web analytics
Mel Wallis de Vries - Buiten Zinnen | DailyDazzle.nl
Recensies Thrillers Global-Writings.com  

Recensie | Buiten zinnen – Mel Wallis de Vries

In dit artikel deel ik mijn recensie van het boek Buiten Zinnen van Mel Wallis de Vries. Vroeg las ik regelmatig boeken van deze schrijfster, dus leek het me leuk om dit weer wat meer op te pakken. Lees hier wat ik van het boek vond en of ik deze zou aanraden!

Titel: Buiten Zinnen

Auteur: Mel Wallis de Vries

Genre: Jeugdthriller

Aantal Pagina’s: 223

Verschenen: Augustus 2007

Uitgeverij: House of Books B.V.

Over het boek

Karlijn zit in de eindexamenklas en is erg populair bij haar klasgenoten. Op een nacht heeft ze een angstaanjagend realistische droom over een man die in haar kamer is en haar aanraakt. Maar als ze wakker wordt, is ze alleen. Vanaf dat moment verandert haar leven totaal. Elke nacht komt de nachtmerrie enger en dreigender terug. Karlijn weet niet meer wat echt gebeurt en wat fantasie is. De nachten zijn een kwelling en ze is bang, moe en wanhopig. Karlijns wanhoop zorgt voor conflicten met haar vrienden. Is ze gek aan het worden, of is er iets anders aan de hand?

Na de dood van haar vriendin Karlijn krijgt Eva haar dagboek. Daarin leest zij dat Karlijn bedreigd werd door een man, maar dat niemand haar gelooft. Eva gaat op onderzoek uit, wordt vervolgens ook gestalkt en ook niet geloofd. Zij zoekt steun bij anderen wat haar bijna noodlottig wordt..

Mijn mening

Buiten zinnen is een van de boeken die je in één keer uitleest. Het is een niet al te dik boek en je komt er makkelijk en snel doorheen. Het boek heeft wel een erg goed en origineel verhaal. Alleen de manier van schrijven vond ik in dit boek iets minder fijn, vergeleken met de andere boeken van Mel Wallis de Vries. Ik vind haar boeken normaal gesproken namelijk echt te gek, alleen was dat bij dit boek niet het geval.

Zo duurt het ieder hoofdstuk even voordat je erachter komt over wie er nou wordt geschreven, is het vanuit Karlijns dagboek geschreven of vanuit Eva’s point of view. Verder is het boek wel wat voorspelbaar en dat vind ik toch altijd wel zonde aan een boek. Jeugdthrillers zijn vaak voor 12 jaar en ouder en ikzelf ben bijna twintig. Het kan er dus aan liggen dat ik misschien te oud ben voor dit boek en dat het voor een twaalfjarige wel een te gek boek is. Voor mensen van mijn leeftijd zou ik Buiten zinnen in ieder geval niet aanraden. De reden hiervan is omdat de schrijfstijl wat minder fijn is en omdat het boek voorspelbaar is.

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

Wil je, ondanks mijn niet zo’n enthousiaste mening over het boek, toch graag Buiten Zinnen lezen? Dat kan! Het e-book is hier te verkrijgen voor €6,99 en er is ook een hardcover variant verkrijgbaar voor €15,99. Deze kun je hier vinden.

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.