web analytics
Cody - Bernice Berkleef | DailyDazzle.nl
Recensies Thrillers Global-Writings.com  

Recensie | Cody – Bernice Berkleef

Titel: Cody

Auteur: Bernice Berkleef

Taal: Nederlands

Genre: Thriller

Aantal Pagina’s: 272

Verschenen: Juli 2018

Uitgeverij: The House of Books

Over het boek

Jelka schrikt zich dood als het bedje waar haar zoontje Cody hoort te liggen leeg is. Ze raakt vervolgens helemaal in paniek als ze van de politie hoort dat haar partner Oscar zich op die bloed­hete dag op het bureau gemeld heeft met in de de Maxi-Cosi hun zoontje Cody. Over de toedracht mogen ze haar niks vertellen. Jelka probeert te bevatten wat er gebeurt en probeert terwijl Oscar wordt vastgehouden op het bureau antwoorden te vinden. Maar hoe langer het duurt, hoe meer vragen ze heeft. Kan ze haar man nog vertrouwen? Of wil iemand anders hen iets aandoen? En waarom?

Mijn mening

Cody is het eerste boek van Bernice Berkleef wat ik ooit heb gelezen. Van tevoren wist ik ook niet wat ik moest verwachten qua schrijfstijl of waar het boek over zou gaan. Wel had ik het boek al een aantal keren voorbij zien komen en stond de cover van het boek me heel erg aan. En toen zag ik hem ineens op Vakantiebieb staan! Zodra ik daarachter kwam ben ik meteen aan het boek begonnen en had ik hem binnen een dag uit. Hieronder lees je meer over wat ik van het boek vond.

Schrijfstijl

De schrijfstijl van Bernice stond me zeker aan. Je leest er vlot doorheen en de schrijfster maakt gebruik van korte hoofdstukken, wat ik persoonlijk ook erg fijn vind. De hoofdstukken worden vanuit verschillende personages en “point of view’s” geschreven, wat ik niet altijd even fijn vind maar in dit verhaal vond ik het niet zo storend als bij sommige andere boeken. Als het gaat om schrijfstijl zou ik zeker meer boeken van Bernice Berkleef gaan lezen!

Het verhaal

Ik vloog door dit boek heen omdat je gewoon wilt weten waar het kindje is gebleven en waarom hem zoiets is aangedaan. Is het met voorbedachte rade gedaan of was het een domme fout die iedereen zou kunnen overkomen? Het hele verhaal wordt je eigenlijk de ene kant op geduwd en wordt er één persoon afgeschilderd als de dader, maar niets is wat het lijkt. Halverwege komt er namelijk een grote plottwist en weet je niet meer wat je moet geloven. En voor mij ging het vanaf dat moment wat bergafwaarts. Ik zeg niet dat wat in het boek werd omschreven onmogelijk is, zeker niet, maar het zijn gewoon een heleboel toevalligheden bij elkaar wat er uiteindelijk voor zorgt dat het wat onrealistisch is. Zonde, want het begin was echt top! Dat weerhoudt me er overigens niet van om meer boeken van Bernice Berkleef te gaan lezen want de manier van schrijven past zeker bij wat ik fijn vind.

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

Cody is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€5,99), Luisterboek (€12,99) en Paperback (€19,99). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.