web analytics
9 November - Colleen Hoover | DailyDazzle.nl
Recensies Romans Global-Writings.com  

Recensie | 9 November – Colleen Hoover

Titel: 9 November

Auteur: Colleen Hoover

Taal: Engels

Vertaling: Nederlands

Genre: Roman

Aantal Pagina’s: 320

Verschenen: Juni 2017

Uitgeverij: Z&K

Leesduur: +/- 8 uur

Over het boek

Colleen Hoover, de populairste New Adult-auteur van het moment, laat in 9 november opnieuw zien waar ze goed in is. Dit verhaal strekt zich uit over vijf jaren, waarin hoofdpersonen Fallon en Ben elkaar ieder jaar treffen op, jawel, 9 november. De eerste ontmoeting is op het vliegveld, waar ze de hele dag met elkaar doorbrengen. Ieder jaar ontmoeten ze elkaar ook weer op diezelfde plek. 9 november is een bijzonder liefdesverhaal van Colleen Hoover, die altijd uitblinkt in originaliteit en inlijstwaardige quotes.

Mijn mening

9 November is niet het eerste boek van Colleen Hoover dat ik ooit heb gelezen. Een hele tijd gelezen las ik mijn eerste boek van deze toffe schrijfster, namelijk het boek Nooit Meer. Hierover heb ik ook een recensie geschreven! Heb je dit artikel nog niet gelezen en wil je dat alsnog doen? Klik dan hier.

Over dat boek was ik al super tevreden en die gaf ik ook maar liefst vijf sterren! Ik hoopte ook heel erg dat dit boek net zo goed zou zijn want ze heeft de lat met Nooit Meer wel hoog gelegd. Wil je weten of ze zichzelf heeft overtroffen? Je leest het hieronder.

Schrijfstijl

Zoals ik in mijn vorige recensie van het boek Nooit Meer al aangaf, vind ik dat Colleen Hoover een vlotte en jeugdige manier van schrijven heeft. Dat was ook in dit boek niet anders. Ook hier zat weer de nodige portie humor in verwerkt wat het boek van de ene kant toch wat luchtiger maakt, al gaat het ook hier weer over een wat heftiger onderwerp. Ik vind het gewoonweg knap hoe Colleen Hoover dit soort onderwerpen op zo’n goede manier neer kan zetten want het is erg moeilijk om dat op een goede manier te doen.

9 November is geschreven vanuit twee verschillende perspectieven, namelijk die van Ben en die van Fallon. Ook dat is iets wat Colleen Hoover in dit geval op een goede manier gebruikt. Vaak vind ik het alleen maar irritant wanneer er telkens van perspectief wordt gewisseld omdat het er soms absoluut niet duidelijker van wordt. Vooral als je al niet helemaal lekker in een boek zit en er wordt telkens gewisseld, dan vergeet ik iedere keer weer vanuit wie er is geschreven. Maar goed, dat is iets persoonlijks. Dat was hier in ieder geval niet het geval, wat een groot pluspunt is aan de boeken van Colleen Hoover.

Het verhaal

Zowel Fallons carrière, als haar leven wordt verwoest door een brand waardoor ze voor 30% op haar lichaam brandwonden heeft. Dit verschrikkelijke ongeluk gebeurde op 9 november en Fallon heeft haar vader hier altijd voor de schuld gegeven. Hierdoor is de band tussen vader en dochter niet meer wat het geweest is. Dan ontmoet Fallon een leuke jongen genaamd Ben en klikt het direct tussen de twee. Het enige probleem is alleen dat Fallon die avond zou vertrekken naar New York, waar ze een tijd wilde gaan wonen in een poging haar carrière weer op de rails te krijgen, in hoeverre dat mogelijk is. Daarom spreken ze af om iedere 9 november bij elkaar te komen en af te spreken op de plek waar de twee elkaar voor het eerst zagen. Maar is alles wel zo perfect als het lijkt?

Ik kan alleen maar zeggen dat ik van 9 November heb genoten. Was het allemaal even geloofwaardig? Nee, dat niet maar het was allemaal zo romantisch en leuk dat me dat niet eens zoveel uitmaakte. Ik vond het verhaal erachter zo leuk en hoewel Ben natuurlijk allesbehalve de perfecte jongen was, heb ik van iedere bladzijde genoten. Een aantal keer heb ik gewoon bijna met tranen in mijn ogen gezeten, iets wat ik bij het lezen van boeken niet gauw hebben.

Vooral op het laatst hield ik het niet meer door een gigantische plottwist die ik absoluut niet aan zag komen. Maakte dat het geheel wat ongeloofwaardiger? Misschien. Maar ik vond het boek daardoor juist nog beter. Het sloot allemaal op elkaar aan en het was gewoon zo ontzettend romantisch. I love it, that’s all I can say. Zeker een aanrader dus! En ohja, op de vraag of Colleen Hoover zichzelf heeft overtroffen, daar kan ik alleen maar op antwoorden met een dikke jazeker!

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

9 November is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€9,99), Luisterboek (€14,99) en Paperback (€16,00). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.