web analytics
Het meisje in het ijs - Robert Bryndza | DailyDazzle.nl
Recensies Thrillers Global-Writings.com  

Recensie | Het meisje in het ijs – Robert Bryndza

Titel: Het meisje in het ijs

Oorspronkelijke titel: The Girl in the Ice

Auteur: Robert Bryndza

Genre: Politiethriller

Aantal pagina’s: 384

Verschenen: Januari 2018 (de vertaalde versie)

Uitgeverij: Boekerij

Over het boek

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Mijn mening

Ik kende deze auteur nog niet maar ik ben fan! Zijn schrijfstijl was voor mij op het begin wel even wennen. Maar al vanaf het begin kon ik het boek niet meer wegleggen. De spanning zit er eigenlijk al vanaf het begin in, iets waar ik groot fan van ben. De personages zijn goed uitgewerkt en je leert ze naarmate het verhaal vordert, steeds beter kennen. Er waren wel een aantal namen die nogal op elkaar leken, waardoor ik soms wel een beetje in de warm raakte. Laat ik er sowieso heel even bij stilstaan hoe mooi het boek eruitziet. Dat was eigenlijk wat me voornamelijk naar het boek trok, die ervoor zorgde ik Het meisje in het ijs wilde lezen.

De spanning in het verhaal wordt goed opgebouwd waardoor het steeds moeilijker werd (wat het eigenlijk vanaf het begin al was) om het boek weg te leggen. Je krijgt ook een aantal hoofdstukken die geschreven zijn vanuit de dader, zijn manier van denken en de plannetjes die hij maakt. Dat vind ik ook zeker een pluspunt! En je hebt natuurlijk zelf tijdens het lezen van dit boek ook al wat theorieën bedacht van wie de dader zou kunnen zijn. Maar tóch werd ik helemaal verrast! Ik kan niets anders zeggen dan dat ik erg enthousiast ben over dit boek. Dit is daarom ook zeker een boek die ik aan zou raden!

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

Het meisje in het ijs van Robert Bryndza is verkrijgbaar als e-book, luisterboek of als paperback. Het e-book kun je hier vinden en kost momenteel €7,99. Het luisterboek kun je hier vinden en kost €14,99 en de paperback variant is hier te vinden en kost €11,00.

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

2 thoughts on “Recensie | Het meisje in het ijs – Robert Bryndza

  1. Sheila

    Oh, dit spreekt me aan. Ik ga hem onthouden voor mijn volgend bezoek aan de bieb. Want ik lees nog wel het liefste ‘echte’ boeken 🙂

    1. Britt - DailyDazzle.nl

      Daar ben ik het helemaal mee eens! Maar nu ik vijf maanden aan het backpacken ben, komt die e-reader me toch wat beter uit!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.