web analytics
Persoonlijke update - Vervolgopleiding - Dailydazzle.nl
Persoonlijk Global-Writings.com  

Persoonlijke update | Mijn vervolgopleiding

Vandaag geef ik jullie een persoonlijke update op het gebied van mijn vervolgopleiding! Lees daarom zeker even verder want ik heb je hulp meer dan nodig..

Communicatie

In 2017 studeerde ik af als interieuradviseur op mbo-niveau. Ik genoot lekker van mijn vakantie en zou het volgende schooljaar beginnen aan de hbo-opleiding communicatie. Op het begin vond ik dit fantastisch omdat je veel mocht bloggen, schrijven en dat soort dingen. Al snel bleek dat je dit maar een paar lessen zou krijgen en daarna de rest van de opleiding niet meer. Hier had ik specifiek naar gevraagd voordat ik begon en toen is mij verteld dat je veel bezig zou zijn met Indesign, Photoshop en Illustrator. Dit was helaas niet het geval, waar ik erg van baalde.

Uiteindelijk, na ongeveer een half jaar, besloot ik te stoppen met deze opleiding. Want ja, ik wist dat dit niet was wat ik van tevoren had verwacht. Dit was niet wat ik later wilde doen, dus wat is dan het punt van vier jaar hier op school zitten? Dus uiteindelijk zat ik thuis en moest ik bedenken wat ik dan precies wilde gaan doen in plaats van mijn vervolgopleiding.

Op reis

Al snel besloot ik om een paar maanden te gaan reizen. Zonder veel te plannen vertrok ik naar Australië en uiteindelijk Nieuw-Zeeland en Bali. Daar heb ik jullie nu al een paar keer over verteld, maar dat is niet waar het in deze blogpost over gaat. Voordat ik vertrok moest ik eigenlijk een nieuwe keus gaan maken. Want ja, wat ga ik precies studeren als ik terug kom van mijn reis? Uiteindelijk besloot ik dat Graphic Design/Grafisch vormgever was wat ik wilde doen. Dat wist ik eigenlijk vorig jaar al maar doordat Communicatie toch iets breder is, en ze op deze school zeiden dat ik ook veel met vormgeving bezig was, besloot ik dat dat een goede keus was. Alleen was dat helaas niet het geval..

Voor het nieuwe schooljaar wilde ik dus een nieuwe poging doen maar dan écht Grafisch vormgeving. Ik was, voordat ik vertrok voor mijn reis, al naar een heel aantal scholen wezen kijken, waarvan ik over geen van hen enthousiast was. Alle scholen waarop deze opleiding te volgen is, zijn kunstacademies. Dat is dan weer iets wat me niet trekt. Maar ja, wat dan?

België dan?

Als laatste besloot ik een poging te doen in België. In Gent bleek een goede opleiding te zitten maar zij hadden geen open dagen meer voordat ik vertrok. Daarom heb ik contact met hen opgenomen en mocht ik zomaar op een doordeweekse dag een keer binnenlopen. Dat is dus precies wat ik deed. Ik vind het namelijk wel belangrijk om de school gezien te hebben.

En raad eens? Ik vond het niks. De school stond me niet aan, ook al was de opleiding precies wat ik zocht. En dan heb je ook nog het feit dat ik dan op kamers zou moeten, iets waar ik al helemaal geen zin in heb. Ik heb nu al een eigen huisje waarvoor ik niets hoef te betalen en dat maakt het allemaal nog vervelender.

Eindelijk aanmelden

Ik besloot me uiteindelijk voor deze school aan te melden en dan zou ik tijdens mijn reis nog eens goed nadenken of dit wel is wat ik wil. Dat heb ik uiteindelijk gedaan en ik bleef maar twijfelen over het feit dat de school me niet aanstond en dat ik dan op kamers zou moeten. Ik heb twee katjes die ik natuurlijk niet mee kan nemen. Die raken namelijk al in paniek als ze naar de dierenarts moeten in de auto, twee straten verderop..

Na mijn reis van vijf maanden wist ik eigenlijk dus nog steeds niet wat ik precies wilde. Ga ik toch naar Gent? Of ga ik een jaar werken en ondertussen verder zoeken naar een andere opleiding? Ga ik in plaats van een opleiding een cursus doen? Zoveel opties en zoveel dingen waar ik niet zeker over ben.

De perfecte opleiding!

Eenmaal terug van mijn reis sprak ik af met een vriend van me. Zijn vriend deed precies de opleiding die ik wilde doen in België. We belden zijn vriend op voor wat meer informatie en zodat ik wat vragen over de school kon stellen. Ik was helemaal enthousiast. Dit is de perfecte opleiding op de perfecte school voor mij! Na het te hebben besproken met mijn ouders, waren zij het ermee eens dat dit helemaal was wat ik wilde. Op de website kon ik me nog gewoon aanmelden voor die school dus ik was simpelweg gewoon gelukkig. Ik meldde me dus aan, kreeg de data te zien waarop ik naar school zou moeten dus ik dacht: “yes, ik ben aangenomen!” Ik was al helemaal klaar voor een feestje.

Diezelfde dag kreeg ik nog een mailtje waarin stond:

Beste Britt,

Tot onze spijt kunnen wij je niet inschrijven voor de opleiding.

De opleiding is immers reeds volzet. Je wordt automatisch op een wachtlijst geplaatst. Mocht er een plaats vrijkomen zullen we contact met je opnemen.

En ja, toen was m’n geluk meteen voorbij. Ik kan wel janken. Want wat moet ik nu? Ik wil niet naar Gent maar andere opties zijn er eigenlijk niet. Deze opleiding was alles wat ik wilde. De kans dat er nog mensen afvallen is klein. Het is namelijk zo dat deze opleiding maar drie maanden duurt en daarnaast zit je in een kleine klas. De kans dat mensen zich dus afmelden is klein. En als mensen dat doen, hoe groot is dan de kans dat ik de eerste op de wachtlijst ben?

Ik baal hier zo ontzettend van en ik weet echt niet wat ik nu aan moet met mijn opleiding. Er is verder niets waarvan ik denk: dat is wat ik wil doen, dat is een leuke school en daar zie ik mezelf wel beginnen. Het is nu dus allemaal even afwachten hoe het gaat lopen..

Welke opleiding doe jij? En wist je meteen dat dit is wat je wilde doen? Of heb jij nog tips? Laat het dan even weten in de comments. Wil je nou graag meer persoonlijke artikelen lezen? Klik dan hier!

Bedankt voor het lezen!

5 thoughts on “Persoonlijke update | Mijn vervolgopleiding

 1. Nicole Orri

  Wat een tegenvaller dat de opleiding al vol zit. Maar kun je je niet voor volgend jaar inschrijven dan? Als het de opleiding van je dromen is, zou ik het niet opgeven, maar dan gewoon even uitstellen. En in de tussentijd werken of zo.

  N.B. Herkenbaar dat een opleiding in de praktijk niet is wat ze van te voren zeggen overigens!

 2. naomi

  super jammer dat je niet bent aangenomen op een opleiding dat je graag wilde

 3. Lindsey Beljaars

  Ai wat een tegenvaller!! Is volgend jaar wellicht een optie?

 4. Manon

  Oh wat super jammer zeg! Ik ben het wel eens met wat de rest hier zegt: niet opgeven! Als dit je droomopleiding is dan gewoon volgend jaar opnieuw proberen. Een jaar is zo voorbij, en je moet geen dingen laten schieten die je heel graag wilt!

 5. Nicole

  Jammer dat je dit jaar nog niet aan de slag kan, maar misschien volgend jaar een optie? Je kunt dit jaar nog gaan werken en eventueel cursussen gaan doen. Er zijn ook thuiscursussen gericht op Photoshop of InDesign, dan heb je op de opleiding volgend jaar al een voorsprong. Of een cursus fotografie in de avond, dat heb ik ook gedaan!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.