web analytics
Gevonden - Harlan Coben | DailyDazzle.nl
Recensies Thrillers Global-Writings.com  

Recensie | Gevonden – Harlan Coben

Titel: Gevonden

Oorspronkelijke titel: Found

Auteur: Harlan Coben

Genre: Jeugdthriller

Aantal Pagina’s: 320

Verschenen: 2015

Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij

Over het boek

Hoe ellendig kan je leven worden? Sinds hij acht maanden geleden zijn vader zag sterven, worstelt Mickey Bolitar met leugens, duistere geheimen en onbeantwoorde vragen. En hij krijgt alleen maar meer problemen: Spoon ligt in het ziekenhuis, Rachel houdt hem aan het lijntje, zijn basketbalteam haat hem en Ema onthult dat ze een online vriendje heeft dat spoorloos is verdwenen. Hoewel hij zijn twijfels heeft, belooft hij Ema te helpen. Ook een teamgenoot die hem sart laat hij niet stikken. En hij blijkt meer met zijn oom Myron gemeen te hebben dan hij dacht. Ondertussen blijft Mickey speuren naar wat de dood van zijn vader betekent – maar kan hij de antwoorden wel aan?

Mijn mening

Dit is het derde boek uit een reeks van (tot nu toe) drie. Zo heb je het eerste boek genaamd Schuilplaats, het tweede boek genaamd Nu of nooit, en als laatste dit boek: Gevonden.

Omdat ik nooit onderzoek doe naar boeken en me graag wil laten verrassen door verhaal en schrijver, was ik niet op de hoogte van het feit dat dit het derde boek is uit de serie.

Ik moet zeggen dat ik, toen ik eenmaal wat verder in het verhaal was, er wel dingen onduidelijk waren. Zo bleek bijvoorbeeld dat Spoon is neergeschoten en Mickey geeft zichzelf daarvan de schuld, maar waarom? En dan heb je Rachel. Haar moeder is vermoord, Mickey is achter een geheim gekomen over deze moord. Wat is dat geheim?

Het is natuurlijk leuker en handiger als je de twee voorgaande boeken hebt gelezen voordat je aan Gevonden begint. Maar ik heb alsnog van het boek genoten. Er zit veel spanning in en door elkaar lopende verhalen. Het boek is verrassend en je leest er makkelijk doorheen. Zo had ik het boek al uit voordat ik er erg in had. Ik ga dan ook zeker nog een keer de andere twee boeken lezen, zodat het me allemaal net wat duidelijker wordt.

“Acht maanden geleden had ik gezien hoe mijn vaders doodskist in de aarde was neergelaten. Vandaag zag ik hoe hij werd opgegraven.”

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

Gevonden van Harlan Coben is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€11,99) en Paperback (€20,00). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.