web analytics
Iene Miene Mutte - M.J. Arlidge | DailyDazzle.nl
Recensies Thrillers Global-Writings.com  

Recensie | Iene miene mutte – M.J. Arlidge

Titel: Iene miene mutte

Oorspronkelijke titel: Eeny Meeny

Auteur: M.J. Arlidge

Genre: Thriller

Aantal Pagina’s: 384

Verschenen: 2015

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij

Over het boek

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden…

Mijn mening

Iene miene mutte is het eerste deel uit de Helen Grace boekenreeks. De reeks bestaat (tot nu toe) uit acht boeken, waarvan het laatste boek, Love me not, nog niet naar het Nederlands is vertaald. 

Van het begin tot het eind heb ik van dit boek van M.J. Arlidge genoten. Het is een indrukwekkend maar tegelijkertijd ook een schokkend boek. De dingen die een aantal mensen in dit boek door moeten maken zijn onbegrijpelijk maar dat is juist wat me zo aanspreekt aan Iene Miene Mutte. Het verhaal boeide me echt en ik kan niet wachten om aan de volgende delen te beginnen. Ik ben eerlijk gezegd ook erg blij dat er meerdere boeken zijn want ik vond het al zo jammer dat ik deel één, Iene miene mutte, al zo snel uit had. Gelukkig wachten er nog zeven andere boeken uit de reeks op me!

De boeken van M.J. Arlidge zijn erg populair en daarom had ik super veel zin om aan de boeken te beginnen, maar was ik tegelijkertijd best zenuwachtig. Zo las ik bijvoorbeeld The Girl on the Train, ook een bestseller, die voor mij wat tegenviel. Maar gelukkig kan ik je garanderen dat dit boek alle ophef waard is. Het is een fantastisch boek, makkelijk geschreven en zeker de moeite waard. 

Zoals ik al zei is het makkelijk geschreven. Er staan dus geen moeilijke woorden in en het is niet zo dat het moeilijk te begrijpen is. Vaak zie je in Thrillers dat er zoveel informatie in één keer wordt gegeven, met zoveel verschillende namen die belangrijk zijn, dat ik het allemaal niet meer bij kan houden. Een grote opluchting dat dat bij dit boek niet het geval is!

De spanning bouwde langzaam maar zeker op, terwijl het toch al vanaf het eerste hoofdstuk ontzettend spannend is. Het is zo zenuwslopend en intens dat ik dit boek niet weg kon leggen. Het verhaal bleef maar door mijn hoofd spoken. Je weet gewoon dat er levens op het spel staan, wat alles nog zenuwslopender maakt. Het interessante is dat er geheimen zijn, die later toch aan het licht komen en die gewoonweg schokkend zijn. Daardoor is het einde alles behalve wat je had verwacht en heb ik mijn hart vast moeten houden. Iene miene mutte is zeker te weten een aanrader!

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

Iene Miene Mutte is onder anderen te verkrijgen bij Bol.com en is verkrijgbaar als Paperback (€7,50), Luisterboek (€14,99), E-book (€5,99) én als dwarsligger (€13,99). Klik op het gewenste formaat om naar het juiste product te gaan!

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.