web analytics
De Ruïnes van Gorlan - John Flanagan | De Grijze jager 1 | Global-Writings.com
Recensies Science Fiction & Fantasy Global-Writings.com  

Recensie | De Ruïnes van Gorlan – John Flanagan

De Ruïnes van Gorlan - John Flanagan | De Grijze jager 1 | Global-Writings.com

Titel: De grijze jager 1 – De Ruïnes van Gorlan

Oorspronkelijke titel: Ranger’S Apprentice, The Ruins Of Gorlan

ISBN: 9789025742843

Auteur: John Flanagan

Taal: Engels

Vertaling: Nederlands

Vertaald door: Laurent Corneille

Genre: Fantasy

Serie: De grijze jager

Boek: 1

Aantal Pagina’s: 286 pagina’s

Verschenen: Januari 2011

Uitgeverij: Gottmer

Leesduur: 3,5 – 4 uur

Over het boek

Will is klein voor zijn leeftijd, maar ook snel en vlug van begrip. Zijn hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader die hij nooit heeft gekend. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de vechtschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze jager wiens grootste talent het lijkt te zijn zich onopvallend door het rijk te verplaatsen. Met enige weerzin leert Will om de geheime wapens van een jager te gebruiken: pijl en boog, een onopvallende camouflagecape en een eigenwijze kleine pony. Ook al verlangt Will hevig naar een zwaard en een stoer strijdpaard, als hij samen met Halt op een geheime missie gaat om de moord op de koning te voorkomen, komt hij erachter dat de wapens van een jager zo slecht nog niet zijn… De ruïnes van Gorlan is het eerste deel in de spannende serie over Will en zijn vrienden van Kasteel Redmont.

Mijn mening

Een aantal jaren geleden ben ik eens begonnen aan de boeken van de Grijze Jager. Ook al was ik toen eigenlijk al te oud voor deze boeken, toch vond ik ze echt fantastisch. En precies daarom wilde ik ze nog een keer lezen. Want volgens mij heb ik uiteindelijk niet alle boeken kunnen lezen omdat ik niet alle delen had, maar deze heb ik nog niet zo lang geleden aangeschaft waardoor ik weer helemaal bij het begin wilde beginnen. Daarbij vroeg ik me ook af of ik de boeken nog steeds net zo goed zou vinden als een paar jaar geleden, toen ik ze voor de eerste keer las. Lees snel verder om erachter te komen of dat het geval is!

Schrijfstijl & het verhaal

Aan de schrijfstijl van John Flanagan vind ik niet persé dat je direct merkt dat hij boeken voor kinderen schrijft. Er staan niet al te veel moeilijke woorden in, wat het heel plezierig maakt en waardoor je er snel doorheen komt. De schrijfstijl sluit aan bij zowel kinderen, als bij young adults want ik heb echt ontzettend genoten van dit boek!

Het boek is vanaf het eerste moment interessant en ik vind het leuk om te zien hoe Will wordt neergezet. Iemand die zelf niet het idee heeft dat hij echt talenten heeft en die hier en daar zelfs wat wordt gepest door iemand die wel een goed beeld voor ogen heeft van wat hij wil doen in het leven. Ik denk dat veel mensen hier stiekem in het echte leven tegenaan lopen. Niet precies op dezelfde manier als Will dat doet, maar meer qua studie en baan-gerelateerd.

Ik vond het mooi om terug te zien hoe oude vijanden steeds dichter bij elkaar komen en dat ieder een weg vindt in iets waar ze goed in zijn en waarvan ze ontzettend genieten. En dat Wills eerste keus in eerste instantie niet werd goedgekeurd maar daarna toch de optie kreeg om daarvoor te gaan. Ik denk dat op sommige vlakken het zelfs een leerzaam boek is! Ik hou van dit boek en ik zou hem zeker aanraden. Daarbij kan ik niet wachten om aan het tweede deel, De brandende brug, te beginnen!

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

De ruïnes van Gorlan is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€8,99), Luisterboek (€14,99) en Paperback (€12,99). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.