web analytics
De zeven zussen - Storm - Lucinda Riley | DailyDazzle.nl
Recensies Romans Global-Writings.com  

Recensie | Storm – Lucinda Riley

Het is nog niet zo lang geleden dat de recensie van het eerste deel van de Zeven Zussen online kwam. Ondertussen heb ik ook deel twee gelezen, Storm, en bij deze wil ik de recensie daarvan met jullie delen. Zoals je in het vorige artikel kon lezen was ik redelijk enthousiast over het boek, maar was het anders dan ik had verwacht. Heeft Lucinda Riley mij in het tweede boek toch wat meer kunnen overtuigen? Je leest het in deze recensie. 

Titel: De Zeven Zussen – Storm

Auteur: Lucinda Riley

Taal: Engels

Vertaling: Nederlands

Genre: Roman

Aantal Pagina’s: 592

Verschenen: Xander Uitgeverij B.V.

Uitgeverij: Xander Uitgeverij B.V.

Leesduur: +/- 15 uur

Over het boek

Ally D’Aplièses zeilvakantie is bijna ten einde als ze bericht krijgt over de plotselinge dood van haar vader. Zo snel ze kan vliegt ze naar huis om samen met haar zussen hun vaders testament te openen. Voor ieder van hen is er een brief met een mysterieuze opdracht: ze moeten op zoek naar hun ware afkomst. Na een traumatische ervaring op zee keert Ally kort daarna de zeilwereld de rug toe en besluit haar vaders opdracht uit te voeren. Het voert haar naar Noorwegen, naar de onbekende zangeres Anna Landvik, die honderd jaar eerder als eerste het stuk ‘Peer Gynt’ van Grieg opvoerde. Hoe meer Ally over haar verleden te weten komt, hoe meer vragen er ontstaan. Wat probeert haar vader haar duidelijk te maken? En wie was hij echt?

Mijn mening

In de recensie van het eerste deel gaf ik al aan niet zo heel enthousiast te zijn over het boek, door het feit dat het begin zo traag verliep. Ik kwam er gewoonweg niet doorheen. Daarnaast vond ik het idee wel super leuk, sprak de cover me aan en was ik uiteindelijk toch wel over het boek te spreken.

Schrijfstijl

Zoals ik in de recensie van het eerste deel ook al zei, moest ik even wennen aan de manier van schrijven. Dat kwam omdat het anders is dan je zou verwachten van een bestseller. Maar goed, als je er eenmaal aan gewend bent leest het gewoon prettig. Ook hier vond ik wel weer dat het verhaal iets langer duurde voordat het leuk werd en het echt op gang kwam. Maar na het eerste deel had ik dat ook wel verwacht, aangezien het eerste deel van het verhaal telkens wordt herhaald. Het enige verschil is alleen dat het vanuit een ander perspectief wordt verteld.

Ik moet zeggen dat ik tijdens het lezen van Storm er een stuk beter in zat. Dat komt denk ik omdat ik nu wat beter weet wat ik kan verwachten en omdat je nu al één iemand wat beter hebt leren kennen in het vorige boek. Je weet beter wie wie is en dat maakt het ook leuker.

Verder heb ik eigenlijk niets op de schrijfstijl aan te merken. Als het verhaal eenmaal op gang is dan leest het prettig weg. Omdat er best veel informatie wordt gedeeld is Storm niet een boek waar je heel snel doorheen komt. Het is natuurlijk ook een redelijk dik boek dus je bent er wel een aantal uurtjes zoet mee. Maar het boek is wel de moeite waard!

Het verhaal

Ally (Alcyone) D’Aplièse is een van de zes geadopteerde dochters van Pa Salt. Ally is een getalenteerde profzeilster. Ze is aan het zeilen met haar vriend Theo wanneer haar vader komt te overlijden. De relatie met Theo is nog heel pril maar Ally voelt meteen aan dat hij de ware voor haar is. Haar vader laat Ally een brief na met aanwijzingen over haar afkomst. Ally heeft eigenlijk geen interesse om dit uit te zoeken maar besluit uiteindelijk toch op zoek te gaan naar haar verleden. De aanwijzingen van Pa Salt leiden haar naar het Noorwegen van het einde van de negentiende eeuw. Pa Salt heeft haar namelijk de biografie toegestuurd van Jens Halvorsen, een Noorse componist. 

In deze biografie leren we Anna Landvik kennen, een boerenmeisje met een prachtige stem. Anna wordt ontdekt door Herr Mayer. Anna gaat bij Herr Mayer in de grote stad wonen omdat hij ervoor zou kunnen zorgen dat ze bekend wordt. Ze krijgt diverse lessen om haar zang te verbeteren en ze krijgt een hele nieuwe garderobe. Alles is hier zoveel anders dan bij haar ouders en ze begint er langzaamaan aan te wennen. In het theater van de stad gaat voor het eerst Peer Gynt van Ibsen uitgevoerd worden op muziek van Grieg. Anna leent haar stem aan de hoofdrolspeelster. Het feit dat Anna dit stuk zong, moest een geheim blijven. Het muziekstuk wordt een groot succes. Anna is definitief het boerenbestaan ontgroeid en begint aan een mooie zangcarrière en ontmoet ze haar grote liefde Jens. En dat is niet allemaal rozengeur en maneschijn.

De twee verhalen van de twee zussen, Ally en Maia, zijn zo verschillend en dat maakt het zo leuk. Niets lijkt op elkaar en het lijkt of de twee zussen tegenpolen zijn als je kijkt naar waar ze vandaan komen. Wel moet ik zeggen dat dit boek een tikkeltje voorspelbaar is. Dat is van de ene kant wel jammer maar van de andere kant maakt dat het verhaal niet minder goed. Het is vooral op het gebied van Ally en haar vriend wat voorspelbaar. Als het gaat om de geschiedenis van Ally’s familie, dan is dat niet het geval. Ik heb echt genoten van dit boek en zou het dan ook zeker aanraden.

Door sommige delen in het boek moest ik wel even slikken omdat het super zielig was. Ik vind dat Lucinda Riley het allemaal super mooi over heeft weten te brengen waardoor ik dus af en toe wel even een traantje moest laten. En dat heb ik niet zo snel bij het lezen van een boek.

Persoonlijk vond ik in het eerste deel het verhaal net iets leuker maar ook het tweede deel was gewoon echt goed. Maar als ik een favoriet zou moeten kiezen, dan zou dat toch het eerste deel zijn. En nu maar eens kijken of deel drie net zo leuk gaat zijn als de vorige twee delen! Ik geef Storm van de Zeven Zussen vier sterren. Ik wil namelijk niet te hard van stapel lopen want het is niet het beste boek dat ik ooit heb gelezen en ik wil nog wat speling hebben voor boeken die nóg beter zijn dan dit.

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

Storm is onder anderen te verkrijgen bij Bol.com. De paperback variant kost €32,95 en het ebook €11,99.

Bedankt voor het lezen!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.