web analytics
Hazelwoud - Melissa Albert | DailyDazzle.nl
Recensies Science Fiction & Fantasy Young Adult Global-Writings.com  

Recensie | Hazelwoud – Melissa Albert

Titel: Hazelwoud

Auteur: Melissa Albert

Taal: Nederlands

Genre: Young Adult | Fantasy

Aantal Pagina’s: 336

Verschenen: Januari 2018

Uitgeverij: Moon

Over het boek

De zeventienjarige Alice is het grootste deel van haar leven samen met haar moeder op de vlucht geweest voor het ongeluk dat hen achtervolgt. Maar wanneer Alice’ oma, schrijfster van een duister sprookjesboek, op haar landgoed het Hazelwoud overlijdt, lijkt het ongeluk hen in te halen: Alice’s moeder wordt ontvoerd door een man die zegt dat hij uit het Achterland komt – de dreigende bovennatuurlijke wereld uit haar oma’s verhalen. Alice’ enige aanwijzing is het bericht dat haar moeder voor haar achterlaat:

Blijf weg uit het hazelwoud

Alice heeft haar oma’s fanatieke fans altijd zo veel mogelijk vermeden, maar nu zit er niets anders op: ze moet hulp vragen aan haar klasgenoot en Achterland-superfan Ellery Finch. Hij helpt haar gelukkig maar al te graag, al vraagt Alice zich wel af waarom hij zo gretig op haar aanbod ingaat. Om haar moeder terug te vinden, moeten Alice en Ellery afreizen naar het Hazelwoud, naar de wereld waar haar oma’s sprookjes hun oorsprong vonden. Zal Alice er tijdens haar zoektocht achter komen waar haar eigen verhaal begon… en vooral waar het misging?

Mijn mening

Voordat ik je ga vertellen wat ik van het boek vond, moet ik wel alvast even zeggen dat ik normaal gesproken niet zo vaak Fantasy boeken lees. Ik ben er niet zo in thuis en het is ook niet iets wat me echt interesseert. Toch had ik goede verhalen over dit boek gehoord en zag ik hem regelmatig op internet voorbij komen. Dat is dan ook de reden dat ik toch besloot om dit boek te gaan lezen.

Hazelwoud is een Young Adult boek maar persoonlijk vind ik het boek ook gewoon geschikt voor volwassenen die houden van Fantasy. Het is namelijk sprookjesachtig maar tegelijker spannend en erg mysterieus. Sinister, is denk ik hoe ik het ’t beste kan omschrijven. Ofwel: een next level sprookje.

– Schrijfstijl

Hoewel ik op het begin vooral aan het soort verhaal moest wennen, vond ik de schrijfstijl van Melissa Albert meteen erg fijn. Ze schrijft duidelijk en op een luchtige manier. Zoals ik al zei ben ik normaal geen fan van Fantasy maar zeker door de manier waarop Melissa Albert schrijft, vond ik het dit keer helemaal niet zo verkeerd om eens een Fantasy boek te lezen. De reden dat ik geen fan ben van Fantasy is omdat ik het altijd wat vaag vind en omdat ik in mijn hoofd moeilijk een beeld kan vormen van het verhaal doordat er juist zo veel dingen onbekend of onduidelijk zijn. Ik lees normaal gesproken daarom ook liever waargebeurde verhalen/verhalen die daadwerkelijk kunnen gebeuren.

Op een gegeven moment vond ik wel dat er te weinig gebeurde waardoor ik echt aan het hopen was dat er snel weer wat actie zou komen. Dit gebeurde gelukkig ook maar dat duurde iets te lang. Daardoor verloor ik eventje mijn interesse en geduld en had ik niet zoiets van: Dit boek moét ik verder lezen. Gelukkig heeft ze dit mooi opgelost want ik had hem alsnog binnen een paar dagen uit. Dus al met al vond ik het zeker geen verkeerd boek en kwam ik er redelijk makkelijk doorheen. Geen moeilijke woorden, geen al te gekke fantasie elementen in het verhaal waar ik geen wijs uit kon worden maar gewoon duidelijk. Een Fantasy boek met een schrijfstijl als deze zou ik zeker vaker lezen. Heb je dus tips, laat het me dan zeker even weten in de comments!

– Het verhaal

Dit boek bestaat uit de realiteit en een fantasiewereld die dichter bij elkaar komen dan je je kunt voorstellen. Dit verhaal is veel anders dan ik had verwacht en het is ook niet iets wat ik ooit eerder heb gelezen. Dat was waarschijnlijk ook een van de redenen dat ik het zo tof vond. Je komt erachter dat niet ieder sprookje eindigt met “en ze leefden nog lang en gelukkig.” Nee, dat is in dit boek zeker niet het geval. Maar zoals ik eerder al zei lees ik normaal gesproken geen Fantasy boeken. Ik vind dan toch wel dat dit een geslaagd boek was. Ik had er niet zoveel van verwacht omdat je vaak van jezelf wel weet wat je wel en niet leuk vindt om te lezen. Maar ik ben blij dat ik het toch een kans heb gegeven.

Melissa Albert geeft het woord “Sprookje” een nieuwe betekenis

Wat ik dan wel weer wat jammer vond, was het einde van het boek. Begrijp me niet verkeerd, het was een goed einde maar ik heb het idee dat Melissa Albert er niet alles uit gehaald heeft wat er in zat. Daardoor vond ik het een tikkeltje tegenvallen. Het had van mij in ieder geval een stuk uitgebreider gemogen want het ene moment waren er problemen en was er paniek, en het andere moment was het weer allemaal opgelost. Daar zat geen mooie overgang in.

Daarbij zijn er toch ook nog een aantal vragen die ik heb over het boek die me niet duidelijk zijn geworden. Ik had gehoopt dat het iets mooier en duidelijk was geëindigd. Dan had ik het boek over het algemeen een stuk mooier gevonden. Als dit het geval was geweest had dit boek van mij zeker wel 4,5 of 5 sterren gekregen. Nu moeten we het doen met een 3,5. Jammer!

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

Ben je nou enthousiast geworden en wil je dit boek graag zelf aanschaffen? Dan kun je het boek vinden op onder anderen Bol.com. Hazelwoud is hier te verkrijgen in Paperback, deze kost momenteel €19,99. Heb je nou een e-reader, iPad of tablet dan kun je het boek daar natuurlijk ook op lezen! Het e-book kost €8,99!

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.