web analytics
Creatief met Viking blogevent | DailyDazzle.nl
Creatief Overig Persoonlijk Global-Writings.com  

Mijn eerste blogevent! | Creatief met Viking

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver: ik mocht mijn eerste blogevent bij gaan wonen. En dat helemaal in Amsterdam! Via de mail kreeg ik een uitnodiging om naar het Creatief met Viking event te komen. Daar zouden workshops worden gegeven in fotografie, houtbranden en kalligrafie. En dat wilde ik natuurlijk niet missen! Samen met medeblogger en vriendin Nicole van de blog Striped Panda gingen we op pad naar Amsterdam. 

Rond half 11 kwamen we aan op onze bestemming, hoewel het pas om 11 uur zou beginnen. Gelukkig konden we er al terecht en waren we niet de eersten. Zo hadden we nog even tijd om kennis te maken met een aantal andere bloggers, die er net als wij al vroeg bij waren. 

Niet al te lang daarna kon het event officieel van start gaan. Allereerst kregen we een erg interessante en leerzame korte cursus over fotografie. Er werd de vraag gesteld waar wij als bloggers tegenaan liepen op het gebied van fotografie. Ik moet zeggen dat dat erg fijn was want daardoor werden er echt ingegaan op dingen waar wij als bloggers tegenaan liepen. De workshop werd gegeven door Lucie van https://mylucie.com/. Zoals ik al zei was het super leerzaam en vond ik het jammer dat het maar zo kort was. Lucie was heel enthousiast, verstaat het vak en wilde ons zoveel mogelijk leren in zo’n korte tijd. Heb je interesse in een workshop fotografie dan zou ik zeker eens op haar website kijken!

Lunchtijd!

Vervolgens kregen we een overheerlijke lunch aangeboden op het creatief met viking event, om daarna weer door te gaan naar de volgende workshop, namelijk kalligrafie. Deze workshop werd gegeven door Manon van Oh Pretty Paper. Ik moet toegeven dat kalligrafie moeilijker is dan het misschien van tevoren lijkt! Gelukkig kregen we genoeg uitleg om een begin te kunnen maken. Maar toch is het ook een kwestie van oefenen! Ik vond ook dit in ieder geval erg leuk om te doen, hoe moeilijk het ook was.

En toen was het tijd voor de derde en laatste workshop, namelijk houtbranden. Deze workshop werd gegeven door Ilse van Lus. Dit was ook echt héél leuk om te doen. Ieder kreeg een houten doosje waarop we een ontwerp mochten maken. Er lagen een paar voorbeelden maar je mocht ook zelf een ontwerp bedenken en het hierop maken. Daar maakte ik het schattige doosje hieronder. Wat vind jij van het resultaat?

Fotomomentje

Daarna kregen we nog de mogelijkheid om foto’s te maken, wat te drinken en met iedereen een praatje te maken. Ook mochten we nog wat oefenen met fotografie tips van de fotografie cursus toepassend. Niet lang daarna, rond een uur of drie, was het creatief met viking event afgelopen. We kregen nog een leuk cadeautje mee en vertrokken. Maar Nicole en ik hadden nog niet zoveel zin om naar huis te gaan. We hadden een redelijk eindje moeten reizen om in Amsterdam te komen en nu we daar toch waren, wilden we er ook zo optimaal mogelijk gebruik van maken. Daarom besloten we allereerst een bezoekje te brengen aan Toko Dun Yong, aangezien we hier allebei graag een kijkje wilden nemen.

Het jammere was alleen dat ze met een verbouwing bezig waren waardoor niet alle etages open waren en het er best rommelig uitzag. Daarom besloten we hier al snel weg te gaan en langs te gaan bij de He Hua Tempel, om alvast even in de stemming te komen voor mijn reis naar Azië!

Op naar de italiaan!

Rond een uur of vijf hadden we allebei zo’n honger dat we alvast besloten wat te gaan eten. We kwamen terecht bij een Italiaan waarvan ik eerlijk gezegd de naam al niet meer weet. Met uitzicht op het water genoten we van een lekkere pizza, al waren de mensen daar niet heel aardig. Het grote voordeel was dat het niet al te duur was, want we zijn natuurlijk studenten.

Ondertussen waren de winkels al dicht maar besloten we toch nog even de stad in te lopen. Toen kwamen we erachter dat de Primark nog wel open was en daarom gingen we hier nog even “snel” naar binnen. Dat werd uiteindelijk ongeveer twee uur maar we hebben wel een aantal leuke items kunnen scoren. Wat ik kocht laat ik jullie binnenkort in een Primark shoplog zien want dat soort dingen doe ik niet zo vaak en lijken me wel leuk om wat vaker te delen op mijn blog. Maar goed, uiteindelijk was ik rond half elf thuis  van een geslaagd dagje!

Bedankt voor het lezen!

1 Comment

  1. Nicole

    Was super leuk! Als jij terug bent van je lange reis moeten we vaker samen een dagje weg. Maar eerst nog onze Primark Shoplog opnemen.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.