent ze nu een beetje waardoor je denkt te weten wat ze allemaal van plan zijn, maar niets is minder waar. De spanning zat er vanaf het begin tot het eind in.

Soms, als ik iets moet doen wat ik niet wil, doe ik alsof ik een personage in een boek ben. Het is gemakkelijker om te bedenken wat die zou doen.

De manier van schrijven is soms wat onduidelijk omdat er over het algemeen soms wat moeilijkere woorden in staan. Woorden die vroeger werden gebruikt. Dat zet het verhaal juist kracht bij omdat het ook in 1870 plaatsvindt. Ik weet niet of dit typisch Cassandra Clare is (ik heb verder nog geen van haar boeken gelezen) of dat het speciaal gedaan is voor deze serie. Over alles is nagedacht!

Hoewel het einde erg verdrietig is, weet Cassandra Clare de pijn toch een beetje draaglijker te maken. Want ja, het is tegelijkertijd ook het einde van de serie! Er gaan zeker een paar dingen gebeuren die je niet aan ziet komen maar dat maakt het een stuk leuker. Voorspelbaar is saai! Dit boek is zeer zeker een aanrader, alleen moet je eerst deel 1 en 2 lezen. Misschien valt het eerst deel wat tegen (dat had ik namelijk ook), het is de moeite waard om door te lezen.

Lees hier de recensie die ik schreef over De IJzeren Engel (deel 1) en De IJzeren Prins (deel 2).

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

De ijzeren prinses is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€) en als Paperback (€24,99). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.