web analytics
De ijzeren engel - Cassandra Clare | DailyDazzle.nl
Recensies Science Fiction & Fantasy Global-Writings.com  

Recensie | De ijzeren engel – Cassandra Clare

Titel: De ijzeren engel

Oorspronkelijke titel: Infernal devices – Clockwork angel

Auteur: Cassandra Clare

Genre: Fantasy, Young-Adult

Aantal Pagina’s: 464

Verschenen: 2015

Uitgeverij: Overamstel uitgevers

Over het boek

Magie is gevaarlijk – maar liefde is nog gevaarlijker…

In 1878 reist de zestienjarige Tessa Gray van New York naar Londen in de hoop haar vermiste broer terug te vinden. Er wacht haar niet veel goeds: in de onderwereld van Londen bevolken vampiers, heksen en andere bovennatuurlijke wezens de straten. Alleen de schaduwjagers – vastberaden de wereld te ontdoen van alle demonen – brengen wat orde in de chaos.

Tessa blijkt over een zeldzame gave te beschikken: het vermogen om te transformeren. En in de duistere wereld waarin ze terecht is gekomen, is dat bepaald geen zegen – ze wordt van alle kanten belaagd door figuren die zich haar gave willen toe-eigenen.

Alleen en opgejaagd zoekt Tessa toevlucht bij de schaduwjagers. Zij kunnen haar helpen haar broer te vinden, als zij belooft haar krachten voor hen in te zetten. Ze raakt bevriend met de twee schaduwjagers Will en Jem – die ieder totaal verschillend zijn. Al snel realiseert Tessa zich dat ze in een dodelijk web verstrikt zit waarin haar liefde voor haar broer en haar twee vrienden weleens gevaarlijker zou kunnen zijn dan welke andere bedreiging dan ook. Ze zal moeten kiezen.

Mijn mening

Dit boek is het eerste boek uit de tweede serie van  Cassandra Clare die zich afspeelt in de Shadowhunter wereld. The Mortal Instruments (of de vertaalde titel; Kronieken van de Onderwereld) is de eerste serie, met Infernal Devices (of de vertaalde titel; De Helse Creaties) als het vervolg, de tweede serie.

Zelf heb ik de eerste serie, The Mortal Instruments, niet gelezen. Alleen heb ik wel de tv-serie gezien die hierover gaat. Ik wist toen ik aan dit boek begon alleen nog niet dat dit hetzelfde was. Ik vond het wel raar dat er veel dezelfde personages in het boek verschenen als die ik in de tv-serie heb gezien. Zo heb je Magnus Bane, Camilla de Clave en Idris, net als in de tv-serie, maar waren de hoofdpersonen in dit geval anders. In de tv-serie gaat het over Clary (Clarissa), Jace en Alec (Alexander), terwijl het in het boek gaat over Tessa (Theresa), Will (William) en Jem (James). Maar later bleek dus dat Clary, Jace en Alec wel bestaan maar dat de boeken van The Mortal Instruments op hen gericht zijn. Die wil ik ook zeker nog lezen, al heb ik de tv-serie wel al gezien.

Nu verder over wat ik precies van het boek vind. Op het begin vond ik het vooral heel onduidelijk. Het boek begon meteen met actie terwijl ik het daarna weer stil vond vallen. Het middenstuk was wat saai en moeilijk doorheen te komen terwijl het einde wel weer interessant en spannend was.

Dit zorgde ervoor dat ik het tweede boek wel wilde lezen, hoewel ik daar tijdens het lezen van het middenstuk geen zin in had.

Al met al vond ik, door het einde van het boek, het een geslaagd boek, hoewel ik het grootste deel ervan niet met heel veel zin aan het lezen was. Dit is namelijk ook niet het soort boek wat ik normaal gesproken lees, maar wat ik wel graag eens wilde proberen. Zoals ik al aangaf wil ik wel graag het tweede boek lezen omdat nu alles langzaamaan wat duidelijker wordt. De ijzeren engel krijgt van mij 3 sterren.

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

De ijzeren engel is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€6,99) en als Paperback (€16,95). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.