web analytics
Mijn 21ste verjaardag | DailyDazzle.nl
Persoonlijk Global-Writings.com  

Persoonlijke update | Mijn 21ste verjaardag

Man man man, wat vliegt de tijd. Vandaag, 31 maart, is de dag dat ik 21 jaar ben geworden. En vandaar dat ik daarvoor speciaal een blogpost schrijf! Gewoon, om er even bij stil te staan wat ik in het afgelopen jaar allemaal heb gedaan en heb geleerd. Wat mij heeft gemaakt tot de 21-jarige die ik nu ben. 

Mijn twintigste verjaardag

Mijn twintigste verjaardag, precies een jaar geleden, trapte ik goed af en dat is iets wat er misschien wel voor heeft gezorgd dat dit zo’n te gek jaar is geworden. Tijdens mijn verjaardag zat ik namelijk al in het buitenland, Nieuw-Zeeland, om precies te zijn. En hoewel ik dat toen nog niet wist, zou dat het tofste jaar worden tot nu toe.

Ik moet toegeven dat toen ik aan deze reis begon, ik zenuwachtig was en niet wist wat ik moest verwachten. Want wie gaat er nou helemaal in d’r eentje naar de andere kant van de wereld? Je kunt niet even naar huis als het tegenzit. Dat was iets waar ik op het begin moeite mee had. Eigenlijk was ik nog maar negentien toen ik aan deze reis begon maar al snel werd ik in Nieuw-Zeeland twintig. En hoewel het natuurlijk jammer is dat je die dag niet kunt delen met familie en vrienden, maar juist met vreemden die je pas net hebt ontmoet, maakt het nog gaver!

Ik was gestopt met mijn opleiding omdat het totaal niet was wat ik zocht, al wist ik eigenlijk ook niet wat ik dan wél wilde. Dus besloot ik te gaan reizen. Op het begin van deze reis werd ik twintig en ik weet nog wel dat ik aan niemand vertelde dat ik jarig was. Het was wennen dat ik geen familie of vrienden om me heen had om het te vieren, maar van de andere kant was het juist super tof. Die dag leerde ik surfen en ook dat was super gaaf om een keer gedaan te hebben. Want als ik nu denk aan mijn twintigste verjaardag, denk ik aan het feit dat ik die dag leerde surfen aan de andere kant van de wereld. Heel gaaf is dat.

Tijd voor mezelf

Deze trip naar Australië, Nieuw-Zeeland en Bali was echt de reis van mijn leven. Ik heb de prachtigste dingen gezien, de mooiste mensen leren kennen en de leukste dingen gedaan. En dat allemaal toen ik nog maar twintig was! Het zal daarom moeilijk worden om mijn 21ste verjaardag net zo speciaal en groots te maken als toen ik twintig was. En hoewel ik waarschijnlijk weer een hele mooie reis ga maken door Azië, vraag ik me af of het zo speciaal gaat zijn als mijn eerste reis alleen.

In dit jaar heb ik veel dingen geleerd. En dat moet ook wel als je er bijna een half jaar “alleen” voor staat. Je moet alles zelf doen en je leert jezelf echt goed kennen. Zo heb ik toch een aantal tegenslagen gehad, al moet ik er nu ik terug ben toch wel een beetje om lachen. Want hoewel dat toen natuurlijk vervelend was, was het makkelijk op te lossen. Maar zo leer je wel anders denken en zoals ik al zei leer je jezelf ook een beetje beter kennen. Want je hebt geen familie en vrienden om je heen die jou zo goed kennen. Je moet jezelf ook openstellen om contact te leggen met vreemden. Al is dat voor iedereen moeilijk op het begin. Aan het einde van mijn reis was ik een echte pro daarin! Weer iets geleerd.

Impulsieve acties

Daarnaast deed ik dingen waarvan ik nooit had verwacht dat ik ze zou ooit doen. Dat begon al door alleen in het vliegtuig te stappen naar de andere kant van de wereld. Dat was iets waar ik toen heel erg tegenop zag maar uiteindelijk heeft het me zoveel mooie dingen gebracht dat ik het dit jaar weer ga doen. Een ding wat ik ook nooit had verwacht, is dat ik zo ongeveer al mijn geld zou uitgeven aan deze reis. Dat is spannend hoor! En deed ik een skydive. Ik weet nog wel dat ik tegen vrienden zei: als er iets is dat ik nóóit ga doen, dan is het een skydive. En raad eens wie er aan het einde van haar Australië trip een skydive deed? Ja, ik dus.

Toen ik eenmaal terug was wist ik eigenlijk nog steeds niet wat ik wilde doen qua opleiding. Daar kreeg ik veel stress van. Het punt was niet dat ik niet wist wat ik wilde, ik kon alleen geen leuke school vinden die me aanstond. Uiteindelijk besloot ik de gok te wagen en naar België te gaan. Daar doe ik nu nog steeds een onwijs leuke opleiding die helemaal in mijn straatje past! Dit jaar heb ik dan ook geleerd dat ik dingen los moet laten. Het komt allemaal vanzelf wel goed dus het heeft geen zin om je er druk over te maken.

Als iets op een bepaalde manier hoort te gaan, dan zal het ook zo gebeuren. Zo vond ik, al was het last minute, mijn droomopleiding en ga ik hierna nog twee jaar er vol tegenaan om te bereiken wat ik wil. Mijn blog wordt groter en groter en ik haal veel plezier uit fotografie en het schrijven van artikelen. Er komt binnenkort weer een reis aan en ik kan niet wachten om daar volop over te bloggen. Op mijn ervaringen op te schrijven en hier lessen en tips uit te halen en te delen.

Ik kan niet anders dan een beetje trots zijn op wat ik in mijn twintigste levensjaar heb gedaan en bereikt. En nou kan ik niet wachten om er ook dit jaar weer iets moois van te maken. Happy 21st birthday to me!

Meer artikelen lezen zoals deze? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.