web analytics
De Selectie - De prinses - de Elite - De One - Kiera Cass | DailyDazzle.nl
Recensies Young Adult Global-Writings.com  

Recensie | De Selectie – Kiera Cass

Titel: De selectie

Oorspronkelijke titel: The selection

Auteur: Kiera Cass

Genre: Young Adult

Aantal Pagina’s: 271

Verschenen: Juli 2014

Uitgeverij: van Goor

Over het boek

Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Mijn mening

De Selectie is het eerste boek uit de Selection boekenreeks en staat al een lange tijd op mijn to-read lijstje. En nu had ik hem al binnen twee dagen uit! Ik vind de cover er zo mooi en interessant uitzien, en datzelfde geldt voor de andere boeken uit de reeks.

De reden dat ik het boek zo snel uit had, is omdat het verhaal erg boeiend was. Je las er snel doorheen omdat het ook vlot werd verteld. De personages zijn allemaal even interessant en blijven je verrassen. Misschien dat het wel wat duidelijker had gemogen in wat voor wereld zij leven, in welke tijd. Zo wordt duidelijk dat de mensen zijn verdeeld in kasten, die te maken hebben met hoe rijk de mensen zijn/wat voor werk zij doen. Maar wel zijn er cameraploegen en telefoons. En het kan natuurlijk dat zij in een heel ander soort wereld leven dan die wij kennen maar dat had dan wat duidelijker gekunt.

Verder vind ik het verhaal ronduit geweldig. Je herkent je in de gevoelens van de personages en je kunt je ook makkelijk inleven in de keuzes die zij maken. Ik heb van dit boek genoten en zou hem dan ook zeer zeker aanraden! En nu ga ik snel verder met het lezen van het volgende deel, namelijk: De Elite

Rating

Prijs & Verkrijgbaarheid

De selectie van Kiera Cass is onder anderen verkrijgbaar bij Bol.com als e-book (€9,99) en als Paperback (€16,99). Klik op het gewenste formaat om naar de juiste pagina te gaan. 

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

4 thoughts on “Recensie | De Selectie – Kiera Cass

 1. Nicole Orri

  De cover van het boek spreekt me erg aan, maar ik ben iets minder van het young adult genre. Daardoor laat ik dit boek toch even liggen.

 2. Eline Bons

  Altijd fijn als je jezelf kunt herkennen in een personage en dat het lekker vlot las.
  De cover trekt me al enorm!

 3. Sherry

  Dit lijkt me ook een geweldig boek. Ben hier zeker nieuwsgierig naar.

 4. ingrid

  klinkt als een geweldig boek. gaat ook op mijn lijstje. bedankt voor de tip

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.