web analytics
Persoonlijke update | Eerder terug in Nederland dan verwacht | Global-Writings.com
Overig Persoonlijk Global-Writings.com  

Persoonlijke update | Eerder terug in Nederland

Het is alweer een tijdje geleden dat jullie iets van mij hebben gehoord en dat kwam omdat ik, zoals jullie waarschijnlijk wel weten, op reis was. Ondertussen ben ik wel alweer een tijdje terug maar veel tijd om een persoonlijke update te plaatsen had ik helaas niet. In dit artikel deel ik dus alsnog een persoonlijke update om jullie weer even bij te praten over een aantal dingen die mij de laatste tijd bezig hebben gehouden! En leg ik jullie uit wat de reden is dat ik eerder terug ben in Nederland.

Welke landen heb ik wél bezocht?

In de twee maanden die ik weg ben geweest heb ik uiteraard niet stilgezeten. Landen die ik tijdens deze trip heb bezocht zijn Vietnam, Cambodja en Thailand maar het was absoluut niet de bedoeling om naar Cambodja te gaan. Hier ben ik dan ook maar twee dagen geweest. Hoe het precies kwam dat ik hier dan toch terecht kwam lees je in een ander artikel.

Het lijkt me wel leuk om jullie te laten weten dat het tijdens reizen niet altijd precies gaat zoals je wilt. En sommige fouten kunnen je veel geld kosten, zoals deze fout dat ook bij mij heeft gedaan. Maar zodra dit artikel online staat zal ik die zeker nog even linken zodat jullie dit (nu grappige) verhaal ook kunnen lezen. Dat was eigenlijk alles wat je moest weten over het feit dat ik eerder terug in Nederland ben. Nu gaan we door naar de plannen vanaf nu!

Hoe nu verder?

Het was al een paar maanden de planning om het studeren gewoon weer op te pakken. Zoals jullie misschien wel weten studeerde ik het afgelopen jaar in België, waar ik een opleiding volgde tot Grafisch Vormgever. En aangezien ik mezelf dat nu officieel mag noemen, maar ik nog niet klaar ben met leren, besloot ik nog een jaartje te volgen. Het idee is om in de komende jaren te starten met een eigen bedrijf en hoe tof zou het dan zijn als ik voor nieuwe bedrijven de logo’s, huisstijl, foto’s voor op de website én een website kan bezorgen. Daarom besloot ik me in te schrijven om een studie voor Full Stack Developer te volgen. En guess what? Ik ben aangenomen! Het zal weer een jaartje hard werken worden maar het zal het allemaal meer dan waard zijn.

Ben je al een volgende reis aan het plannen?

Half! Met een van mijn beste vriendinnen wil ik super graag naar IJsland of Zuid-Afrika. Twee landen die we super graag willen zien maar we weten allebei niet of dat zo’n strak plan is. Voor IJsland geldt dat het een ontzettend duur land is. Voor friet met een hamburger betaal je al snel €25,- en ik vind het zonde om zóveel geld uit te geven aan iets wat helemaal niet zo duur hoeft te zijn. Dan moet ik er namelijk nog maar een baantje bij gaan nemen, wil ik vóór de meivakantie genoeg geld hebben om deze reis te kunnen maken.

Voor Zuid-Afrika geldt dat het blijkbaar toch niet helemaal veilig is. Die vriendin en ik willen met z’n tweeën gaan en daar een camper huren. Maar van meerdere mensen heb ik gehoord dat je zo erg moet opletten. Je kunt bijvoorbeeld al niet zomaar langs de weg gaan parkeren omdat er dan een grote kans is dat je wordt overvallen. Ik ben niet van plan om dat soort risico’s te nemen, vooral niet als je maar met twee meiden bent. Misschien dat ik deze plek daarom toch nog maar even moet uitstellen.

Nu weten we dus totaal niet meer waar we heen kunnen gaan. Er zijn zoveel mogelijkheden maar we hebben nog niet echt iets gevonden waar we allebei mega enthousiast over zijn en waar we allebei nog niet geweest zijn. Wel hebben we het al een paar keer over Cuba gehad dus misschien dat dat onze bestemming uiteindelijk wel wordt. Heb je nog leuke suggesties, laat dan zeker even een reactie achter onder dit artikel want alle ideeën zijn welkom! Dan zorg ik dat er binnenkort weer een nieuwe persoonlijke update online komt waarin ik jullie daarover vertel!

Meer persoonlijke updates lezen zoals dit artikel waarin ik je meer vertelde over de reden dat ik eerder terug in Nederland ben? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.