web analytics
Een dag in december - Josie Silver | DailyDazzle.nl
Recensies Romans Global-Writings.com  

Recensie | Een dag in december – Josie Silver

Titel: Een dag in december

Auteur: Josie Silver

Taal: Nederlands

Genre: Roman

Aantal Pagina’s: 416

Verschenen: Oktober 2018

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Over het boek

Laurie is er zeker van dat liefde op het eerste gezicht niet bestaat. Het leven is geen romantische film, toch? Maar dan, op een besneeuwde decemberdag, ziet ze vanuit de bus een jongen bij de halte van wie ze vóélt dat hij de ware is. Hun ogen ontmoeten elkaar, er is een magisch moment… en dan rijdt de bus door. Ze denkt dat ze de jongen nooit meer tegen het lijf zal lopen. Maar een jaar later stelt haar beste vriendin Sarah haar tijdens kerst voor aan de nieuwe liefde van haar leven. En dat is… de jongen van de bushalte. Vastbesloten om hem te laten gaan, gaat Laurie verder met haar leven, maar wat als het lot andere plannen heeft? 

Mijn mening

Een dag in december is een boek dat een lange tijd op mijn to-read lijstje heeft gestaan. De reden dat het zo lang duurde voordat ik hem uiteindelijk las, was omdat ik toch een aantal negatieve recensies over het boek had gelezen. De meningen liepen heel erg uiteen: sommige mensen vonden het boek te gek, sommigen waren juist helemaal geen fan. Daarbij moet je ook wel in de mood zijn voor een roman, wat ik lang niet altijd ben. Maar nu vond ik het toch tijd om aan dit boek te beginnen. En laat ik vast verklappen dat ik daar absoluut geen spijt van heb!

– Schrijfstijl

Het verhaal werd verteld vanuit twee verschillende perspectieven, namelijk vanuit Jack en Laurie. In sommige gevallen vind ik het irritant als er veel gewisseld wordt tussen twee perspectieven. Dat komt omdat ik regelmatig vergeet om wie het nou gaat, vooral als het even geleden is dat ik in het boek heb gelezen. Het is regelmatig zo dat ik een boek daarom een stuk minder interessant vindt. In dit boek vind ik juist dat dit het verhaal een stuk sterker maakt. Zo wist je goed wat ieders gedachtes waren en de reden waarom ze bepaalde keuzes maakten.

De reden waarom ik in dit geval alles goed kon bijhouden, was omdat het boek gewoonweg super interessant was. Het was fijn en vlot geschreven waarbij je niet te veel hoeft na te denken en alleen maar kunt genieten. Eigenlijk is het echt zo’n boek om óf op een strandbedje in de zon te liggen lezen, óf juist in de winter voor de kachel, met een kop warme chocolademelk. Een boek om

Daarbij blijft het ook gewoon een leuk boek om te lezen. De schrijfstijl van Josie Silver staat me echt aan en ik zou dan ook zeker meer boeken van haar willen lezen. En het goede nieuws is dat er een nieuw boek van deze schrijfster aan komt! Noteer 26 december 2019 dus maar even in je agenda! Ik durf alleen niet te zeggen of het boek dat ook al meteen in Nederland verkrijgbaar is (de Engelse versie dan natuurlijk) maar 26 december komt Josie’s nieuwe boek uit. En ik kan niet wachten! Hopelijk weet ze me opnieuw te verrassen met een topboek!

– Het verhaal

Hoewel je eigenlijk al van tevoren weet hoe het verhaal gaat eindigen, blijft het een verrassend boek. Het is van de ene kant niet helemaal realistisch. Want wie blijft er nou een jaar lang zoeken naar een jongen die ze maar een paar seconden gezien heeft toen ze in de bus zat. En hoe groot is de kans dat die jongen jou ook nog herinnert. En hoe groot is dan ook weer de kans dat nou net jóúw beste vriendin een relatie met deze jongen krijgt. Maar misschien is dat iets wat het boek juist nóg beter maakt. Ja, het is een beetje cheesy maar tegelijkertijd o-zo-romantisch.

Lauries beste vriendin Sarah heeft lange tijd mee gezocht naar die ene jongen wie Laurie niet uit haar hoofd kan zetten. Maar na een jaar zoeken is het dan toch echt tijd om door te gaan met haar leven en “busjongen”, zoals ze hem noemen, los te laten. Maar dan stelt Sarah haar nieuwe vriend voor aan Laurie, wie die leuke busjongen blijkt te zijn. Omdat Laurie haar beste vriendin niet wilt verliezen en haar al het geluk van de wereld gunt, besluit Laurie niets te zeggen. Hij zal haar vast toch niet meer herinneren. Maar was dat wel de juiste keus?

Als ik één puntje mag benoemen van wat ik jammer vond aan Een dag in december, was dat het einde niet wat uitgebreider was omschreven. Ik wil niets verklappen natuurlijk, maar ik had graag willen weten hoe het nu met zowel Laura, als Jack en Sarah gaat. Hier wordt helaas niet meer verder op ingegaan en ik was gewoon nog niet klaar met dit boek. Er hadden van mij echt nog wel honderd pagina’s achteraan gemogen! Dit boek is dan ook zeker de moeite waard om een keertje te lezen!

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

Een dag in december is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com. De paperback variant kost hier momenteel €12,50 en het e-book €9,99!

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.