web analytics
Donker water - Robert Bryndza | DailyDazzle.nl
Overig Recensies Thrillers Global-Writings.com  

Recensie | Donker water – Robert Bryndza

Titel: Donker Water

Auteur: Robert Bryndza

Taal: Nederlands

Genre: Thriller

Aantal Pagina’s: 368

Verschenen: Oktober 2018

Uitgeverij: Boekerij

Over het boek

Het lichaam onder water zinkt snel. Het zal vele jaren stil en ongestoord blijven liggen, maar op het land begint de nachtmerrie pas net.

Wanneer inspecteur Erika Foster een tip krijgt dat er bewijsmateriaal voor een grote narcoticazaak verstopt ligt in een ongebruikte groeve in een buitenwijk van Londen, gaat ze direct tot een zoekactie over. In de dikke modder worden inderdaad drugs gevonden, maar ook het skelet van een kind. De overblijfselen worden snel geïdentificeerd als de elfjarige Jessica Collins: het vermiste meisje dat zesentwintig jaar geleden overal in het nieuws was.

Om het verband tussen de nieuwe en de oude zaak te vinden, moet Erika dieper graven en meer zien te ontdekken over de uiteengevallen familie Collins en de oude inspecteur die destijds op deze zaak was gezet: een vrouw die nog altijd wordt geplaagd door het trauma van de onopgeloste moord. Al snel realiseert Erika zich dat iemand niet wil dat deze zaak ooit wordt opgelost, en dat die persoon er alles aan doet om te voorkomen dat Erika de waarheid achterhaalt. Is de dader dichter bij dan ze denkt?

Mijn mening

Hoewel ik de vorige twee boeken van Robert Bryndza erg leuk vond, was ik ook dit keer super benieuwd naar het nieuwe boek. Donker Water is ondertussen alweer het derde boek uit de Erika Foster boekenreeks. Vaak is het maar de vraag of schrijvers het in een serie interessant kunnen houden. Wordt het dan niet wat eentonig? Lijkt het niet allemaal op elkaar? Zijn we de personages niet al moe? Op al deze vragen geef ik je hieronder antwoord!

Ohja, nog één ding. Dit boek is makkelijk los te lezen als je geen zin hebt om de rest van de boeken te lezen. Maar of ik het zou aanraden is een ander verhaal. Ik vind het altijd leuk om hele boekenreeksen te lezen omdat je de personages een stuk beter leert kennen en omdat je dan weet dat het goed zit. Als je weet dat een bepaalde schrijver goede boeken schrijft, waarom dan overstappen naar een ander? En ik wil toch altijd weten hoe het afloopt. Ik zou daarom wel aanraden om de andere twee boeken te lezen, al is dit wel het leukste boek dat ik tot nu toe heb gelezen. Als je zo middenin een serie begint heb ik het gevoel dat ik te veel heb gemist en dat leest niet fijn. Ik vind het juist fijn om alles te weten en duidelijkheid te hebben. Want met vragen zitten tijdens het lezen van een boek vind ik echt verschrikkelijk. Vandaar dat ik gewoon bij het begin zou beginnen, namlijk: Het Meisje in het IJs!

– Schrijfstijl

Hoewel ik al fan was van de eerste twee boeken van Robert Bryndza, moet ik zeggen dat hij in dit boek grote sprongen heeft gemaakt. Zoals ik bij Het Meisje in het IJs en De Stalker in de Nacht ook al aangaf, werd het soms wat saai. Het begin en het eind was super maar in het middenstuk viel het stil. Robert Bryndza heeft zich met dit boek helemaal herpakt op dat gebied! Ik vond dit echt een stuk beter dan in de vorige twee boeken.

Wat we wel al weten van Robert Bryndza is dat hij duidelijk schrijft. Je leest er redelijk makkelijk doorheen, hoewel dit niet een boek is dat ik in één keer kan uitlezen. Ik heb hier wel een paar dagen over gedaan omdat je toch wel goed moet nadenken en alles op je in moet laten werken. Ik vind het namelijk leuk om mee te bedenken wie het gedaan zou kunnen hebben en waarom. Uiteindelijk zat ik wel in de goede richting te denken maar had wat er uiteindelijk is gebeurd nóóit verwacht!

– Het verhaal

Zoals ik hierboven al zei is Robert Bryndza echt vooruit gegaan in dit boek. Ik merk dat ik het verhaal beter voor me zie en dit boek is ook wat geloofwaardiger dan bijvoorbeeld het boek hiervoor. Daarbij wordt er dit keer een stuk meer ingegaan op de personages, voornamelijk Erika Foster. En daar ben ik zó blij mee! Ze was eerst een beetje chagrijnig en geheimzinnig en daardoor wist ik niet goed wat ik van haar moest verwachten of vinden. In dit boek leer je haar ineens een stuk beter kennen en wordt ze ook wat opener op allerlei gebieden. Er komt zelfs een beetje romantiek bij kijken! Dat is echt iets wat ik nodig had in deze boekenreeks.

Wat ik nu wel gewend ben is dat alle boeken van Robert Bryndza spannend beginnen. En dat was dit keer ook iets wat ik helemaal niet los kon laten. Je kwam namelijk iets te weten wat Erika Foster en haar team helemaal niet wisten. Maar eigenlijk wist je zelf ook helemaal niet wat je nou eigenlijk wist. Ja, moeilijk he? Als je dit boek gaat lezen of al hebt gelezen dan weet je wat ik bedoel. Dat vond ik heel gaaf aan dit boek.

Eindconclusie

Al met al vind ik dit gewoon een topboek! Het is mysterieus en spannend, bevat meer dan genoeg plottwists en het is een ijzersterk verhaal. Ik heb het idee dat het dit keer aan alle kanten klopten, terwijl dat bij het boek hiervoor niet helemaal het geval was. Daarbij moet ik wel zeggen dat het einde niet als een totale verrassing komt. Maar op de een of andere manier vond ik dat bij dit boek niet erg. Gewoonweg omdat de rest van het boek al één en al verrassing was.

Je krijgt ook al redelijk op tijd door wie dat er met de moord van het 7-jarige meisje Jessica te maken heeft. Het enige verschil is alleen dat je deze persoon helemaal niet kent. Je kent een naam maar hier kun je helemaal niets mee. En dat zorgt mede door een aantal plottwists. Wat ik overigens ook leuk vond aan dit boek was dat er weer een aantal oude bekenden terugkomen in het verhaal. Dat had ik wel nodig omdat ik ondertussen ook wel een beetje gehecht was geraakt aan hen.

Ik denk echt dat Robert Bryndza zich heeft bewezen met het uitbrengen van dit boek. Zoals ik al aangaf vond ik dit boek beter dan de twee hiervoor om diverse redenen. Ten eerste vind ik het super leuk dat je Erika Foster nu eindelijk écht leert kennen, daarbij bleef het verhaal door het gehele boek spannend én het verhaal zit super goed in elkaar. Het is daarom ook zeker een aanrader om dit boek te gaan lezen!

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

Als je enthousiast bent geworden en dit boek graag wilt lezen, dan kun je dit boek onder anderen vinden bij Bol.com. Ook de andere delen (Het meisje in het ijs en De stalker in de nacht) zijn hier te verkrijgen. Ik zal ze hieronder voor jullie linken! Zowel de paperback variant, als het ebook is verkrijgbaar. De paperback kost momenteel €15,99 en het ebook €11,99. De Erika Foster boekenreeks is echt de moeite waard! Donker water is overigens ook verkrijgbaar als luisterboek. Je kunt op het gewenste formaat kiezen om naar de juiste pagina te gaan.

Klik hier voor de paperback versie van Het meisje in het ijs (Deel 1) en hier voor het e-book. Ook kun je hier klikken als je interesse hebt in het luisterboek.

Klik hier voor de paperback versie van De stalker in de nacht (Deel 2) en hier voor het e-book. Ook kun je hier klikken als je interesse hebt in het luisterboek.

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel bevat affiliate links. Dit houdt in dat, wanneer jij een product koopt via deze link, ik hiervoor een kleine vergoeding krijg. Dit kost jou overigens niets extra’s! Lees voor meer informatie de disclaimer

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.