web analytics
Backpacken in Azi
Azië Persoonlijk Reizen Global-Writings.com  

Persoonlijke Update | Backpacken in Azië

Voor het artikel van vandaag leek het me wel weer eens leuk om een persoonlijke update te plaatsen. Het duurt namelijk niet meer zo lang, of ik ga voor drie maanden backpacken. Zoals jullie weten heb ik dit vorig jaar ook voor een paar maanden gedaan, namelijk naar Australië, Nieuw-Zeeland en Bali. En nu is het tijd om Azië verder te ontdekken. De planning? Een maand Vietnam, een maand Thailand en een maand Filipijnen. In dit artikel deel ik daarom een update over zowel mijn reis, als op andere vlakken.

Einde studie

Het heeft even geduurd maar ook nu is het einde van mijn studie dan eindelijk in zicht. Nog een paar weken school en dan staat mijn examen op de planning. Ik moet zeggen dat ik (nog) helemaal niet zenuwachtig ben. En dat komt eigenlijk omdat ik weet dat ik mijn best heb gedaan en dat ik er alles heb uitgehaald wat erin zat. Daarnaast heb ik op tijd hulp gevraagd bij docenten en het door hen laten checken. Zij gaven me de nodige tips, welke ik dan ook meteen toepaste. En de docenten waren ook echt enthousiast over mijn werk! Ik denk dus ook niet dat het nodig is om te zitten nagelbijten van de spanning. Ik voel dat het wel goed komt.

En wat als dat niet het geval is?

Ik heb eigenlijk nog geen idee. Daar hebben we  het in de lessen ook nog helemaal niet over gehad en daarom denk ik ook dat ik me niet zo’n zorgen hoef te maken. En anders ga ik eerst gewoon van mijn reis genieten die eraan zit te komen. Ik maak me daarna wel weer druk, mocht dat nodig zijn.

Mijn reis

Een tijdje geleden schreef ik in een persoonlijke update al dat ik wilde gaan backpacken in Azië. Heb je dat artikel nog niet gelezen? Klik dan hier. De plannen waren toen nog niet echt concreet en dat zijn ze gelukkig nu wel. Dus die ga ik hier met jullie delen!

Oh je wilt niet weten hoeveel zin ik heb om te vertrekken! Deze planning heb ik nog niet zo heel lang geleden gemaakt omdat ik niet wist of dat ik dat financieel allemaal ging redden. Ik dacht eigenlijk dat ik na mijn reis van vijf maanden door Australië, Nieuw-Zeeland en Bali wel even genoeg zou hebben van het reizen, maar dat was toch niet het gevoel. Het begon al best wel snel weer te kriebelen om een nieuwe reis te maken, een nieuw avontuur te beginnen en de gaafste plekken te zien.

De planning voor het backpacken in Azië is dus om allereerst naar Vietnam te gaan. Veel mensen die ik in Australië en Nieuw-Zeeland heb leren kennen hadden Vietnam ook op de planning staan. En hoewel ik eerst dacht dat het me niet zo trok, ben ik daar toch op terug gekomen. Door de vele foto’s die voorbij kwamen van die mensen die ik tijdens mijn eerste reis heb leren kennen, vond ik het toch tijd dat ik daar ook eens heen zou gaan. En waarom het bij één maand laten? Thailand stond sowieso al een hele lange tijd op de planning. En omdat een vriendin van mij hier hetzelfde over dacht, wilde ze graag met me mee. Daarom komt die vriendin in juli voor drie weken naar mij toe en gaan we samen Thailand verkennen. Ik kan niet wachten!

Omdat ik in totaal vier maanden vakantie heb wilde ik niet vier maanden thuis zitten. En ja, ik zou natuurlijk ook vier maanden extra kunnen werken. Maar mijn voorkeur gaat (verrassend genoeg) toch uit naar reizen. Dan denk ik: Nu kan het, dus waarom niet? En ik zeg het je; nu kan ik echt niet meer wachten om te gaan.

En Global-Writings.com dan?

Het gaat heel moeilijk worden om tijdens het backpacken in Azië genoeg tijd te vinden om over alles te bloggen. Ik zal zeker schrijven over mijn reis, tips onthouden en de fijnste hostels voor jullie noteren. Maar ik wil zo optimaal mogelijk genieten als ik daar eenmaal zit en dus zal het ook niet zo zijn dat ik volop kan blijven bloggen. Van tevoren wil ik eigenlijk zorgen dat er voor de komende drie maanden genoeg content ingepland staat zodat jullie niet drie maanden op mij hoeven te wachten en niets van me horen. Dan lijkt het toch een beetje alsof ik er gewoon ben. Maar updates over mijn reis komen pas echt als ik terug ben.

Zoals ik al zei ga ik backpacken en dus neem ik geen laptop of iets dergelijks mee. Het is niet dat ik dat niet wil, want dat wil ik natuurlijk wel, maar het is niet te doen. Een laptop weegt toch best wel wat en je hebt natuurlijk ook gewoon kans dat er spullen gestolen worden. Dat wil ik niet riskeren. En daarnaast wil ik in die drie maanden zoveel mogelijk doen en zien, zonder heel veel bezig te zijn met social media en dergelijke.

Hoewel er momenteel vier keer per week een artikel online komt, denk ik dat de kans groot is dat ik hierin ga minderen. Anders moet ik zoveel content klaar hebben staan en ik denk niet dat dat haalbaar is. 28 mei zijn mijn examens en op 4 of 5 juni zal ik vertrekken (mijn vliegticket is nog niet geboekt maar dit is de planning) dus veel tijd voor mijn blog heb ik van tevoren niet. Nu ben ik namelijk nog volop bezig met het afmaken van projecten en stress is omdat ik hoop dat ik alles op tijd af heb. En daar hoort natuurlijk ook bij dat ik voordat ik vertrek ook nog met een heel aantal mensen wil afspreken. Kortom: ik heb tijd tekort.

Hoeveel artikelen er wekelijks online zullen komen weet ik nog niet precies, maar ik verwacht dat dat er twee gaan zijn. Zeker niet meer dan dat, in ieder geval.

Wat is de planning na het backpacken in Azië?

Zoals ik denk ik wel eens heb verteld studeer ik momenteel in België. Hier ga ik nu niet te diep op in want daar komt binnenkort nog een keer een artikel over online, maar dat is eigenlijk ook weer de planning als ik terug ben. De school waarop ik nu zit bied een heleboel verschillende korte opleidingen aan. Eerst deed ik Desktop Publisher en Grafische Vormgeving en volgend jaar wil ik een studie Webdesign gaan volgen. Zo kan ik het hele plaatje compleet maken voor nieuwe en bestaande bedrijven. Ik heb ook echt super veel zin om aan deze opleiding te beginnen omdat ik weet dat het goede en leuke opleidingen zijn en omdat ik daar echt goed zit. Dat is het verre reizen allemaal meer dan waard!

Zo, nu zijn jullie weer helemaal op de hoogte van mijn plannen om te gaan Backpacken in Azië. Heb je nog vragen dan hoor ik het graag!

Bedankt voor het lezen!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.