web analytics
Geslaagd & drama met drukland | DailyDazzle.nl
Persoonlijk Global-Writings.com  

Persoonlijke Update | Geslaagd & héél veel stress

Het is nog niet zo lang geleden dat ik een Persoonlijke update heb geschreven. Normaal gesproken doe ik er dan ook niet zo snel twee na elkaar maar ik had nieuws dat ik met jullie wilde delen. Maar daarover zometeen meer. Ook deel ik drama met Drukland, een bedrijf waar ik mijn examenwerk had besteld. En nu eerst snel door naar het goede nieuws dat ik te melden heb!

Ik heb wel heel veel drama gehad voordat ik überhaupt mijn examen kon doen. En ik leg jullie graag uit hoe dat kwam. Ik bestelde namelijk mijn drukwerk bij Drukland en op de website maakte zij reclame dat er binnen vier werkdagen geleverd zou worden. De verwachte levering stond voor beide orders op 24 mei. Eén order hiervan had ik al op 17 mei besteld en de ander op de maandag daarop, de 21ste. Op dinsdag, de 22ste, kreeg ik een mailtje dat alles in druk was en dus ging ik er vanuit dat alles gewoon op tijd binnen zou zijn. Ik had namelijk precies een week later, 28ste, mijn examen. Dat moest wel goedkomen, dacht ik.

Ondertussen was het alweer vrijdag en ik verwachtte dan ook dat mijn orders die dag geleverd zouden worden. Ik had verder niets gehoord maar ik wist ook niet of dat ik er nog iets van zou horen, of dat ik een track & trace code zou krijgen of niet. Die middag kreeg ik een mailtje dat één van mijn twee bestellingen was verzonden. Dus ging ik er vanuit dat de order zaterdags geleverd zou worden. Die dag ben ik daarom ook de hele dag thuis gebleven omdat ik die producten nodig had.

Wachten, wachten en nog eens wachten..

Aan het eind van de dag was er nog niets geleverd en dus besloot ik te gaan bellen. Helaas was de klantenservice al niet meer open en moest ik wachten tot de volgende dag. Op zondag zou de klantenservice pas om 12 uur open gaan en ik moest die dag werken. Het was dus maar even kijken of ik tijd had om te bellen. Gelukkig was dat het geval en dus belde ik de klantenservice. Ik was vriendelijk geholpen maar natuurlijk hoorde ik niet wat ik wilde horen. Eén order was nog niet helemaal gedrukt en ingebonden. Het was namelijk zo dat er iets fout was gegaan bij het inbinden van de boekjes waardoor er twee goede boekjes waren, en drie beschadigde. Ik had er in totaal vijf besteld en die vijf wilde ze natuurlijk eerst compleet hebben voordat ze iets zouden versturen. Maar daar was ik helemaal niet van op de hoogte gesteld en ik zat maar te wachten op een order die niet kwam.

Daarom vroeg ik of hij niet die boekjes op kon sturen zodat ik ze alsnog op tijd binnen zou hebben. Want als hij ze op zondag zou meegeven aan DHL, dan zou ik ze maandag binnen krijgen. Maar helaas was dat echt niet mogelijk want ze verstuurden niets op zondag. Dat zou dan pas maandag worden en dan zou ik het zondag binnen krijgen. Maar ik moést dat hebben voor mijn examen. Anders kon ik daar sowieso al naar fluiten.

Daarom besloten mijn moeder en ik naar Groningen te rijden om de boekjes maar op te gaan halen. Ik moest hiervoor eerder weg van mijn werk omdat ik het anders niet op tijd binnen zou hebben. Want stel ik zou die boekjes maandag op gaan halen, dan miste ik de levering weer van mijn andere boekjes en miste ik dus nog de helft van mijn eindwerk. Daarom vertrokken mijn moeder en ik naar Groningen. Nu denk je misschien: dat is toch helemaal geen big deal om naar Groningen te rijden om je boekjes op te halen. Dat zou niet erg zijn als ik in de buurt woonde. Wij moesten 500 kilometer rijden in totaal om die boekjes op te halen. We zijn hier zeker vijf uur mee kwijt geweest en de benzine kostte meer dan de boekjes zelf.

Vervolgens stonden we voor een dichte poort. Nu had de persoon aan de telefoon wel al van tevoren gezegd dat de poort dicht zou zijn. Ik hoefde dus alleen maar even te bellen en dan zou hij de poort open doen. Vervolgens heb ik bijna twintig minuten voor de poort gestaan zonder dat hij de telefoon opnam. Uiteindelijk hebben we wel de boekjes opgehaald, twee goede en drie beschadigde, en konden we weer richting huis. Hij kon verder niets voor ons betekenen want hij ging daar niet over. Prima, dan maken we een klachtmelding. Die functie hadden ze namelijk op de website. Maar hier moest en zou iets tegenover staan.

Het volgende probleem

De volgende dag worden de andere boekjes geleverd. Meteen toen ik het boekje opende zag ik dat het foute boel was. Ik miste namelijk de eerste 12 pagina’s uit mijn boekje. Dat vind ik echt zó slordig en tijd om nieuwe boekjes geleverd te krijgen was er natuurlijk niet. Daarom besloot ik de dag erna toch maar met de boekjes het examen in te gaan en gelukkig ben ik gewoon geslaagd!

Dat betekent echter niet dat ik het hierbij laat. Ik had een klachtmelding aangemaakt en als “vergoeding” kreeg ik 20% korting. Hoeveel het ons al heeft gekost aan benzine, wat voor stress ik erdoor heb gehad en het feit dat ik hierdoor misschien mijn examen niet zou halen, daarvoor is 20% echt niet genoeg. Drukland komt hun afspraken niet na (4 werkdagen) en ik snap dat dat kan afwijken, maar laat dan iets weten. Ik kreeg niets te horen over de levering en moest maar afwachten wanneer het geleverd zou worden. Het kan natuurlijk altijd dat iets vertraging op loopt maar stel de klant hiervan op de hoogte! En dan mis ik ook nog eens 12 pagina’s.. Dat kan toch niet?

Mail van Drukland

Vervolgens kreeg ik een mail van drukland dat ze dan wel 30% korting aan wilden bieden terwijl een vriendin op één van de boekjes een inktvlek had. Hiervoor kreeg ze nieuwe toegestuurd én 50% korting. Nee, dat vind ik absoluut niet eerlijk en daarom zou ik ook zeker niet aanraden om iets bij drukland te kopen. De prijzen zijn misschien goed, maar alles wat erbij komt kijken is niets waard.

Nu door naar het goede nieuws

Maar hoeveel drama en stress het me uiteindelijk ook heeft opgeleverd, ik heb mijn examen gewoon gehaald. En dat betekent dat ik mezelf nu officieel Grafisch Vormgever mag noemen! Of nouja, bijna dan.. ik heb mijn diploma namelijk nog niet binnen. Maar ik ben eigenlijk best wel een beetje trots dat ik een nieuwe mijlpaal heb bereikt. En wat nu? De opleiding heb ik met zoveel plezier gedaan dat ik heb besloten nog een jaartje op deze school te blijven. Nu voor de opleiding webdesign. Ik mag websites gaan maken! Maar goed, eerst maar eens gaan reizen! Daar horen jullie binnenkort meer over, net voordat ik vertrek. Heb je het vorige artikel dat ik erover schreef nog niet gelezen? Klik dan hier. LINKEN.

Dat was het dan alweer voor dit artikel. Sorry als ik als een zeurpiet overkom maar ik vind het gewoon geen stijl hoe dat een bedrijf met dit soort dingen omgaan. Laat me even weten wat jij een goede tegemoetkoming vind voor al deze drama. Dan weet ik een beetje hoe jullie erin staan.

Bedankt voor het lezen!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.