web analytics
Persoonlijke update | Update vertrek Maleisi
Persoonlijk Reizen Global-Writings.com  

Persoonlijke update | Laatste update voor vertrek Azië

Het komt nu ineens wel heel dichtbij; woensdag vertrek ik om te gaan backpacken door Vietnam, Thailand en de Filipijnen. Over de Filipijnen gesproken, ik denk dat ik mijn plan ga aanpassen. Ik heb er eens goed over na zitten denken en ben tot de conclusie gekomen dat ik misschien liever naar Maleisië en Singapore wil. Maar daarover lees je zometeen meer!

Stress, stress en nog eens stress

Ik weet van mezelf dat ik nogal snel in de stress schiet als ik bedenk hoeveel dingen ik nog gedaan moet hebben voordat ik vertrek. Nu ik dit artikel schrijf vertrek ik over anderhalve dag en ik moet nog heel veel doen. Mijn spullen liggen al klaar ben ik heb last minute nog wat items besteld die ik toch niet in huis had maar wel nodig heb. Zoals een waterdichte tas voor als ik wateractiviteiten ga doen, oordopjes en een kleine cameratas die in mijn daypack past. Die spullen heb ik zojuist pas besteld en volgens mijn grote vriend Bol zouden die morgen binnen moeten komen. Ik hoop dan ook echt dat dat zo is!

Een andere reden waarom ik stress heb, is omdat ik eigenlijk gewoon veel te laat ben begonnen met het plannen van alles. Het idee was om te gaan en daar pas te kijken wat ik wil gaan doen, maar ik wil wel alvast een klein lijstje hebben van dingen die ik zeker moet doen of zien. Buiten dat heb ik mijn ticket ook pas veel te laat geboekt. Een dag of drie geleden deed ik dit pas, waardoor de prijzen aan de hoge kant waren, terwijl ik dacht dat last minute juist een goed idee zou zijn. Nou, niet dus.

Ticket & Visum

Doordat ik mijn ticket pas zo laat had geboekt, kon ik ook nog geen visum aanvragen. Of nouja, dat kon wel maar ik wil mijn 30 dagen in Vietnam zeker wel vol maken en ik wist niet zeker wanneer ik aan zou komen. Je mag het land niet in als je geen visum hebt en als mijn visum een dag eerder ingaat terwijl ik er nog niet ben, verlies ik daar weer een dag in. Struggles, I know. Maar zodra je dit leest is het waarschijnlijk allemaal opgelost en vertrek ik zometeen naar het vliegveld.

Sinds ik mijn ticket heb geboekt voelt het allemaal pas veel realistischer. Ik zei wel tegen iedereen dat ik ging, en dat was ik zeker ook van plan, maar zolang je nog geen ticket hebt voelt het allemaal nog niet echt. En toen ik mijn ticket eindelijk had geboekt, ging het allemaal zo snel. En ik moest nog zoveel dingen regelen! Maar ik sta te springen om te vertrekken en ben zo benieuwd wat me allemaal te wachten staat als ik eenmaal daar ben. En hopelijk kom ik met mooie verhalen (en foto’s!) thuis, maar daar ben ik niet zo bang voor.

Thailand

Zoals ik eerder volgens mij al heb aangegeven, komt er een vriendin naar me toe in Thailand. Daar heb ik zoveel zin in want samen gaan we drie weken rondreizen! We hebben hiervoor wel al een leuke planning gemaakt en het gaat druk worden, maar tegelijkertijd ook super leuk. Die vriendin en ik hebben ook samen door Bali gereisd, nadat ik vier maanden alleen was geweest. Het was fijn om er een vriendin bij te hebben om alles mee te delen en de leukste dingen samen te doen. Nu mogen we het prachtige Thailand gaan bezichtigen en ik kan gewoon niet wachten!

Filipijnen of Maleisië en Singapore

Eerder gaf ik al aan dat ik aan het twijfelen was of dat ik naar de Filipijnen zou gaan, of naar Maleisië en Singapore. Dat komt eigenlijk omdat ik niet zeker weet of de Filipijnen wel veilig is in je eentje. Ik heb bijvoorbeeld gehoord dat je goed op moet letten naar welke eilanden je precies gaat. Maleisië daarentegen is één van de veiligste landen van Azië. Daarbij denk ik ook dat Maleisië me meer aantrekt en het is super handig dat je ook meteen de oversteek kunt maken naar Singapore. Ik heb in totaal een maand om hier rond te gaan reizen en omdat dit voorlopig waarschijnlijk mijn laatste backpackreis zal zijn, wil ik wel de juiste keuze maken. Regelmatig lees ik van mensen dat ze Maleisië een stuk leuker vonden dan de Filipijnen, al waren de Filipijnen mooier.

Mijn ouders vinden Maleisië en Singapore ook een beter idee. Zij zeggen dat deze twee landen waarschijnlijk veiliger zijn. Ik vind het ook vervelend als mijn ouders zich alleen maar druk zitten te maken thuis. Maleisië trekt me eerlijk gezegd ook wel meer dus de kans is groot dat ik mijn plannen toch ga wijzigen en de Filipijnen ga schrappen. Die drie maanden ga ik in ieder geval sowieso vol maken, dat is één ding dat zeker is! Maar jullie horen hopelijk nog van. Is het niet via mijn blog, dan via Social Media. Ik zou het leuk vinden als je me volgt op Twitter LINKEN of Instagram!

Hoe zit het nu met Global-Writings?

Zoals ik al aangaf in mijn vorige persoonlijke update gaan er natuurlijk wel een stuk minder artikelen online komen. Momenteel komt er iedere maandag, woensdag, vrijdag en zondag een artikel online. Het is alleen niet realistisch om dat vol te houden terwijl ik in het buitenland zit. Gelukkig heb ik wel een aantal reserve blogposts die online gaan komen maar vier artikelen is te veel. Daarom zorg ik dat er twee artikelen per week online komen, op woensdag en zondag. Zo lijkt het alsof ik er toch gewoon nog ben!

Omdat ik geen laptop meeneem zal het moeilijk zijn om updates vanuit daar online te zetten. Wel heb ik mijn telefoon bij dus zoals ik al aangaf kunnen jullie me wel via social media volgen. Daar probeer ik regelmatig iets te plaatsen. Hoe vaak dat gaat zijn durf ik nog niet te zeggen want ik probeer vooral zo veel mogelijk te genieten van mijn tijd daar, en daar hoort social media niet echt bij. Jullie horen wel weer van me wanneer ik terug ben! Dat gaan jullie namelijk ook uitgebreid terugzien op mijn blog.

Dat was het weer voor het artikel van vandaag. Zometeen (wanneer jullie dit lezen) ga ik me klaarmaken om te vertrekken en dan kan het grote avontuur beginnen. Ik heb er super veel zin in maar het is tegelijkertijd ook wel weer een tikkeltje spannend, ook omdat ik geen fan ben van vliegen. Maar als ik daar eenmaal ben kan ik beginnen met genieten! Ohja, laat me trouwens even weten wat jij zou doen: de Filipijnen of Maleisië en Singapore? Ik hoor het graag van je.

Meer artikelen lezen zoals deze? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen en tot over drie maanden!

1 Comment

  1. Annette

    Lieve Britt, wat een avontuur ga je weer tegemoet! Op de Filippijnen kun je goed duiken. Maar verder weet ik er ook weinig van. Geniet en hou ons op de hoogte in Nederland!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.