web analytics
Backpacken in Azi
Persoonlijk Reizen Global-Writings.com  

Reisplannen in 2019 | Backpacken in Azië

Vorig jaar deelde ik op mijn blog mijn reisplannen voor 2018. We zijn nu alweer een jaar verder, ik heb in 2018 (en al in 2019) mooie plekken gezien en toch heb ik nog niet de dingen gedaan die ik nog wil doen. In dit artikel deel ik mijn reisplannen in 2019!

Ondertussen ben ik alweer een paar maanden terug van een waanzinnig mooie reis door Nieuw-Zeeland, Australië & Bali. Ik en mijn backpack hebben de prachtigste dingen gezien en je snapt nu wel dat ik de smaak te pakken heb. Ondertussen ben ik bezig met een opleiding Grafisch Vormgeven waar ik, als alles gaat zoals gepland, eind mei mee klaar ben. Ik ben dus redelijk vroeg klaar met mijn opleiding, waardoor ik een paar maanden vrij heb..

Je snapt nu wel dat het eigenlijk weer begint te kriebelen om te gaan reizen. Maar zo’n reis is natuurlijk niet goedkoop. Maar er zijn een paar afwegingen die ik moet maken om te kijken of backpacken wel zo’n goed idee is om mijn reisplannen in 2019 officieel te kunnen maken. Dit zijn ze:

Voordelen

– Ik ben vroeg klaar dus vliegtickets zijn nog niet zo duur

Het voordeel van op tijd klaar zijn, is natuurlijk dat de tickets nog niet zo duur zijn. Vorig jaar vertrok ik in februari en waren de vliegtickets ook nog niet zo duur. En dat is dus des te meer geld wat ik tijdens mijn reis kan besteden aan een slaapplek, eten en activiteiten!

– Pas in september zou een eventuele nieuwe opleiding beginnen

Als ik besluit om weer een opleiding te volgen op dezelfde school als dat ik Grafische Vormgeving heb gevolgd, hoef ik pas eind september te beginnen. Dat betekent meer dan genoeg tijd om te gaan reizen!

– Azië is goedkoper dan Australië & Nieuw-Zeeland

Een groot voordeel is dat een reis door Azië lang niet zo duur gaat zijn als Australië en Nieuw-Zeeland. Zo betaalde ik in Australië en Nieuw-Zeeland tussen de vijftien en twintig euro voor een hostel. In Azië heb je al een slaapplek voor zo’n vijf á tien euro. Voor een paar euro heb je meer dan genoeg eten, activiteiten zijn een stuk minder duur en ook het vervoer is lang niet zo duur als in Australië en Nieuw-Zeeland. Des te meer redenen om deze reis te maken! Nu door naar de nadelen van mijn reisplannen in 2019.

Nadelen

– Heb ik wel genoeg geld?

Doordat ik nog niet zo heel lang terug ben van mijn vorige reis (waaraan ik toen al mijn spaargeld aan heb uitgegeven) heb ik niet extreem veel tijd gehad om weer opnieuw geld te sparen. Ik ga full-time naar school en in werk één weekenddag. Maar is dat genoeg om een hele reis van wederom een paar maanden te betalen?

Dat zijn eigenlijk alle nadelen die ik op kan noemen. Wat misschien nog een klein nadeeltje is, is dat er een kans is dat het niet altijd veilig is. Want zoals je misschien al weet, reis ik alleen. Maar tegelijkertijd ontmoet je zoveel nieuwe mensen dat je eigenlijk nooit echt alleen bent. En nu ben ik tijdens mijn vorige backpackreis al op Bali (Indonesië) geweest, dus weet ik hoe het er hier aan toe gaat. Ik maak me hier dan ook niet echt zorgen om.

Azië

Misschien denk je nu: Als je niet genoeg geld denkt te hebben, waarom kort je je vakantie dan niet gewoon in door maar naar één land in Azië te gaan? Nou, dat zal ik je even uitleggen. Het is zo dat binnenlandse vluchten binnen Azië redelijk goedkoop zijn. Het is daarom dus ook veel goedkoper om alles in één keer te doen, dan wanneer ik telkens maar naar één land ga en dan weer terugga naar Nederland. Daarbij ga ik na dit jaar waarschijnlijk full-time werken en kan ik niet zomaar zo lang vrij nemen om het dan alsnog een jaar later te doen. Dan denk ik: Nu heb ik de kans. Momenteel heb ik geen eigen huis, geen vriend of iets dergelijks waarmee ik rekening moet houden. Als ik dit wil doen, is dit mijn kans.

Welke landen ik wil zien in Azië? Ik wil sowieso naar Thailand. Dat staat al zo lang op mijn lijstje dat ik daar waarschijnlijk als allereerst heen wil. Verder wil ik een bezoekje brengen aan Vietnam, Maleisië, de Filipijnen en Singapore. Ja, genoeg plekken om te zien dus. Maar als ik nog tijd en geld over heb, wil ik Laos en Cambodja ook nog aan dat lijstje toevoegen!

Zijn er plekken die ik zeker gezien moet hebben in Thailand, Vietnam, Maleisië, de Filipijnen, Singapore, Laos en Cambodja? Laat dan zeker even een reactie achter! Ik kan alle tips gebruiken! En laat me even weten wat jij denkt: Doen of niet?

Meer persoonlijke artikelen lezen zoals deze? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

2 thoughts on “Reisplannen in 2019 | Backpacken in Azië

  1. Sanne

    Als het financieel lukt, zou ik het zeker doen! Zoals je zelf al zegt is het dit jaar een perfecte kans om die reis te maken. Ik ben in Azi

  2. Nicole

    Zeker het proberen waard. Misschien eerst een maandje extra bijverdienen en dan gaan. Ik heb geen ervaring met Azi

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.