web analytics
Welke bikini past het best bij welk lichaam | DailyDazzle.nl
Fashion Overig Global-Writings.com  

Fashion | Welke bikini past bij welk figuur?

De lente komt er alweer aan dus is het tijd om op zoek te gaan naar leuke bikini’s die we met het warme weer kunnen showen op het strand. Want misschien ga je wel op vakantie, ga je met je vriendinnen na een waterpretpark of spendeer je de zomerdagen gewoon lekker aan het zwembad bij jou thuis. Maar dan hebben we natuurlijk wel een leuke bikini nodig! Wat soms een dingetje kan zijn is om de perfecte bikini te vinden. Want wat op een slank model super mooi staat, kan er bij jezelf natuurlijk een heel stuk anders uitzien. In het artikel van vandaag laat ik je zien wat voor soort bikini’s bij wat voor figuur staat! Zo hoef je niet twintig verschillende soorten bikini’s te passen en weet je meteen wat bij je figuur past! You’re welcome.

Een appelfiguur

Heb jij dunne benen met een korter bovenlichaam? Dan moeten jouw prachtige benen natuurlijk extra goed opvallen! Draag een lekker opvallend bikini broekje en daarin heb je de keus of dat de voorkeur uitgaat naar een wat lager of juist wat hoger uitgesneden bikini broekje. Wil je je bovenlichaam wat langer laten lijken? Ga dan voor een wat lager broekje. Maar wil je je buikje verhullen? Ga dan voor een high-waist bikinibroekje! Is een bikini sowieso niets voor jou omdat je er je helemaal niet comfortabel in voelt (want ik bedoel; wie voelt zich nou wél op en top in een bikini?) en wil je het allemaal wat meer bedekken, kies dan voor een badpak of tankini met plooien rond je taille. Door deze plooien creëer je meer volume aan de bovenzijde en leg je de nadruk op het smalste deel van je taille.

Een peerfiguur

Heb jij smalle schouders en een slanke taille? Met daarbij heupen die breder zijn dan je schouders en heb je vollere benen en billen? Dan heb jij een peer figuur. Hierbij is het altijd goed om de nadruk op je bovenlichaam te leggen! Dat doe je door een strapless bikini uit te kiezen want hierdoor lijken je schouders daardoor breder. Je wilt namelijk dat de aandacht naar je bovenlichaam wordt getrokken en niet naar je iets vollere benen en billen (ik spreek uit ervaring, al heb ik zelf het zandloperfiguur maar ook zij hebben “last” van vollere bovenbenen en billen). Daarom is het ook super tof om voor een lekker opvallende top te dragen.

Wat ik zelf ook altijd doe is dat ik een bikini uitkies waarvan het broekje iets hoger is. Daar voel ik me veel comfortabeler in omdat je heupen smaller lijken en het verdoezelt ook nog een eventueel buikje. Hoe fijn is dat! Maar ben je nou bang dat je niet helemaal goed bruin wordt? Zodra ik lig te zonnebaden doe ik het broekje iets naar beneden (zodat het op een normale hoogte komt) zodat je geen witte streep op je buik hebt. Want ja, dat ziet er ook zo raar uit.. Maar zodra ik het water in ga doe ik hem weer zoals het hoort en dan ben ik dus wel gewoon egaal bruin!

Een zandloperfiguur

Ben jij gezegend met het super vrouwelijke zandloper figuur? Dan heb je een smalle taille, verdere heupen en een goed paar schouders. Belangrijk is daarbij dat je de nadruk legt op je taille omdat deze zo lekker smal is. Accentueer daarbij ook je schouders! Dat doe je door te kiezen voor bijvoorbeeld een haltertop. Een bikinitop met een beugel en rechte bandjes zijn ideaal. Wanneer je de top iets kleiner wilt laten lijken kies je voor één kleur. Maar vind je dat nou toch wat saai en wil je wat leuke accenten op je bikinitop? Kies er dan voor een met wat kleine versieringen of bijvoorbeeld studs!

En heb je nou, net als ik, een grotere cupmaat? Kies dan vooral voor een goede ondersteuning! Ook dan voel je je namelijk veel comfortabeler. Ikzelf voel me bijvoorbeeld helemaal niet fijn bij het dragen van een bikini en het ergste is dan ook nog wanneer je het idee hebt dat het allemaal niet goed zit, dat je bikini niet genoeg steun geeft en dat je er alsnog niet goed uit ziet ook al heb je een oh-zo-leuke binkini. Oftewel: je bent de hele tijd aan het stressen over dat hele bikini-gebeuren. Een bikini die goed zit (een top die goede ondersteuning geeft en een high-waist broekje die de smalle taille accentueert) geeft mij al zoveel meer zelfvertrouwen bij het dragen van een bikini. En dat is écht belangrijk!

Een atletisch figuur

Misschien ben je juist wel smal gebouwd en heb je subtiele rondingen? Dan heb jij het figuur van een atleet! Misschien vind je het dan juist wel fijn dat het lijkt alsof je wat meer vorm hebt. Kies daarom dus voor een wat meer uitgesproken bikini! Dat doe je door een bikini uit te kiezen met een wat drukkere print, franjes of bijvoorbeeld ruches. Op die manier creëer je namelijk wat meer volume. Een triangel bikini is ook een goede keus voor jouw atletisch figuur!

Wil je dat je heupen wat voller lijken dan kun je het beste kiezen voor een klein bikinibroekje met bijvoorbeeld touwtjes aan de zijkant. Door de verstelbare bandjes creëer je namelijk meer curves! Het kan natuurlijk zijn dat je helemaal blij bent met hoe je lichaam eruit ziet en zit je helemaal niet te wachten op die “extra curves” (you go girl!), doe dan gewoon lekker aan wat je zelf wilt en waar jij je comfortabel in voelt! Want dat is natuurlijk het allerbelangrijkst!

Een omgekeerde driehoek-figuur

Heb je een omgekeerd driehoek-figuur, dan zijn jouw schouders breder dan je heupen. Ook is je bovenlichaam iets voller dan je onderlichaam. Een andere naam voor het omgekeerde driehoek-figuur is een v-silhouet. Belangrijk is hierbij dat je de aandacht naar beneden trekt want dit brengt je figuur in balans. Want hoewel we bij het peerfiguur en het zandloperfiguur gingen voor een opvallende top en een minder opvallend bikinibroekje, gaan we bij het v-silhouet juist voor een opvallend bikinibroekje en een minder opvallende top! Ga bijvoorbeeld voor een felle kleur of een broekje met bijvoorbeeld franjes, en kies een top in een egale, donkerdere kleur. Zoals ik bij het zandloperfiguur ook al aangaf, is het belangrijk dat je, wanneer je een grotere cupmaat hebt, je voor een top kiest die wat meer ondersteuning biedt. Kies in dat geval voor een haltertop of een bikini met beugel! Want niets is zo vervelend als de hele tijd je topje te moeten rechttrekken omdat het allemaal niet goed/stevig zit!

Dat waren alle tips over het dragen van de juiste bikini voor jouw lichaam. Maar vergeet niet dat het belangrijkste is om te dragen waarin jij je prettig voelt. En is dat het tegenovergestelde van de informatie die ik je hier heb gegeven, ga daar dan gewoon voor want niets is goed of fout! Dit zijn gewoon tips voor de meiden die hier behoefte aan hebben doordat ze gewoon niet weten wat voor soort bikini aan te raden is. Draag waarin jij je goed voelt want dat straal je ook uit!

Bedankt voor het lezen!

1 Comment

  1. Sanne

    Handige tips! Heb eerlijk gezegd nog nooit echt nagedacht over welk model bikini goed bij mijn figuur staat, maar me voorstellen dat dit wel een verschil maakt.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.