web analytics
Mijn reisplannen 2018 - DailyDazzle.nl
Persoonlijk Reizen Global-Writings.com  

Mijn reisplannen in 2018 | Backpacken!

Het is natuurlijk nog niet zo lang geleden dat ik mijn blog online hebt gezet of ik ga er alweer tussenuit. Aangezien ik gestopt ben met mijn opleiding heb ik besloten om één van mijn vele dromen uit te laten komen: Ik ga een paar maanden op reis.

Over een aantal weken zal ik vertrekken naar Nieuw-Zeeland, waar ik een tijdje zal blijven. Hoe lang dit zal zijn weet ik nog niet precies. Het idee is dat ik gewoon een ticket heen boek en dat ik, wanneer ik alles gezien heb en weer terug naar huis wil, ik pas een ticket terug boek. Ik heb zoiets van: Ik ga gewoon en ik zie wel waar ik beland. Als ik het gevoel heb dat ik bijna alles gezien heb in Nieuw-Zeeland zal ik verder reizen naar Australië.

Nieuw-Zeeland – Azië

Het plan was eerst om van Nieuwe-Zeeland door te reizen naar Azië. Maar ik ben naar een vakantiebeurs geweest en heb ik veel informatie gevraagd over de landen in Azië. Mijn plan zou dan zijn om Indonesië (waaronder Bali), Maleisië en Thailand te bezoeken. Het jammere is alleen dat meerdere mensen op de vakantiebeurs het afraadden om in mijn eentje naar Azië te gaan. Dat vind ik wel heel erg jammer maar als zij zeggen dat het geen goed idee is, durf ik het toch niet aan om dat te negeren en alsnog te gaan. Ik wil zeker nog een keer naar Azië toe, alleen wordt dat waarschijnlijk niet dit jaar.

Zoals ik al zei is het plan om deze reis in mijn eentje te maken. Van de ene kant vind ik dat super eng maar van de andere kant verwacht ik dat dit tegelijkertijd juist heel leerzaam gaat zijn. Het fijne is dat ik kan gaan of staan waar ik wil. Het alleen zijn vind ik op zich geen probleem, maar het enge is juist dat er niemand bekends in de buurt is op het moment dat er iets gebeurt. Maar ik weet zeker dat er genoeg backpackers rondlopen in Nieuw-Zeeland en Australië. Ik verwacht daarom ook niet dat ik voor lange tijd alleen zal zijn. Ik heb zoveel zin om nieuwe mensen te leren kennen, mooie plekken te bezichtigen en om die landen gewoon te zien!

Overnachtingen

Om geld te besparen zal ik de nachten doorbrengen in hostels. Hier betaal je een paar euro per nacht en slaap je wel met andere backpackers op een kamer. En ik weet niet of ik daar blij mee moet zijn.. maar het is in ieder geval wel goedkoop. Zo’n rondreis gaat veel geld kosten dus waar ik iets kán besparen, doe ik dat graag. Zo kan ik juist aan andere dingen, zoals excursies en dergelijke, wat meer geld uitgeven.

Het hele idee van alleen reizen vind ik toch wel eng. Ik had liever gehad dat er iemand met me mee zou reizen, al was het maar voor een paar weken. Maar toch denk ik dat ik er uiteindelijk meer aan zal hebben als ik alleen ga. Ik en mijn camera zijn namelijk de grootste vrienden dus oh, wat zal ik daar veel mooie foto’s maken. Ik beloof dat ik ze met jullie zal delen als ik terug kom!

Wat nu met Global-Writings?

Ik neem uiteraard geen laptop mee en ik verwacht ook niet dat ik vaak internet heb op mijn telefoon. Toch ga ik proberen om de dingen die ik doe op te schrijven zodat ik deze later met jullie kan delen. Ik beloof in ieder geval dat ik zoveel mogelijk artikelen voor jullie klaar zal zetten voordat ik ga. Zodat jullie niet een paar maanden hoeven te wachten voordat jullie weer van me horen. Ik hou jullie op de hoogte!

Heb je nog tips voor deze beginnende backpacker? Dingen die ik zeker nodig heb, plekken die ik zeker moet zien of dingen die handig zijn om te weten als ik een bezoek breng aan Australië of Nieuw-Zeeland?

Bedankt voor het lezen!

2 thoughts on “Mijn reisplannen in 2018 | Backpacken!

  1. Nicole

    Don’t leave me :'(

  2. Maaike

    Wat gaaf dat je dit gaat doen! Ik ben een jaar in Australi

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.