web analytics
iPhone 10 vs Samsung Galaxy S10 | DailyDazzle.nl
Overig Global-Writings.com  

Tech | iPhone 10 vs Samsung Galaxy S10

In het artikel van vandaag leek het me leuk om twee telefoons met elkaar te vergelijken. We weten allemaal dat Samsung en Apple concurrenten van elkaar zijn. Je bent óf Apple fan, óf Samsung fan. En nee, fan zijn van allebei kan eigenlijk niet. Zelf ben ik groot groot groot Apple fan (heb ik al gezegd dat ik dus echt groot fan ben?). Maar nu komt binnenkort de nieuwe Samsung Galaxy S10 uit en ik moet toegeven dat ik toch wel benieuwd ben naar deze telefoon. Vandaag ga ik de twee “10” telefoons met elkaar vergelijken. Maar zoals ik al zei is de Samsung Galaxy S10 nog niet uit (de release is 20 februari) en er is dus nog niet heel veel bekend over deze telefoon. Toch heb ik op verschillende websites toch al wat dingetjes gelezen over de telefoon. Daar moet ik wel bij zeggen: het zijn geruchten dus pin me er niet op vast!

iPhone x

Laten we, omdat ik deze telefoon zelf heb, maar eens lekker beginnen met de iPhone 10. Allereerst gaan we kijken naar de afmetingen. De telefoon heeft een hoogte van 14,36 cm, een breedte van 7,09 cm en een diepte van 0,77 cm. Voor mij is de telefoon de perfecte grootte. Hij past gewoon in je portemonnee, jaszak of broekzak. En ook al is de telefoon zelf niet heel groot, het scherm is wel gewoon groot genoeg. Dat komt door het feit dat het het scherm 5,8 inch is.

Van de iPhone 6 ben ik overgestapt naar de iPhone x en geloof me, dat was echt een wereld van verschil. De telefoon is veel sneller, een betere beeldkwaliteit (1440p, voor degenen die dat iets zegt) en dit keer koos ik ook voor een groter geheugen. Ik weet van mezelf dat ik verslaafd ben aan het maken (en bewaren) van foto’s. Ik wil ze dan ook altijd bij mij hebben zodat ik ze altijd kan terugvinden als dat nodig is. Natuurlijk ook om zo af en toe een foto op Instagram of Pinterest te kunnen plaatsen. Maar daarvoor heb ik natuurlijk wel genoeg geheugen voor nodig! Verder download ik veel muziek via Spotify en speel ik graag eens een spelletje op mijn telefoon. Daarom heb ik dit keer gekozen voor een geheugen van 256 GB.

Kwaliteit

Ik merk zelf ook dat de kwaliteit van video’s er super goed op vooruit is gegaan. De kwaliteit (4K) is een heel stuk beter dan toen ik nog mijn iPhone 6 had. Hetzelfde geldt voor foto’s. Zoals ik hiervoor al zei maak ik graag van van alles foto’s; mijn schattige katjes, een mooi uitzicht, gekke vriendinnen en zelfs mijn lekkere lunch moet worden vastgelegd. Deze camera heeft aan de achterkant niet één maar twee camera’s waarmee je goede kwaliteit foto’s kunt maken! Nu hoef ik geen camera meer mee te sjouwen maar kan ik de foto’s gewoon met m’n iPhone maken!

Dan gaan we over naar de batterij. Mijn oude iPhone 6 moest ik soms wel twee keer per dag opladen. Vooral na een saaie dag op school lag mijn telefoon langer aan de lader dan dat ik hem daadwerkelijk gebruikte. Er ging nu dus weer een wereld voor me open. De iPhone x gaat zeker de hele dag mee maar vaker eigenlijk wel twee dagen. Wat een klein nadeel is wel dat het best lang duurt voordat de telefoon volledig is opgeladen. Maar ik ben helemaal tevreden over deze telefoon!

Al met al komt de prijs van de iPhone x met 256 GB geheugen uit op ongeveer €1100,-

Samsung Galaxy S10

Maar toch heb ik al vaker nagedacht om over te stappen naar Samsung, aangezien de prijzen van Apple iedere keer omhoog vliegen. En iedere keer denk ik: Nee, als er weer een nieuwe iPhone uitkomt ga ik die echt niet meer kopen want ze worden zo belachelijk duur! En toch sta ik iedere keer weer in de winkel met de nieuwste iPhone in mijn handen, twijfelend of ik het wel of niet moet doen. Vaak denk ik dan dat ik toch beter over kan stappen naar de Samsung. En nu komt er natuurlijk weer een nieuwe uit, de Samsung Galaxy S10, dus misschien is het nu wel écht tijd om over te stappen. Want deze telefoon wordt volgens mij echt de bom. Lees er hieronder meer over!

Na lang zoeken op internet heb ik verschillende websites gevonden waarop ik een aantal dingen specificaties kon vinden over de Samsung Galaxy S10. Maar daarbij zeg ik wel: dit zijn géén feiten maar verwachtingen. Zo las ik dat de telefoon geen randen om het scherm heen zou krijgen. En omdat ik bij de iPhone alleen over de 10 (niet de 10 Plus, XS of XR) heb gesproken, ga ik dat ook hier alleen doen. De Samsung Galaxy S10 zou een grootte hebben van 6,1 inch, dat is rond de 16 cm. De telefoon behoudt de vingerafdruksensor maar deze zit waarschijnlijk in het scherm verwerkt. Hetzelfde geldt voor de selfiecamera. 

Kwaliteit

Ik kan niet ontkennen dat de camera’s van de Samsung telefoons eens stuk beter zijn dan die van de iPhones. Zelfs heb ik ergens gelezen dat ze misschien wel drie camera’s op de achterzijde krijgen! Ik weet alleen niet of dat ook geldt voor de Samsung Galaxy S10, of alleen de duurde varianten. Plus natuurlijk een selfiecamera, die kan niet ontbreken. Ook zou de telefoon zelfs verkrijgbaar zijn met een opslagruimte van 1 TB! Heb je helemaal niet zo’n groot geheugen nodig, dan is er een minimum opslagruimte van 128 GB. Op meerdere sites las ik dat de telefoon misschien wel een werkgeheugen gaat krijgen van 8 GB.

Over de prijzen is ook al het een en ander bekend. Als het goed is de goedkoopste variant van de Samsung Galaxy S10 verkrijgbaar voor €899,- dus dat wordt nog even sparen.

Nieuw nieuw nieuw!

Ik moet zeggen dat ik echt heel erg benieuwd ben naar de nieuwe Samsung Galaxy S10. Mijn vader en broer zijn groot fan van Samsung en ook zij staan te popelen om naar de winkel te gaan voor deze nieuwe variant. En misschien, heel misschien, stap ik uiteindelijk ook wel over! Maar goed, eerst maar eens kijken of deze telefoon daadwerkelijk zo prachtig is als dat er wordt gezegd. Noteer maar in je agenda: 21 februari is het Unpacked Event waar ze de nieuwe telefoons gaan presenteren. En op 22 februari kun je jouw nieuwe Samsung telefoon al bestellen! Ik kan in ieder geval niet wachten!

Wil jij graag op de hoogte blijven en zo snel mogelijk de nieuwe Samsung S10 bestellen? Meld je dan hier aan om alle nieuwtjes in je mailbox te ontvangen. Of wil je toch liever een stapje terug doen en voor de S9 kiezen in plaats van de S10, klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

*Dit artikel is gesponsord. Lees voor meer informatie de disclaimer

1 Comment

  1. Sanne

    Ik sta er een beetje hetzelfde in: groot van mijn iPhone, maar toch regelmatig gedacht om over te stappen. Eigenlijk puur vanwege de prijs. Misschien dat ik dit de volgende keer ook wel doe, maar heb nog zeker 1,5 jaar mijn iPhone 8 plus en tegen die tijd kijk ik wel even hoe het dan zit met de prijzen. Een nieuw ouder toestel kopen vind ik ook wel een prima optie altijd.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.