web analytics
Het meisje op de weg - Michael Berg | DailyDazzle.nl
Recensies Romans Global-Writings.com  

Recensie | Het meisje op de weg – Michael Berg

Titel: Het meisje op de weg

Auteur: Michael Berg

Taal: Nederlands

Genre: Roman

Aantal Pagina’s: 416

Verschenen: Oktober 2015

Uitgeverij: The House of Books

Over het boek

Psychologe Anne Givernaud woont samen met haar nieuwe vriend Guido afgelegen in Zuidwest Frankrijk. Op een avond ligt er voor hun huis een onbekend meisje op de weg. Ze bieden haar een bed aan voor de nacht. De volgende dag is de woonkamer een ravage en zijn Guido en het meisje verdwenen. Wanneer de politie Guido verdenkt van moord, beseft Anne pas hoe weinig ze over haar nieuwe vriend weet.

Mijn mening

Het meisje op de weg is een boek van Michael Berg dat ik had uitgekozen om de interessante titel. Het maakte me meteen nieuwsgierig en vandaar dat ik besloot om aan mijn eerste boek ooit van Michael Berg te gaan beginnen. Ik wist niets over de schrijver, de schrijfstijl en het genre omdat ik me daar vaak niet door laat beïnvloeden. Zie ik een titel of cover die me leuk lijkt, duik ik er meteen in. Zo ook bij dit boek! En nu gaan we maar snel door naar mijn mening over het boek.

– Schrijfstijl

Michael Berg heeft een erg aangename schrijfstijl. Alles is duidelijk omschreven waardoor je een goed beeld kan vormen van hoe alles eruit ziet en op welke locatie het verhaal zich afspeelt. Op het begin moest ik wel even wennen aan de schrijfstijl. Ook haalde ik op het begin wat namen door elkaar omdat deze personen niet helemaal duidelijk werden omschreven. Daardoor kon ik niet goed onthouden wie nou precies wie was en dat maakte het even moeilijk te begrijpen. Maar dat was gewoon een kwestie van even schakelen want na een tijdje had ik hier geen last meer van.

Er wordt geschreven vanuit Anne dus de dingen die voor haar onduidelijk zijn, zijn dat voor jou ook. Het is niet zo dat jij al een beetje vooruit kunt kijken of een idee hebt van wat er gebeurd kan zijn. Dat vind ik erg leuk aan het boek omdat het hierdoor spannend bleef. Jij wist pas iets op het moment als Anne dat had ondervonden. Maar dat zorgde er dus wel voor dat ik af en toe gewoon zenuwachtig was omdat ik niet wist wat er precies ging gebeuren. Erg leuk geschreven!

– Het verhaal

Door het hele boek heen kreeg te maken met terugblikken. Stukje bij beetje kwam je erachter dat Guido niet altijd even eerlijk is geweest tegenover Anne. Maar nooit zocht ze er echt iets achter, totdat Guido ineens verdween, samen met een meisje van 15 die ze de avond van tevoren op straat hadden gevonden. Toen ze ’s ochtends wakker werd merkte ze meteen dat er iets niet klopte, door het feit dat er van alles op de grond lag. Ze stapte direct naar de politie, maar verzweeg daarbij wat er in huis was gebeurd. Gaat ze Guido ooit nog vinden?

Tijdens het lezen van dit boek heb ik al veel verschillende scenario’s in mijn hoofd gehad. Ik dacht dat ik wist wat er aan de hand was maar het leuke was dat niets was wat het leek. Anne gaat zelf op onderzoek uit en dat is iets wat ik in haar situatie nóóit gedaan zou hebben. Maar ja, daar is een boek ook voor. De spanning zat er op sommige momenten echt wel goed in.

Het verhaal is op sommige momenten wel wat apart maar ik heb er zeker van genoten. De hoofdpersonen vond ik alleen niet fantastisch, het verhaal was wel interessant. Dat maakte dat ik er goed doorheen kwam.

Eindconclusie

Als ik Het meisje op de weg met een paar woorden zou moeten omschrijven, dan zou ik zeggen: verrassend, fantasierijk maar daardoor ook wel een tikketje onrealistisch. Want als je ongeveer zes maanden bij elkaar bent kan het niet zo zijn dat je eigenlijk bijna niets over je vriend weet. En ik denk ook niet dat als hij zo’n geheim met zich meedraagt, dat hij dat kan verzwijgen als hij verliefd is op Anne. Maar tegelijkertijd maakt dat het boek ook wel weer leuk. Want het bewijst maar weer dat je soms het heft in eigen handen moet nemen en dat niet alles is wat het lijkt.

Ik heb het boek met plezier gelezen en wat ik gewoonweg erg goed vond aan het boek, was dat het zo mysterieus was en dat de spanning zo goed voelbaar was. Ik zat namelijk echt op sommige momenten op mijn nagels te bijten. Als ik dit boek zou moeten vergelijken met bijvoorbeeld Nooit Meer van Colleen Hoover, een boek dat ik laatst ook heb gelezen, vind ik niet dat dit boek dat overtreft. Daarom geef ik hem drie van de vijf sterren, omdat ik er wel van heb genoten maar omdat het niet de beste roman is die ik ooit heb gelezen.

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

Het meisje op de weg van Michael Berg is onder anderen te verkrijgen bij Bol.com. De paperback variant kost €9,00 en het luisterboek €9,99. Het ebook kost €2,99. Klik op de gewenste variant om naar de website te gaan.

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.