web analytics
De brandende brug - John Flanagan | De Grijze jager 2 | Global-Writings.com
Recensies Science Fiction & Fantasy Global-Writings.com  

Recensie | De brandende brug – John Flanagan

De brandende brug - John Flanagan | De Grijze jager 2 | Global-Writings.com

Titel: De grijze jager 2 – De brandende brug

Oorspronkelijke titel: The Ranger’S Apprentice – The Burning Bridge

ISBN: 9789025743031 

Auteur: John Flanagan

Taal: Engels

Vertaling: Nederlands

Vertaald door: Laurent Corneille

Genre: Fictie 

Serie: De grijze jager

Boek: 2

Aantal Pagina’s: 288

Verschenen: Juli 2007

Uitgeverij: Gottmer

Leesduur: 2,5 – 3 uur 

Over het boek 

Terwijl men zich in het koninkrijk van Araluen voorbereidt op de oorlog tegen Morgarath, vergezellen Will en Arnaut de Grijze Jager Gilan op een missie naar Celtica. De dorpen in Celtica blijken uitgestorven te zijn. Alleen het uitgehongerde meisje Evanlyn kan hun vertellen waarom: Morgarath heeft zijn leger van Wargals gestuurd om de Celten te onderwerpen. Gilan keert direct huiswaarts om dit nieuws aan de koning over te brengen. Intussen ontdekken Will, Arnaut en Evanlyn de werkelijke redenen van Morgaraths handelen: alles wijst op een verrassingsaanval op het koninkrijk. Zullen de vrienden dit onheil weten te voorkomen? 

De schrijfstijl & het verhaal

Al meteen nadat ik het eerste deel van de grijze jager, De Ruïnes van Gorlan, uit had, begon ik aan het tweede deel, welke ik ook weer vrij snel uit had. Normaal doe ik best wel lang over boeken omdat ik niet vaak genoeg de tijd neem om rustig te gaan zitten en een boek te gaan lezen. Bij de grijze jager is dat allesbehalve het geval. 

De brandende brug of De ruïnes van Gorlan?

Vergeleken met het eerste deel, vond ik de Brandende brug eigenlijk nog wel leuker dan het eerste deel. Dat kwam vooral omdat er meer spanning en actie in zat. En hoewel het eerste deel vooral gefocust was op Will en Halt, kwamen nu wat meer mensen aan bod. Dat vond ik een goede verbetering vergeleken met het eerste deel. Maar tegelijkertijd snap ik ook wel dat ze niet meteen in het eerste deel een tiental personages  naar je hoofd kunnen slingeren zonder dat je dat in verwarring brengt. 

Al vanaf het begin van het boek zat de spanning er goed in, maar naarmate het verhaal vorderde bouwde zich dat steeds meer op. En op het laatst kon ik het niet meer houden! 

Leeftijd vanaf 10 jaar?

Ik weet dat dit een boek is voor kinderen vanaf 10 jaar maar ik moet zeggen dat ik ook nog gewoon van deze boeken geniet. En ja, ik ben 23 jaar! Vroeger las ik deze boeken al dus het heeft ook gewoon iets van sentimentele waarde omdat ik veel stukken nog herken van vroeger. Dat maakt het boek ook nog een stuk leuker maar daarbij vind ik ook niet dat je deze boek echt niet kunt lezen als je volwassen bent. 

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

De brandende brug is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€8,99), Luisterboek (€14,99) en Paperback (€16,99). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.