web analytics
De echtgenote - Alafair Burke | DailyDazzle.nl
Recensies Thrillers Global-Writings.com  

Recensie | De Echtgenote – Alafair Burke

Titel: De echtgenote

Oorspronkelijke titel: The Wife

Auteur: Alafair Burke

Taal: Engels

Vertaling: Nederlands

Genre: Thriller

Aantal Pagina’s: 350

Verschenen: September 2018

Uitgeverij: Xander Uitgevers b.v.

Over het boek

Wanneer Jason, een bekende en briljante professor, door een jonge studente wordt beschuldigd van seksueel wangedrag, wordt zijn echtgenote Angela gedwongen om een tweede blik te werpen op zowel de man met wie ze trouwde als de vrouwen die ze weigert te geloven.

En dan brengt een andere vrouw, Kerry Lynch, een nog verontrustender aantijging naar voren en begint Angela’s perfecte leven uiteen te vallen. Jason houdt vol dat hij onschuldig is en Angela gelooft hem. Nog wel. Want als Kerry plots verdwijnt, begint haar twijfel het te winnen van haar loyaliteit als echtgenote. Als ze wordt opgeroepen voor Jason te getuigen, realiseert ze zich dat er duistere geheimen naar boven kunnen komen. Geheimen die ze liever voor zich houdt…

New York Times bestseller.

Mijn mening

De reden dat ik besloot om dit boek te lezen was omdat de cover me heel erg aanspreekt. Verder heb ik nog nooit eerder boeken van Alafair Burke gelezen maar doordat de cover en de titel me zo aanspraken, besloot ik dit boek een kans te geven. Daarnaast stond er ook op de cover dat het gaat om een New York Times bestseller dus leek het me al helemaal leuk om deze te lezen. Want dan moet het wel een goed boek zijn, toch? Dat kom je zometeen te weten! Dat was namelijk bij The Girl on the train ook het geval, terwijl ik dat boek helemaal niet zo geweldig vond als dat ik had verwacht. Zoiets wil dus nog niks zeggen! Maar goed; nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Schrijfstijl

De schrijfstijl van Alafair Burke vond ik redelijk prettig. Alles was duidelijk omschreven maar niet zo duidelijk dat er niets aan de verbeelding over werd gelaten. Wel vond ik af en toe dat er te lang over bepaalde dingen werd doorgegaan, wat ik jammer vond. Maar echt, verder is er niks mis met Alafair Burke’s schrijfstijl, al zaten er wel een aantal spelfouten in de vertaalde versie. Maar goed, dat is iets waar ik wel overheen kan kijken en door de vingers kan zien. Verder heb ik over de schrijfstijl niet heel veel speciaals te zeggen dus gaan we maar snel door naar wat ik van het verhaal vond!

Het verhaal

Een origineel verhaal met een aangrijpend onderwerp wordt omschreven in De Echtgenote. In zekere zin heb ik van delen in dit boek zeker wel genoten, maar lang niet alles was zo goed als ik had gehoopt. Ik moet zeggen dat ik het op een gegeven moment iets te langdradig begon te vinden, waardoor ik tegelijkertijd een ander boek heb gelezen. Het is daarna wel moeilijk om er weer terug in te komen en de draad weer op te pakken. Het was voor mij sowieso ook geen verhaal dat echt bleef hangen en doordat het me niet genoeg interesseerde besloot ik tegelijkertijd aan een ander boek te beginnen, iets wat ik normaal gesproken nooit doe. Hoewel het een serieus en redelijk heftig onderwerp is, pakte het in dit boek toch niet zo goed uit.

Verder vond ik het eigenlijk best wel een saai boek. Geen spanning die goed werd opgebouwd, het boek was allesbehalve verrassend en ook het einde was gewoon slecht. Ik zag het allemaal al van tevoren aankomen en ik vind het juist tof als een boek vol zit met plottwists. Dat was hier helaas niet het geval. Vanaf het moment dat iemand werd vermist wist je gewoon al wie de dader was. Het werd niet letterlijk gezegd maar er werd ook niet omheen gedraaid of de dader werd er ook niet mee geconfronteerd of iets dergelijks. Dat vind ik zo’n zonde! Het had een goed boek kunnen zijn want het absoluut een origineel verhaal maar het is het allemaal gewoon net niet. Het bleef en bleef maar doorgaan over dingen die er eigenlijk helemaal niet toe deden. Héél jammer. Daarom geef ik De Echtgenote anderhalve ster.

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

Wil je dit boek nou toch zelf graag lezen, dan is hij onder anderen te verkrijgen via bol.com. De Echtgenote is verkrijgbaar als Paperback, welke €9,30 kost, en als ebook voor €9,99 . Heb je een Kobo plus abonnement, zoals ikzelf, dan kun je dit boek gratis lezen! Ook is hij verkrijgbaar als luisterboek voor €14,99. Klik op het gewenste formaat om naar de juiste website te gaan.

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.