web analytics
Dood de vader - Sandrone Dazieri | DailyDazzle.nl
Recensies Thrillers Global-Writings.com  

Recensie | Dood de vader – Sandrone Dazieri

Titel: Dood de vader

Oorspronkelijke titel: Uccidi il Padre

Auteur: Sandrone Dazieri

Genre: Thriller

Aantal Pagina’s: 560

Verschenen: 2015

Uitgeverij: Xander Uitgevers bv

Over het boek

In de buitenwijken van Rome verdwijnt een kind en wordt zijn moeder dood gevonden. Colomba, een vastberaden, atletische, knappe, maar getraumatiseerde politieagente, staat onder grote druk de ontvoering op te lossen. Colomba wordt bijgestaan door Dante, hoogbegaafd en briljant en een expert in het peilen en doorgronden van menselijk gedrag. Dante gaat af op zijn intuïtie en denkt te weten wie de dader is. Maar kan Colomba daarop vertrouwen? En durft Dante de confrontatie met zijn eigen verleden aan te gaan en zijn ergste nachtmerrie onder ogen te komen? De zaak blijkt ingewikkelder dan gedacht. Het gaat niet om een enkele crimineel, maar de misdaad is verweven met een organisatie die zich bezighoudt met het manipuleren van menselijk gedrag. Is Dante wel wie hij denkt te zijn?

Mijn mening

De reden waarom ik dit boek graag wilde lezen, is omdat de titel me erg aanspreekt. Het maakte me erg nieuwsgierig en je kon ook helemaal niet uit de titel halen waar het boek over zou gaan.

Het verhaal kwam redelijk snel op gang, wat ervoor zorgde dat ik wilde blijven lezen. Maar op den duur begint het allemaal wat langer te duren voordat er echt iets gebeurt. Ook komen er zoveel verschillende en op elkaar lijkende namen voor in het verhaal, waardoor je niet meer weet wie nou wie is. Dat maakt het wel een stuk moeilijker om het verhaal ook te begrijpen. Sommige gedeeltes moest ik daarom ook nogmaals lezen omdat ik gewoon niet begreep om wie het nou ging.

Maar daar staat wel weer tegenover dat het verhaal sterk is neergezet en hoewel het soms gecompliceerd is, je wilt toch doorlezen en weten wat er gaat gebeuren. Want het is wel gewoon een onwijs mooi verhaal. Het is daarom ook moeilijk te zeggen hoeveel sterren ik hiervoor moet geven. Want van de ene kant wil ik 5 sterren geven voor het verhaal maar je moet echt door het hele boek heen goed geconcentreerd zijn, anders mis je gewoon te veel. Daarom ga ik toch voor vier sterren!

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

Dood de vader is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€9,99) en als Paperback (€19,95). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.