web analytics
Lifestyle Global-Writings.com  

Review | De ultieme Instagram hashtag gids

Als je, net als ik, veel met Instagram bezig bent, dan weet je hoe moeilijk het is om passende hashtags te vinden/gebruiken. En dan weet je waarschijnlijk ook, dat hashtags ervoor kunnen zorgen dat meer mensen jouw berichten zien, liken en misschien zelfs reageren of je gaan volgen. Kortom: Het zorgt voor meer bekendheid. En wie wil dat nou niet? In dit artikel review ik de ultieme instagram hashtag gids van Lifejunkie.

The Ultimate Hashtag Guide

Een tijdje geleden stuitte ik op de ultieme instagram hashtag gids van Lifejunkie. Nu is de vraag: wat is dat precies? Deze hashtag guide is een hulpmiddel op jouw Instagramaccount succesvoller te maken. En dan niet op het gebied van tips of iets dergelijks, maar, je raadt het al, hashtags!

De guide heeft 11 categorieën, namelijk:

 • Bloggers
 • Bullet journallers
 • Creatievelingen
 • Fotografen
 • Girlbosses
 • Moeders
 • Ondernemers
 • Sporters
 • Travellers

Young professionals

Val jij als Instagrammer binnen een van deze categorieën, dan zou deze hashtag guide wel eens van pas kunnen komen. In de gids kun je namelijk een heleboel (per niche minstens 30) hashtags vinden die bij jou en jouw blogberichten passen. Zelf plaats ik regelmatig foto’s op Instagram in de categorie fotografie, reizen en natuurlijk bloggen. Daardoor kan ik de bijbehorende hashtags makkelijk kopiëren en in mijn Instagrampost plaatsen. Dat maakt het allemaal net weer een stukje gemakkelijker. En ohja, het is niet alleen handig voor jou als persoonlijk Instagram account maar ook om jouw bedrijf meer bekendheid te geven!

Eindoordeel

De ultieme instagram hashtag gids is erg simpel te gebruiken. Het is een PDF bestand waarbij je alles makkelijk kunt kopiëren en waar niet te veel tijd in gaat zitten. Je kunt de hashtags dus gewoon in de notities van je telefoon zetten zodat je deze altijd bij de hand hebt. Handig!

De gids is niet extreem uitgebreid maar is echt super mooi vormgegeven! En zoals ik al zei komt het mij goed van pas omdat ik erg actief ben op Instagram en ik binnen een paar van deze niches regelmatig foto’s plaats. Altijd handig om dan gewoon de hashtags te kunnen kopiëren in plaats van deze nog te moeten bedenken. Hoe minder werk, hoe beter! Want ik blog veel en daar komt een stuk meer bij kijken dan je waarschijnlijk denkt. Zin om tijd te steken in het bedenken van hashtags (die misschien niet eens werken) heb ik dus ook niet!

Het is alleen wel zo dat je sommige hashtags uiteindelijk toch nog aan wilt passen omdat deze niet helemaal relevant zijn voor de foto die jij plaatst. Je zou daarom ook een documentje voor jezelf kunnen maken met hashtags die werken en die jij vaak gebruikt. Dat scheelt je dan wel weer geld, hoewel vijf euro natuurlijk ook niet heel veel geld is. Daarnaast krijg je een heleboel hashtags, maar waarschijnlijk behoor jij met je Instagram maar tot één of misschien twee categorieën. En tegenwoordig heb je ook een heleboel websites met Instagram hashtags generators, plus ik denk dat de hashtags die goed werken ook om de paar weken/maanden veranderen.

Had ik meer van de ultieme instagram hashtag gids verwacht? Ja, dat wel.

Rating

Prijs & verkrijgbaarheid

The Ultimate Hashtag guide kun je hier vinden en kost momenteel vijf euro.

Wil je graag meer artikelen lezen over Instagram? Klik dan hier.

Bedankt voor het lezen!

8 thoughts on “Review | De ultieme Instagram hashtag gids

 1. Linda

  Ooooooow ik heb zo’n enorme hekel aan al die ### Al dat getyp!!! Wel handig om te weten welke je “moet” gebruiken.

 2. Frederique

  Mooi dat het goed bevalt en 5 euro is wel heel schappelijk. Ik denk niet dat ik het zelf zou kopen though…

 3. Amina

  Heel handig dit en ik vind de artikelen van Benthe ook fijn weglezen. Volg haar ook op Insta! X

 4. dresses and daisies

  Wat handig. Momenteel doe ik maar wat op instagram. Ik denk ook niet echt na over de hashtags die ik gebruik…

 5. Sofie

  Heel handig! Ben eigenlijk best wel benieuwd!!

 6. Naomi

  Oh wat handig! Ik ben altijd zo lang bezig met de juiste hashtags zoeken!

 7. Yousra Yasmine

  Wat handig! Ik ga hier zeker even naar kijken!

 8. Inge

  Wat handig! Ik gebruik zelf ook hashtags maar het is altijd zoeken naar de juiste.

Leave A Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.